Hopp til innhold

LSK hyller Viking-supportere etter braktapet: – Har aldri sett lignende

Lillestrøm tapte 1–3 hjemme mot Viking i toppkampen i eliteserien søndag. Etter kampen hylles Viking-supporterne for å ha ryddet hele tribunen etter seg.

Viking-supportere
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

– Det var banemannen Terje Hveding, som har jobbet i LSK i ca. 30 år, som kom bort til meg og ba meg ta et bilde av bortetribunen. Han lar seg sjelden imponere av noe som helst. Det var 800 som ryddet etter seg. Det var helt rent og ryddig, noe han aldri hadde sett før, sier medie- og kommunikasjonsansvarlig i Lillestrøm, Morten Stokstad.

For selv om Lillestrøm tapte, og dermed også misset viktige poeng i medaljekampen i årets sesong, er de fulle av lovord om bortesupporterne.

– De lagde jo veldig bra stemning under kampen også. Det var veldig imponerende av dem i dag, sier Stokstad.

Fikk ideen etter VM i 2018

Lillestrøm la ut et bilde av bortefeltet på X (tidligere Twitter) etter kampen. Under meldingen får supporterne mange hyllester.

Åråsen

RYDDET: Slik så bortetribunen på Åråsen ut etter kampen.

Foto: Lillestrøm Sportsklubb

– I løpet av sine 30 år i jobben har aldri LSKs banesjef opplevd maken: 800 Viking-supportere hadde med egne søppelposer og ryddet borteseksjonen før de forlot Åråsen. Applaus fra oss, takk for kampen – og gratulerer med tre poeng, skriver Lillestrøm i meldingen.

Bak rydde-initiativet står blant annet Kai-Morten Terning i supportergrupperingen Viking Oslo. Han forteller at ideen dukket opp da de så de japanske supporterne gjøre det samme under VM i fotball i Russland i 2018.

– Da var det noen av oss som tenkte at dette bør vi også gjøre. På stadionene i Norge er det frivillige som rydder. Hvorfor skal de gjøre det? Vi må la bortetribunen være så fin som da vi kom, sier Terning til NRK.

– Det er jo sånn det er på alle andre områder i samfunnet. Man kaster ikke fra seg ting ute. Man tar det med og kaster det i en søppelbøtte, legger han til.

Om skrytet fra Lillestrøm, sier han dette:

– Det er hyggelig med skryt. Jeg tenker det bør være inspirasjon til alle andre bortesupportere i Norge. Man skal ikke forvente at andre rydder opp etter seg. Man skal ta med seg det man har.

Håper flere tar etter

Mediesjefen i Lillestrøm er ikke i tvil om at oppførselen fortjener skryt.

Stokstad

MEDIESJEF: Morten Stokstad i Lillestrøm.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– De er ikke bare gode på banen i dag, men på tribunen også. Forhåpentligvis klarer man å sette et fokus på det her nå, gjennom det eksemplariske de gjorde her. Ingenting hadde vært bedre enn om dette ble et eksempel til etterfølgelse, sier Stokstad og fortsetter:

– Man kan jo ha et inntrykk av at det har vært noe trøbbel med hardbarkede bortesupportere opp gjennom årene. Men vi kan alle være enige om at dette var et meget godt initiativ.

Det var rundt 800 bortesupportere som kunne juble for seieren mot Lillestrøm. Og nå er Viking på annenplass på tabellen. Kun målforskjell skiller dem fra serieleder Bodø/Glimt.

– Det er et antall som jeg aldri har opplevd. Jeg har vært på mange bortekamper på Åråsen, jeg har aldri opplevd 800 på bortetribunen der. Det er en optimisme på banen, men ikke minst på tribunen, sier Terning.

Sportsnyheter

Warholm

Warholm stivnet og tok VM-sølv: – Kun fornøyd med gull

Karsten Warholm jaktet det første norske gullet i innendørs-VM siden 1995, men kom til kort på oppløpet.

Siste nytt

 • Casper Ruud med finaletap i Mexico

  For andre uke på rad ble Casper Ruud slått i en finale på mexicansk jord. Natt til søndag ble det tap for Alex de Minaur i ATP500-turneringen i Acapulco.

  Nordmannen måtte slukøret se en ny tittelsjanse glippe med settsifrene 6-4, 6-4. For australske de Minaur betød seieren karrierens åttende tittel på ATP-touren.

  Ruud må på sin side skru kalenderen elleve måneder tilbake for å finne forrige turneringsseier. Den kom i portugisiske Estoril i begynnelsen av april i fjor.

  Natt til lørdag norsk tid gikk Ruud seirende ut av den skandinaviske storduellen mot Holger Rune i semifinalen i Acapulco-turneringen. 25-åringen havnet under 1-0 i sett, men nordmannen slo kraftig tilbake og vant kampen 2-1.

  – Jeg er som en kakerlakk. Jeg går ingen steder, og sniker meg bare inn igjen, spøkte Ruud.

  Søndagens finale i Acapulco var Ruuds 20. i karrieren. Sist uke tok han seg til finale i Los Cabos, der det ble tap for Jordan Thompson.

  Den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham uansett garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i USA foruten Grand Slam-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000).

  I slutten av mai går Ruud i gang med Roland-Garros, der han de siste to årene har tatt seg hele veien til finale. Begge gangene endte det imidlertid med tap, først mot Rafael Nadal i 2022, før Novak Djokovic ble for sterk i 2023.

  I september 2022 var Ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i US Open. Siden har 25-åringen falt på ATP-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i Mexico var Snarøya-mannen rangert som nummer elleve.

  (©NTB)

  Casper Ruud
 • Seieren glapp etter skjebnesvanger feil - Haugan på pallen

  Det blåste voldsomt under andreomgangen i Aspen. Så mye at skjermene tidvis gikk i svart hos Viaplay og rennet måtte stoppes en periode.

  Etter hvert fikk imidlertid utøverne igjen klarsignal til å sette utfor storslalåmløypa, og det var en spent Alexander Steen Olsen som ventet på toppen.

  Det 22 år gamle stortalentet ledet nemlig etter første omgang. Ni hundredeler foran Loic Meillard, 32 hundredeler foran verdens suverent beste storslalåmkjører, Marco Odermatt.

  Sveitseren hadde elleve seiere på rad før lørdagens storslalåm. Var Steen Olsen mannen som kunne bryte Odermatts elleville rekke og sikre en etterlengtet norsk jubeldag?

  Det norske herrelandslaget er inne i sin lengste seierstørke siden sesongen 1994/95. Da kom den eneste seieren i sesongens siste renn. Hvert år siden 1989 har Norge tatt minst én verdenscupseier på herresiden.

  Før rennet i Aspen var Aleksander Aamodt Kildes seier i nettopp Aspen 4. mars i fjor lagets forrige triumf. Og ventetiden frem til neste seier ble enda lenger lørdag kveld.

  For Steen Olsen klarte ikke å forsvare ledelsen fra første omgang. 22-åringen startet på strålende vis, men kom på innerski og drømmen om seier ble knust.

  Feilen ble skjebnesvanger for Steen Olsen, som endte på 17. plass. Odermatt vant rennet og sikret 12 seiere på rad. Timon Haugan kjørte seg opp til 3. plass i andre omgang og sikret karrierens første pallplass i storslalåm.

  rvR9KsCPmU0
  Foto: AP
 • Drama i VM: Fransk stavhopper fraktet ut på båre

  Margot Chevrier (24) falt stygt i lørdagens stavfinale i innendørs-VM i friidrett. Den franske utøveren ble båret ut av hallen.

  Uhellet forsinket avviklingen av stavkonkurransen i Glasgow. Chevrier trengte medisinsk tilsyn og ble senere fraktet bort på båre til applaus fra publikum.

  Fallet skjedde da hun prøvde å ta seg over 4,65 meter.

  Chevrier er flere ganger blitt fransk mester i stavsprang. (NTB)

  Chevrier stavsprang
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal