Må i rettssak etter dopingetterforskning: Fortsatt sjef i verdenscupen

ANTERSELVA (NRK): Den suspenderte IBU-toppen Gottlieb Taschler må denne våren møte i rettssak etter dopingetterforskning, som kobler ham til dopinglegen Michele Ferrari. Men fortsatt er han øverste leder for en av skiskytingens største verdenscuparrangement.

Gottlieb Taschler

SENTRAL I ANTERSELVA: Gottlieb Taschler er fortsatt president i organisasjonskomitéen til verdenscupen i Anterselva, til tross for å være involvert i dopingetterforskning. Foto: NRK

Bakgrunnen for det som nå har ført til rettssak er etterforskningen av ham og sønnen hans Daniel Taschler. Sønnen er nå suspendert som italiensk b-landslagsutøver som følge av etterforskningen.

Den skal ha kommet i gang etter at de to ble koblet til Lance Armstrongs tidligere lege Michele Ferrari, som i årevis har blitt etterforsket av politimyndigheter. Det skal være gjennom telefonavlytting at saken dukket opp.

Og det er her Gottlieb Taschler kommer inn i bildet. Ifølge avsløring i italiensk media skal han angivelig ha søkt dopingråd fra Ferrari, for sønnen. Nå må han og sønnen sammen med den livstidsutestengte legen Ferrari møte i rettssaken i april. Taschler har selv nektet for at han har bedt om dopingråd.

Visepresident i IBU

Taschler har også har vært visepresident i Det Internasjonale Skiskytterforbundet (IBU) siden 2007. Så lenge etterforskningen pågår er han suspendert fra den rollen.

Organisasjonskomité Anterselva

HJEMMESIDEN: Slik ser ledelsen i organisasjonskomitéen i Anterselva ut på deres hjemmeside.

I Anterselva har likevel Taschler fått fortsette sitt arbeid som leder for verdenscuparrangementet. På dagens blomsterseremoni var han aktiv i bakgrunnen av seremonien.

Når NRK ber om intervju gjør Taschler det klart at det ikke kommer på tale.

– Jeg har allerede sagt at jeg ikke gir intervjuer, sier Taschler i gangen under arenaen. Deretter nekter han å svare videre på sammenhengen med rettssaken.

Italy Biathlon World Cup Daniel Taschler

DOPINGETTERFORSKET: Daniel Taschler her i aksjon under verdenscuprenn i Anterselva i 2014.

Foto: Felice Calabro' / Ap

Turistorganisasjonen Kronplatz Holiday Region har beregnet at verdenscuparrangementet som fyller rundt 60.000 tilskuerplasser, betyr årlig 20 millioner euro ekstrainntekter for regionen.

– Burde grepet inn

Tarjei Bø er svært kritisk til at Taschler fortsatt kan lede et verdenscuparrangement.

– IBU har vist sitt eksempel ved å ta ham vekk fra vervet og det er vel og bra det. Men selv om italienerne her ikke ser like seriøst på det så syns jeg IBU burde grepet inn og sagt hvis dere har lyst til å arrangere verdenscup så må han vekk, sier Bø.

Anders Besseberg

PEKER MOT ITALIENSK FORBUND: Anders Besseberg sier de ikke kan avsette ledere for verdenscuprenn. Det er ansvaret til nasjonale forbund, sier han.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Anders Besseberg, president i Det Internasjonale Skiskytterforbundet (IBU), er klar på at de ikke kan å avsette en leder for et verdenscuprenn. Han er selv ikke til stede i Anterselva.

– Så lenge han ikke er dømt for noe har vi ikke myndighet til å avsette ledere. Det er det nasjonale forbundets ansvar. Dette må rettes til Det italienske forbundet, sier Besseberg til NRK.

Besseberg påpeker at dette stiller seg annerledes dersom Taschler faktisk blir dømt i den kommende rettssaken.

NRK har i etterkant av svaret til Besseberg forsøkt å komme i kontakt med Det italienske skiforbundet på telefon og mail uten å få svar foreløpig.

Siste nytt

 • Ingen hockeystreik

  Etter forhandlinger hos riksmekleren mandag er det klart at det ikke blir noen hockeystreik. LO-forbundet, NISO og NHO Idrett/Abelia har kommet til enighet. Konflikten gjelder minstelønn til utøvere med proffkontrakt i ishockey og håndball. – På vegne av våre utøvere og medlemmer er vi veldig godt fornøyd med resultatet, sier NISOs forbundsleder, Joachim Walltin til NTB.

  Storhamar
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Zlatan årets angriper i Sverige

  For 13. gang ble Zlatan Ibrahimovic kåret til årets angriper i svensk fotball.

  37-åringen fikk prisen på den svenske fotballgallaen mandag, men var ikke fornøyd med antallet priser han har skaffet seg.

  Zlatan
  Foto: Christine Olsson/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
VM sjakk: Parti 4: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Sport i dag: VM sjakk 2018
VM sjakk: Parti 4 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana