Hopp til innhold

Lundby står over verdenscupstarten

Maren Lundby kommer ikke til å delta under helgas verdenscupstart på Lillehammer. Det bekrefter hun til NRK.

Hoppstjernen velger å prioritere trening. Hun har lenge slitt med vekten og ønsker å jobbe mot å være konkurransedyktig til kommende renn.

– Det går mye tid vekk i en slik konkurransehelg. Jeg har heller ikke tatt de første hoppene på snø ennå. Jeg har valgt å prioritere fysisk trening som løping og skiturer, for å komme i den matchvekten jeg vet jeg trenger, sier Lundby til NRK og fortsetter:

– Jeg føler jeg er i en helt annen tilstand enn før – en sunn og bra kropp – men det er marginer som avgjør om du kan kjempe helt i toppen eller om du blir nummer 15. Jeg vil bare sørge for at jeg er best mulig forberedt når jeg først stiller. Da er det best for meg å få trent litt ekstra først.

Lundby er blant tidenes beste norske hoppere, med OL-gull og to VM-gull på merittlisten.

Lørdag er det renn i normalbakken på Lillehammer. Dagen etter skal kvinnene konkurrere i stor bakke.

BBp2IIrp9BI
Foto: NTB

Siste nytt

 • PA: Presset Horner møtte Verstappens manager

  Red Bull-sjef Christian Horner skal mandag ha møtt Max Verstappens agent ansikt-til-ansikt i Dubai i et forsøk på å dempe spenningene rundt Formel 1-laget.

  Det er det britiske nyhetsbyrået PA som melder om samtalene som skal ha funnet sted i Midtøsten.

  Møtet mellom Horner og Verstappen-manager Raymond Vermeulen ble holdt kun 48 timer etter at Formel 1-stjernens far, Jos, uttalte at Red Bull vil «eksplodere» dersom Horner fortsetter som teamsjef.

  Ifølge PA opplysninger var verken Jos Verstappen eller sønnen til stede i Dubai mandag. Vermeulen representerte i stedet den regjerende verdensmesteren.

  Ifølge en kilde PA har vært i kontakt med skal samtalene ha «gått bra». Også flere andre ledere i Red Bull-systemet skal ha deltatt. (NTB)

  MuRbRxEufU4
  Foto: AP
 • VAR-motstanderne led nytt nederlag – Molde stemte for å beholde teknologien

  Molde Fotballklubb sa mandag ja til at den omstridte VAR-teknologien skal fortsette å bli benyttet i norsk fotball. Det ble klart på klubbens årsmøte.

  VAR-motstanden har vært til dels stor i deler av norsk fotball i lengre tid. Særlig fra supporterhold har det vært ytret misnøye med teknologien og anvendelsen av den.

  Så langt har imidlertid ingen klubber tatt et aktivt standpunkt mot VAR. Tidligere har Odd og 1. divisjonsklubben Aalesund på sine årsmøte stilt seg positiv til at bruken skal fortsette.

  Lsn5MqsUuaM
  Foto: NTB
 • BBC: Mektig motorsport-topp etterforskes

  Presidenten i Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etterforskes for å ha påvirket utfallet av forrige sesongs Formel 1-løp i Saudi-Arabia, melder BBC.

  Den britiske allmennkringkasteren skriver at Mohammed Ben Sulayem skal ha grepet inn for å få annullert en tidsstraff veteranen Fernando Alonso ble ilagt i det aktuelle løpet.

  Opplysningene om FIA-presidentens innblanding skal ha kommet fra en varsler. BBC hevder å ha sett et dokument, som er sendt til FIAs etiske komité, der påstandene framkommer.

  Kanalen skriver at den uten hell forsøkt å få en kommentar fra både forbundet og Ben Sulayem. (NTB)

  kSykObywMsM
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal