NRK Meny
Normal

Mageskadd Sjarapova slet

Topprangerte Maria Sjarapova var ille ute mot Camille Pin i Australian Open i tennis, men slet seg videre etter et dramatisk tredjesett.

Maria Sjarapova
Foto: DAVID GRAY / REUTERS

 

Favoritten vant programmessig første sett 6-3, men tapte det andre 4-6.

I tredje gikk hun raskt opp til 5-0. Men så begynte hun å merke sin mageskade, og tapte fem strake games.

Kampen stod og vippet på 7-6 til Pin, som servet for seier, og som var bare to poeng unna. Sjarapova på sin side hadde da misset tre matchballer.

Rutinen seiret

Men Sjarapovas rutine seiret til slutt, og hun vant siste sett 9-7. Da hadde kampen vart i nesten tre timer. Sjarapova unngikk dermed å bli den første toppseedete spilleren siden 1979 som røk ut i første runde i turneringen.

Andreseedete Kim Clijsters var ikke i nærheten av å ha samme problemer i sin kamp. Hun brukte bare 44 minutter på å utklasse russiske Vasilisa Bardina 6-0, 6-0.

Heller ikke Martina Hingis hadde problemer. Hun slo franske Nathalie Dechy 6-0, 6-2.

Heteslag

I mennenes klasse fikk David Nalbandian, rangert som nummer åtte, hjelp av den ekstreme varmen i Melbourne. Han lå under 6-7, 4-6 mot serberen Janko Tipsarevic, som også hadde to matchballer i tredje sett. Men argentineren settet 7-6, og det neste 6-0. Han ledet også 2-1 i femte sett da heten ble for sterk for serberen, som måtte trekke seg.

Også belgieren Christope Rochus måtte gi seg på grunn av varmen under kampen mot franske Sebastien Grosjean.

Det ble målt opp mot 40 grader i solsteiken i den australske storbyen under kampene, og nede på åpne banedekk var det hele 47 grader i solsteiken.

- Det er en umeneskelig temperatur, sier Sjarapova, som også var helt utslitt etter sin maratonkamp.

Derfor avlyste arrangøren alt spill på åpne baner i åtte timer, og tillot spill bare på de to banene der det er mulig å legge tak over. Først utpå kvelden, lokal tid, ble spillet på de andre banene satt i gang igjen.

Siste nytt

 • Kuzmina vant på svart norsk dag

  Anastasia Kuzmina var suverent best på kvinnenes sprint i Annecy torsdag ettermiddag. Hun vant 33,9 sekunder foran Laura Dahlmeier, som ble toer.

  Thekla Brun-Lie ble beste norske på 38. plass.

  Anastasia Kuzmina
  Foto: Joe Klamar / AFP
 • Christiansen klar for finale

  Henrik Christiansen svømte inn til tiden 14.35.41 og vant sitt forsøksheat på 1500 meter fri under EM i svømming kortbane torsdag. Han er dermed klar for fredagens finale.

  Nordmannen var 0.34 foran svenske Victor Johansson og Jan Micka fra Tsjekkia.

  – Det var en grei tid, men jeg kjenner at det tar på og at jeg trenger litt tid til å lade batteriene, sier han til SVT.

  Christiansen tok EM-bronse på 400 meter fri onsdag.

  Henrik Christiansen
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix
 • Markus Lie videre til semifinale

  Markus Lie er klar for semifinale på 100 meter rygg under EM i svømming. Han svømte inn til tiden 51.51, noe som holdt til en 6.-plass i sitt heat.

  – Det var godt å komme i gang, sier han til SVT.

  Markus Lie under stevne i Herning.
  Foto: Claus Fisker / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM svømming
EM svømming kortbane: Semifinaler og finale
EM svømming