Hopp til innhold

LSK hyller Viking-supportere etter braktapet: – Har aldri sett lignende

Lillestrøm tapte 1–3 hjemme mot Viking i toppkampen i eliteserien søndag. Etter kampen hylles Viking-supporterne for å ha ryddet hele tribunen etter seg.

Viking-supportere
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

– Det var banemannen Terje Hveding, som har jobbet i LSK i ca. 30 år, som kom bort til meg og ba meg ta et bilde av bortetribunen. Han lar seg sjelden imponere av noe som helst. Det var 800 som ryddet etter seg. Det var helt rent og ryddig, noe han aldri hadde sett før, sier medie- og kommunikasjonsansvarlig i Lillestrøm, Morten Stokstad.

For selv om Lillestrøm tapte, og dermed også misset viktige poeng i medaljekampen i årets sesong, er de fulle av lovord om bortesupporterne.

– De lagde jo veldig bra stemning under kampen også. Det var veldig imponerende av dem i dag, sier Stokstad.

Fikk ideen etter VM i 2018

Lillestrøm la ut et bilde av bortefeltet på X (tidligere Twitter) etter kampen. Under meldingen får supporterne mange hyllester.

Åråsen

RYDDET: Slik så bortetribunen på Åråsen ut etter kampen.

Foto: Lillestrøm Sportsklubb

– I løpet av sine 30 år i jobben har aldri LSKs banesjef opplevd maken: 800 Viking-supportere hadde med egne søppelposer og ryddet borteseksjonen før de forlot Åråsen. Applaus fra oss, takk for kampen – og gratulerer med tre poeng, skriver Lillestrøm i meldingen.

Bak rydde-initiativet står blant annet Kai-Morten Terning i supportergrupperingen Viking Oslo. Han forteller at ideen dukket opp da de så de japanske supporterne gjøre det samme under VM i fotball i Russland i 2018.

– Da var det noen av oss som tenkte at dette bør vi også gjøre. På stadionene i Norge er det frivillige som rydder. Hvorfor skal de gjøre det? Vi må la bortetribunen være så fin som da vi kom, sier Terning til NRK.

– Det er jo sånn det er på alle andre områder i samfunnet. Man kaster ikke fra seg ting ute. Man tar det med og kaster det i en søppelbøtte, legger han til.

Om skrytet fra Lillestrøm, sier han dette:

– Det er hyggelig med skryt. Jeg tenker det bør være inspirasjon til alle andre bortesupportere i Norge. Man skal ikke forvente at andre rydder opp etter seg. Man skal ta med seg det man har.

Håper flere tar etter

Mediesjefen i Lillestrøm er ikke i tvil om at oppførselen fortjener skryt.

Stokstad

MEDIESJEF: Morten Stokstad i Lillestrøm.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– De er ikke bare gode på banen i dag, men på tribunen også. Forhåpentligvis klarer man å sette et fokus på det her nå, gjennom det eksemplariske de gjorde her. Ingenting hadde vært bedre enn om dette ble et eksempel til etterfølgelse, sier Stokstad og fortsetter:

– Man kan jo ha et inntrykk av at det har vært noe trøbbel med hardbarkede bortesupportere opp gjennom årene. Men vi kan alle være enige om at dette var et meget godt initiativ.

Det var rundt 800 bortesupportere som kunne juble for seieren mot Lillestrøm. Og nå er Viking på annenplass på tabellen. Kun målforskjell skiller dem fra serieleder Bodø/Glimt.

– Det er et antall som jeg aldri har opplevd. Jeg har vært på mange bortekamper på Åråsen, jeg har aldri opplevd 800 på bortetribunen der. Det er en optimisme på banen, men ikke minst på tribunen, sier Terning.

Siste nytt

  • Karlsson forventer Johaug-konkurranse i VM: – Hun kommer

    Den svenske langrennsstjernen Frida Karlsson har sluttet å spekulere på om Therese Johaug stiller under VM i Trondheim neste år.

    – Jeg regner med at hun kommer. Det blir kult å ha henne tilbake, sier Karlsson ifølge TT etter at det svenske landslaget ble presentert torsdag.

    Det her lenge vært snakk om et mulig comeback for den norske langrennsdronningen, og hun har selv gjort lite for å dysse ned forventningene.

    Hun har tidligere uttalt at en beslutning rundt neste sesong kommer i løpet av mai måned. Landslaget har holdt en plass åpen om hun skulle bestemme seg for å satse igjen.

    I Sverige har de tatt Johaugs beslutning på forskudd. Karlsson gleder seg til å møte henne i sporet igjen.

    – For tre år siden gikk jeg inn i treningsåret med fokus på hvordan jeg kunne slå henne. Da slo jeg henne to ganger, sier Karlsson.

    Siden har Johaug blitt mamma for første gang og giftet seg med Nils Jakob Hoff.

    – Hun er ikke overmenneskelig så jeg kommer ikke til å fokusere på å slå henne så mye nå som for tre år siden, legger Karlsson til. (NTB)

    rdtoipDKm5Q
    Foto: NTB
  • Norsk stortalent imponerte i Frankrike

    Jørgen Nordhagen overtok ledelsen i det prestisjefylte U23-rittet Ronde de l'Isard etter en andreplass på torsdagens etappe.

    Den 126 kilometer etappen gikk over flere fjell kjent fra Tour de France og Nordhagen var alene i tet over toppen av Col de Peyresourde med 25 kilometer til mål.

    I letterrenget inn mot målstreken i Bagnères-de-Luchon ble han hentet inn av Max van der Meulen og i spurten viste nederlenderen seg som den sterkeste. De tok kom imidlertid i mål godt over minuttet foran neste rytter og før de siste tre etappene har Nordhagen ett minutt og 24 sekunder ned til Jaron Widar på andreplass i sammendraget.

    Etapperittet er blant de største på U23-nivå i sykkelsporten. Johannes Staune-Mittet vant rittet da det sist ble arrangert tilbake i 2022.

    For Nordhagen er dette hans første år som seniorsyklist. 19-åringen har en kontrakt med verdenstourlaget Visma-Lease a Bike fra 2025 til 2027 og sykler nå for utviklingslaget. Nordhagen imponerte med å ta et overlegent gull i junior-VM i langrenn på 20 kilometer i vinter, men satser nå fullt på sykling.

    Jørgen Nordhagen
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Skiforbundet henter inn svensk landslagstrener - skal jobbe tett med Kristoffersen

    Den svenske suksesstreneren Jörgen Nordlund slutter i jobben som trener for det svenske kvinnelandslaget. Istedenfor venter en ny rolle i Norges Skiforbund, hvor han ifølge Aftonbladet skal jobbe tett med Henrik Kristoffersen.

    Sportssjef Claus Ryste bekrefter ansettelsen overfor VG og forklarer at Nordlund erstatter Jörg Roten i trenerteamet rundt Kristoffersen.

    Nordlund jobbet som trener for det norske kvinnelandslaget mellom 2010 og 2014.

    Henrik Kristoffersen
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal