Hopp til innhold

LSK hyller Viking-supportere etter braktapet: – Har aldri sett lignende

Lillestrøm tapte 1–3 hjemme mot Viking i toppkampen i eliteserien søndag. Etter kampen hylles Viking-supporterne for å ha ryddet hele tribunen etter seg.

Viking-supportere
Foto: Rodrigo Freitas / NTB

– Det var banemannen Terje Hveding, som har jobbet i LSK i ca. 30 år, som kom bort til meg og ba meg ta et bilde av bortetribunen. Han lar seg sjelden imponere av noe som helst. Det var 800 som ryddet etter seg. Det var helt rent og ryddig, noe han aldri hadde sett før, sier medie- og kommunikasjonsansvarlig i Lillestrøm, Morten Stokstad.

For selv om Lillestrøm tapte, og dermed også misset viktige poeng i medaljekampen i årets sesong, er de fulle av lovord om bortesupporterne.

– De lagde jo veldig bra stemning under kampen også. Det var veldig imponerende av dem i dag, sier Stokstad.

Fikk ideen etter VM i 2018

Lillestrøm la ut et bilde av bortefeltet på X (tidligere Twitter) etter kampen. Under meldingen får supporterne mange hyllester.

Åråsen

RYDDET: Slik så bortetribunen på Åråsen ut etter kampen.

Foto: Lillestrøm Sportsklubb

– I løpet av sine 30 år i jobben har aldri LSKs banesjef opplevd maken: 800 Viking-supportere hadde med egne søppelposer og ryddet borteseksjonen før de forlot Åråsen. Applaus fra oss, takk for kampen – og gratulerer med tre poeng, skriver Lillestrøm i meldingen.

Bak rydde-initiativet står blant annet Kai-Morten Terning i supportergrupperingen Viking Oslo. Han forteller at ideen dukket opp da de så de japanske supporterne gjøre det samme under VM i fotball i Russland i 2018.

– Da var det noen av oss som tenkte at dette bør vi også gjøre. På stadionene i Norge er det frivillige som rydder. Hvorfor skal de gjøre det? Vi må la bortetribunen være så fin som da vi kom, sier Terning til NRK.

– Det er jo sånn det er på alle andre områder i samfunnet. Man kaster ikke fra seg ting ute. Man tar det med og kaster det i en søppelbøtte, legger han til.

Om skrytet fra Lillestrøm, sier han dette:

– Det er hyggelig med skryt. Jeg tenker det bør være inspirasjon til alle andre bortesupportere i Norge. Man skal ikke forvente at andre rydder opp etter seg. Man skal ta med seg det man har.

Håper flere tar etter

Mediesjefen i Lillestrøm er ikke i tvil om at oppførselen fortjener skryt.

Stokstad

MEDIESJEF: Morten Stokstad i Lillestrøm.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– De er ikke bare gode på banen i dag, men på tribunen også. Forhåpentligvis klarer man å sette et fokus på det her nå, gjennom det eksemplariske de gjorde her. Ingenting hadde vært bedre enn om dette ble et eksempel til etterfølgelse, sier Stokstad og fortsetter:

– Man kan jo ha et inntrykk av at det har vært noe trøbbel med hardbarkede bortesupportere opp gjennom årene. Men vi kan alle være enige om at dette var et meget godt initiativ.

Det var rundt 800 bortesupportere som kunne juble for seieren mot Lillestrøm. Og nå er Viking på annenplass på tabellen. Kun målforskjell skiller dem fra serieleder Bodø/Glimt.

– Det er et antall som jeg aldri har opplevd. Jeg har vært på mange bortekamper på Åråsen, jeg har aldri opplevd 800 på bortetribunen der. Det er en optimisme på banen, men ikke minst på tribunen, sier Terning.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal