Hopp til innhold

Magnus Carlsen slo tilbake mot Alireza Firouzja – klar for semifinale i Tyskland etter omspill

Magnus Carlsen er klar for semifinale i fischersjakkturneringen Freestyle Chess Goat Challenge etter at han vant i omspill mot Alireza Firouzja.

I semifinalen venter Nodirbek Abdusattorov fra Usbekistan. Han slo ut den regjerende verdensmesteren i langsjakk, kinesiske Ding Liren.

Carlsen tapte det første kvartfinalepartiet med svarte brikker for franske Firouzja, før han slo tilbake med hvite brikker i neste parti. Det fikk han mer og mer overtak både på brettet og på klokken, og etter 41 trekk var partiet over.

Dermed gikk kampen til omspill, hvor de først skulle ut i to partier hurtigsjakk.

Der fikk den regjerende verdensmesteren i hurtigsjakk en forferdelig start da Firouzja storspilte og ledet stort.

Franskmannen klarte imidlertid ikke å materialisere fordelen, og etter en ellevill snuoperasjon var det plutselig Carlsen som kunne si seg fornøyd med en 1-0-ledelse etter første parti.

I det andre hurtigsjakkpartiet fikk bærumsgutten en god start med hvite brikker og kunne til slutt innkassere avansementet med seier etter trekk 34.

Norway Chess
Foto: Carina Johansen / NTB

Siste nytt

 • Start-oppdatering etter Torkildsens hodesmell: – Kraftig hjernerystelse

  Starts sisteskanse Jasper Silva Torkildsen (20) pådro seg en «kraftig hjernerystelse» under bortekampen mot Mjøndalen mandag. Han er tilbake i Kristiansand nå.

  Det skriver 1.-divisjonsklubben Start på sine nettsider.

  Etter kampen ble han fraktet til Drammen sykehus hvor han ble holdt over natten for observasjon.

  «Jasper har det etter forholdene bra. Tirsdag formiddag ble han skrevet ut av sykehuset i Drammen og dro hjem til Kristiansand, hvor han vil bli videre fulgt opp av klubbens medisinske personell», skriver Start. (NTB)

  Start keeper
  Foto: NTB
 • «Kniklas» ute i lengre periode: Ikke aktuell før tidligst til høsten

  Niklas Jensen Wassberg, «Kniklas», blir borte fra fotballbanen i en lengre periode. Det skriver Brann på sine nettsider.

  – Niklas har fått en kneskade som vi fremdeles utreder og gjør vurderinger av hvilke behandlingstiltak vi skal utføre. Men det er uansett ikke aktuelt for han å være på banen igjen før tidligst til høsten, sier Brann-lege Arne Instebø.

  Det var under søndagens kamp mot Viking at 19-åringen pådro seg en kneskade.

  – Det er utrolig kjipt og veldig tungt å få denne skaden nå, men nå skal vi sammen med det medisinske apparatet finne ut hva som blir veien videre, sier Jensen Wassberg.

  Niklas Jensen Wassberg
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • VG: Skistad sier nei til landslaget

  Kristine Stavås Skistad skal ha gitt sin endelige beskjed om at hun ikke kommer til å gå for landslaget i VM-sesongen. Det skriver VG tirsdag.

  Avisen skriver at ski-ledelsen er informert om avgjørelsen, og at det ble diskutert på et møte forrige uke.

  Norges største langrennsprofil på kvinnesiden tok fem seire i sprint forrige sesong, og hele 11 pallplasser.

  Sist fredag ble det klart at Johannes Høsflot Klæbo returnerer til landslaget, mens Astrid Øyre Slind bekreftet til NRK tirsdag formiddag at hun vraker landslaget nok en sesong.

  Kommende sesong er VM i Trondheim i februar og mars det store høydepunktet, og langrennslandslagene for den sesongen blir offentliggjort 24. april.

  Kristine Stavås Skistad
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal