NRK Meny
Normal

Skjebnesvanger feil ødela for Lund Svindal

Aksel Lund Svindal (30) hadde muligheten til å bli historisk ved å vinne sitt femte super-G-renn på rad, men en tidlig feil ødela seierssjansene.

Det endte med sjetteplass på Aksel Lund Svindal etter utforen i Beaver Creek lørdag. (Kun seedet gruppe har kjørt).

Dermed ble det en skuffende sluttplassering på Norges beste alpinist.

– Jeg er ikke fornøyd. Jeg er ikke det, sa Aksel Lund Svindal til NRK.no etter målgang.

30-åringen tok ledelsen ved første mellomtid i Beaver Creek, men nordmannen kom for langt ned i en sving og mistet mye fart.

– Det der var nok en skjebensvanger feil av Aksel, sa NRKs kommentator Andreas Toft.

  • Se Lund Svindals løp i videovinduet over!

Syvendeplass

Og feilen ble skjebnesvanger. I mål var Lund Svindal 23 hundredeler bak Hannes Reichelt (Østerrike) og Peter Fill (Italia) som ledet på det tidspunket.

– Jeg gjør en feil i dag, og da henger jeg ikke med i toppen. For det er tett og det er fort gjort, oppsummerte Lund Svindal.

Han fikk se Patrick Kueng fra Sveits suse ned til suveren bestetid, 61 hundredeler foran nordmannen.

Otmar Striedinger (Østerrike) kjørte ned til andreplass fra et sent startnummer og skjøv nevnte Reichelt og Fill ned på tredjeplass.

Dermed måtte Lund Svindal til slutt ta til takke med syvendeplass. Det til tross for at han var stor favoritt før start.

– Dere har større forventninger

– Aksel må gjøre store feil for ikke å vinne her, så stor favoritt er han, uttalte alpint-ekspert Marius Arnesen på NRK før start.

– En liten feil kostet Lund Svindal en topplassering, oppsummerte Toft etter rennet.

Lund Svindal selv tok ikke den noe skuffende syvendeplassen altfor tungt.

– Dere har mye større forventninger enn meg, for jeg veit for tight det er. Det er små marginer. Det er ikke en dårlig selv man gjør én feil, asvluttet alpinkongen.

Kunne bli historisk

Nettopp topplasseringer har blitt vant kost for alpinisten i de senere årene.

Nylig passerte han Kjetil André Aamodt i antall verdenscupseire, og 30-åringen sto med to strake seire i alpint-sirkuset og hele fire strake super-G-seire før lørdagens renn.

Om han hadde vunnet også det, ville han blitt historisk med fem strake.

I stedet er han nå nede på scratch, og deler rekorden på fire strake super-G-seire med den østerrikske legenden Hermann Maier.

Oppløftende av Jansrud

Kjetil Jansrud hadde en god dag på jobben i Beaver Creek. 28-åringen, som nylig returnerte etter et ni måderes skadeavrekk, ble nummer ni, 91 hundredeler bak vinneren.

Opp til Lund Svindal på syvendeplass skilte det kun tre tideler.

Kjetil Jansrud kjørte ned til en foreløpig tredjeplass under utforrennet i Beaver Creek lørdag. Kommentatorer: Andreas Toft og Marius Arnesen.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal