Hopp til innhold

Lillehammer og St. Moritz eneste søkere til gigantarrangementet FIS Games i 2028

Lillehammer og St. Moritz har begge søkt om å få arrangøransvaret for den historiske første utgaven av FIS Games i 2028.

Det bekrefter Det internasjonale skiforbundet (FIS) fredag.

Lekene er det nye konseptet FIS planlegger for skiidrettene. Det skal arrangeres i år der det ikke avvikles VM eller OL. Den første utgaven finner etter planen sted i 2028.

– Vi er begeistret over den solide interessen for å holde dette arrangementet, sier generalsekretær Michel Vion i en uttalelse.

– Begge regionene er velkjente arrangører for FIS-arrangementer på toppnivå og har et vell av erfaring og en rik arv innen skiidrett. De har også et bredt utvalg av fasiliteter som oppfyller behovene til FIS Games, legger han til. (NTB)

NM-ski del 2: 10km klassisk menn
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Norge vant B-VM i paraishockey

  Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

  Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.

  Ole Eskild Dahlstrøm
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

Sendeplan

Kl. Program Kanal