Hopp til innhold

Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

– Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

– Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

– Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

– Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

(©NTB)

eFmZjB-LXIs
Foto: NTB

Siste nytt

 • Bekreftet: Mbappé starter mot Polen

  Kylian Mbappé er klarert for spill og starter tirsdagens EM-kamp for Frankrike mot Polen.

  Det bekrefter det franske fotballandslaget.

  Kapteinen brakk nesen i den innledende 1-0-seieren over Østerrike i EM og måtte dermed sitte på benken i 0-0-kampen mot Nederland.

  Polen er allerede slått ut av mesterskapet, mens Frankrike trenger ett poeng tirsdag for å være helt sikre på å ta seg videre.

  Mandag ville ikke Frankrike-trener Didier Deschamps bekrefte om Mbappé kunne spille deres siste gruppespillskamp mot Polen.

  Disse starter for Frankrike:

  Maignan, Koundé, Upamecano, Saliba, Theo Hernandez, Tchouaméni, Kanté, Rabiot, Dembélé, Mbappé, Barcola.

  wbi1bZclN7Q
  Foto: AP
 • Kroatia-supportere pågrepet etter angrep på Italia-fans

  Fire personer ble skadet og elleve pågrepete av politiet etter at kroatiske fans angrep Italienske supportere etter mandagens EM-kamp i Leipzig.

  Det opplyser politiet i den tyske byen tirsdag. Kampen endte 1-1 etter at Mattia Zaccagni utlignet åtte minutter på overtid for italienerne.

  Politiet opplyser at rundt 20 Kroatia-fans angrep italienere i etterkant av oppgjøret. To av de skadede personene måtte fraktes til sykehus.

  Det ble opprettet sak mot elleve kroater for å ha forårsaket grov kroppsskade, melder politiet.

  Rundt 2000 politibetjenter var til stede på kamparenaen for å sikre kampen, og i alt ble det registrert 45 lovbrudd. De fleste i forbindelse med pyroteknikk.

  Politiet opplyste også at åtte kroatiske fans, som tidligere ble nektet innreise til Tyskland, ble pågrepet og varetektsfengslet til tirsdag.

  (NTB)

  Euro 2024 Soccer Croatia Albania
  Foto: Sunday Alamba / AP
 • Rallystjernen Ogier innlagt på sykehus etter kollisjon med privatbil på trening

  VM-gullgrossisten Sebastian Ogier og kartleser Vincent Landais er innlagt på sykehus etter å ha krasjet med en personbil på trening foran Rally Polen.

  Ogier Landais forberedte seg til denne ukens VM-runde i Polen da ulykken skjedde tirsdag.

  En talsmann for polsk politi opplyser til nyhetsbyrået AP at to biler var involvert i krasjen i landsbyen Wlosty nordøst i landet. Fire personer ble i etterkant sendt til sykehus.

  Området der krasjen skjedde ligger ikke langt fra den russiske eksklaven Kaliningrad.

  TV-opptak viser et ambulansehelikopter på et jorde og at politi og brannmenn er på stedet.

  Ogiers lag, Toyota Gazoo Racing, sier i en uttalelse at franskmannen og hans kartleser var «involvert i en trafikkulykke under rekognosering foran Rally Polen og har blitt tatt til sykehus for medisinske undersøkelser».

  40 år gamle Ogier er en av de mest fremgangsrike førerne i rallyhistorien. Han vant seks strake VM-titler fra 2013 til 2018. Den siste av hans totalt åtte kom i 2021.

  Denne sesongen deltar han i utvalgte runder. Han vant Rally Kroatia i april og Rally Portugal i mai.

  Polen er denne uken vertskap for sitt første WRC-arrangement på sju år. Ogier har vunnet der to ganger tidligere.

  (NTB)

  NxGZiqDVmDg
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal