Hopp til innhold

LSK tok sitt tredje strake gull: – Vi burde scoret 10

LILLESTRØM/OSLO (NRK): Isabell Herlovsen og resten av LSK Kvinner vartet opp med festfotball da de sikret sitt tredje strake seriegull.

LSK Kvinner seriemester

FEST: LSK Kvinner lovet å feire sitt tredje strake seriegull på skikkelig vis, selv om de skal spille cupfinale om to uker.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Spenningen ble langvarig i Toppserien, men lørdag kunne LSK Kvinner slippe jubelen løs etter 22. og siste serierunde. Det uten å ha tapt en eneste kamp.

LSK Isabell Herlovsen scorer

GULLJENTER: Årets beste angrepsspiller, Isabelle Herlovsen, jubler sammen med Årets spiller i Toppserien, Lene Mykjåland, etter scoring mot Sandviken.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB Scanpix

Laget rundspilte Sandviken, med Isabell Herlovsen i spissen. 28-åringen scoret både sitt 29. og 30. mål for sesongen, og bidro med andre ord sterkt til 4-0 seieren, sammen med Lene Mykjåland.

– Det var 30 som var målet, så det gikk etter planen, forteller Herlovsen til NRK, ikledd både gullhatt og girlander.

– Vi spilte fantastisk og burde scoret 10 mål i dag, sier trener Monica Knudsen.

– Det var avgjort etter 1-0. Det er spill mot ett mål, sier NRKs ekspert Tom Nordlie.

Startet dagen med priser

Herlovsen og Mykjåland to hadde også mer å feire, for Herlovsen startet dagen med å bli kåret til «Årets angriper i Toppserien», mens Mykjåland både stakk av med prisen for «Årets spiller» og «Årets midtbanespiller».

– Lillestrøm er i en egen klasse. Det er imponerende, sier Sandvikens trener Øyvind Nordtveit.

Herlovsen sørger for 3-0 ledelse til Lillestrøm

Sesongen er likevel ikke over, for LSK kan sikre sin tredje «The Dobule» på rad hvis de slår Røa i cupfinalen 19. november.

– I kveld skal vi feste og ha det gøy, så starter vi på ny treningsuke på mandag. Men vi har lyst til å bli historiske, så vi skal gi alt i den kampen også, sier Herlovsen.

Avskjed med flere

For både Mykjåland, Emilie Haavi og trener Knudsen var dette siste seriekamp for klubben.

– Jeg følte at tiden var inne for å prøve noe annet etter ni sesonger i toppserien, forklarer Haavi, som tok til tårene etter at gullet var sikret.

Mens Haavi er klar for USA, er Mykjålands fremtid ennå ikke avklart, hevder hun overfor NRK.

Nok med ett poeng

LSK Kvinner visste at ett poeng mot Sandviken var nok for å sikre gullet, men ved tap, og seier til Avaldsnes hjemme mot Stabæk, ville Karmøy-klubben kunne løfte trofeet.

Allerede fra kampstart, viste hjemmelaget at noe annet enn seier var langt fra godt nok. LSK presset høyt og etter 24 minutter headet Ingrid Spord inn ledelsen. Samtidig scoret Stabæk, og gullkampen virket avgjort.

Det var bare begynnelsen, og like før pause var det storscorer-Herlovsen som doblet.

88 scoringer

Herlovsen økte for LSK bare minuttet etter pause, etter nydelig forarbeid Mykjåland. Og enveiskjøringen fortsatte da Haavi scoret sitt siste mål på hjemmebane før hun fortsetter karrieren i Boston Breakers.

Noe som for øvrig var klubbens 88. mål denne sesongen. Det kunne blitt fler, men gullet var uansett et faktum.

– De rundspiller Sandviken etter alle kunstens regler, mente kommentator Olav Traaen.

Sportsnyheter

Scenene før skrekkstraffen vekker oppsikt: – Ufattelige bilder

Ballen var søkk borte da Bernardo Silva skulle ta straffe mot Real Madrid. Eksperter mener den lange ventetiden kan ha vært avgjørende for storlaget.

Siste nytt

  • Norge avslutter EM-kvaliken i Bergen – første gang på fem år

    Norges fotballkvinner møter Nederland i den siste kvalifiseringskampen til fotball-EM. Det oppgjøret skal spilles på Brann stadion i Bergen.

    Det opplyser Norges Fotballforbund på sine nettsider. Kampen spilles 16. juli.

    – Jeg var selv til stede i Bergen i forbindelse med Champions League-kamp og fikk oppleve hvor stort engasjement og fotballinteresse det er i byen. Vi gleder oss til å komme dit og oppleve den fantastiske støtten selv. Dette kan bli en helt avgjørende kamp i en åpen gruppe, og derfor er det viktig at publikum hjelper oss ekstra på veien, sier landslagssjef Gemma Grainger.

    Sist de norske fotballkvinnene spilt landskamp i Bergen, var helt tilbake i 2019. Da slo de England 2-1 foran 10.830 tilskuere. (NTB)

    Norges landslag kvinner
    Foto: NTB
  • PST blir med OL-troppen til Paris: – Vi er godt ivaretatt

    En representant fra Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal oppholde seg i Paris under sommerlekene samtidig som de norske gullhåpene.

    Det opplyser toppidrettssjef Tore Øvrebø til NTB.

    – Det er et veldig flott samarbeid. Det øker opplevd trygghet i troppen, vi vet at vi er godt ivaretatt, sier Øvrebø.

    PST-representanten skal fungere som en forbindelse mellom sikkerhetsapparatet hos arrangøren, politimyndigheter og OL-troppen.

    Det er ikke unikt at PST er med den norske delegasjonen til lekene.

    Nå er lekene tilbake i Europa for første gang på ti år (Sotsji 2014), og det blir det første åpne OL siden 2018.

    – Det betyr at det er flere mulige kontaktpunkter mellom konkurransene og publikum. Det betyr at det må være en litt annen type sikkerhet enn vi har sett før. Det vil minne mer om London. Det gikk jo også bra, sier Øvrebø.

    I franske medier har sikkerhet og risiko for terror vært synlig i nyhetsbildet.

    Øvrebø
    Foto: NTB
  • FA-cupen kutter omkamper – vil skåne spillere etter nytt CL-format

    Omkamper i FA-cupen blir skrinlagt fra neste sesong, melder Det engelske fotballforbundet (FA) torsdag.

    Tiltaket om å avskaffe alle omspillskamper er en del av en ny avtale mellom FA og Premier League. I avtalen inngår det også at Premier League-klubbene skal betale ytterligere 450 millioner norske kroner som skal gå til grasrotfotballen hver sesong.

    FA hadde allerede skrotet omkamper fra femte runde og utover. Grepet med å droppe alle omkamper kommer som følge av de utvidede Uefa-turneringene.

    Neste sesong er det nytt format i mesterligaen, europaligaen og conferenceligaen som fører til enda flere kamper.

    FA informerte også om at alle rundene i cupen nå vil bli spilt i helger. Finalen skal spilles den nest siste helgen i Premier League-sesongen, på en lørdag uten noen toppkamper som skal spilles på samme dag. (NTB)

    Haaland
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal