Hopp til innhold

Lundanes løper langdistansen

Olav Lundanes har fått gode svar det siste døgnet og stiller til start på dagens langdistanse i VM i orientering.

Det sier presseansvarlig Ivar Haugen i Norges Orienteringsforbund til NRK.

34-åringen har hatt skadetrøbbel i oppkjøringen, noe som gjorde at han sto brøt mellomdistansen tirsdag og sto over gårsdagens stafett. Lundanes er tittelforsvarer på langdistanse og har dermed friplass. Norges lag består ellers av Gaute Steiwer, Kasper Fosser og Magne Dæhli.

Langdistansen sendes på NRK1 og nrk.no fra klokka 1520.

VM i orientering. Mellomdistanse menn.
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Navratilova sier hun er kreftfri

  Tennislegenden Martina Navratilova (66) sier at hun er kreftfri, nesten fire måneder etter at hun kunngjorde at hun hadde fått strupe- og brystkreft.

  – Så vidt de vet er jeg kreftfri. Jeg må trolig fortsatt behandle det høyre brystet med stråling, men bare i et par uker, og det er av mer preventive hensyn enn noe annet, sier den tsjekkisk-amerikanske 66-åringen i utdrag av et intervju med Piers Morgan for TalkTV.

  Navratilova fikk kreftdiagnosen i november i fjor. I januar sa hun at kreften var på første stadium. I forrige måned sa hun i en pressemelding at prognosene var gode.

  Hun fortalte at hun gikk til legen da hun oppdaget en forstørret lymfekjertel i halsen. Stadium én er det først og minst alvorlige av de fire stadiene man deler kreftsykdom inn i.

  Den tidligere stjernen ble behandlet for et tidlig stadium av brystkreft i 2010. (NTB)

  Navratilova Cancer
  Foto: Tim Ireland / AP
 • Mitrovic og Silva kan bli straffet hardt etter bråk

  Englands fotballforbund har opprettet disiplinærsaker mot Fulham-manager Marco Silva og spissen Aleksandar Mitrovic etter FA-cuptapet for Manchester United.

  Da stoppet Willian et skudd fra Jadon Sanchos med hånden. Etter en videosjekk ble det dømt straffe til United og rødt kort til Fulhams brasilianer. Utvist ble også manager Marco Silva og målscorer Mitrovic for å ha protest illsint mot avgjørelsen.

  Mandag skriver det engelske fotballforbundet at Silva må svare for anklager om at han brukte uakseptable og krenkende ord mot både dommeren og fjerdedommeren i forbindelse med bråket.

  Fulham-sjefen anklages også for å ha kastet en vannflaske mot fjerdedommeren.

  Videre skriver forbundet at straffen Mitrovic normalt vil få for å ha pådratt seg rødt kort «åpenbart ikke er tilstrekkelig» i dette tilfellet. Dermed kan det bli en ekstra lang utelukkelse for serberen.

  Mitrovic skal også ha brukt krenkende ord etter utvisningen. (NTB)

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Jon Super / AP
 • Stavanger Oilers festet grepet om finalebilletten

  Stavanger Oilers scoret to tidlige mål og beseiret Sparta med 3-0 i den andre NM-semifinalen i ishockey lagene imellom mandag.

  Dermed har Oilers for alvor festet grepet om kampserien som spilles best av sju.

  Gjestene fra Stavanger kom klart best i gang mandag og tok ledelsen etter snaut åtte minutters spill ved Dan Kissel. Etter drøyt halvspilt periode doblet Nick Dineen ledelsen.

  Drøyt ti minutter gjensto da Anders Tangen Henriksen prikket pucken opp i krysset og punkterte oppgjøret.

  Neste kamp mellom Stavanger Oilers og Sparta spilles onsdag i Stavanger. (NRK/NTB)

  Hockey 1 semifinale: Stavanger Oilers - Sparta
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste