Hopp til innhold

Leknessund om dagene i rosa: – Veldig spesielt

Andreas Leknessund syklet fem dager i den rosa ledertrøya i Giro d'Italia i forrige uke. 23-åringen ble den første nordmannen til å sykle i den ikoniske ledertrøya siden Knut Knudsen i 1981.

Søndag var det imidlertid stopp for Leknessund, som falt til en sjetteplass i sammendraget etter en tempoetappe. Den vant Remco Evenepoel, og han tok samtidig over ledelsen i rittet. Søndag kveld kom imidlertid beskjeden om Evenepoel hadde testet positivt for koronaviruset og derfor trakk seg fra rittet.

– Først og fremst er det veldig trist at Remco måtte forlate rittet. Det er synd for ham og for rittet, sier Leknessund på en digital pressekonferanse under rittets første hviledag.

Nå er det store målet for Leknessund å vinne en etappe, som han var svært nær ved å gjøre da han ble nummer to på den fjerde etappen tirsdag.

– Jeg tror jeg kan vinne en etappe i denne Giroen. Jeg har vist at beina mine er gode nok og uten den rosa trøya kan jeg kanskje få litt mer frihet. Det blir ikke lett, men vi skal gjøre så godt vi kan.

Med fem dager i den rosa trøya mener han Giroen allerede er «supergod» for ham og laget.

– Det var veldig spesielt å ha den rosa trøya. Bare det å lede i et treukersritt er stort, men det føles veldig spesielt å ha på seg den rosa trøya. Det gir meg mye selvtillit og følelsen er også annerledes i feltet. Som da store stjerner kom bort til meg etter den fjerde etappen da jeg var i rosa og sa gratulerer. Jeg har fått gratulasjoner fra så mange i feltet og hver eneste dag var veldig fin, sier Leknessund.

Leknessund rosa
Foto: LUCA BETTINI / AFP

Siste nytt

 • United-stjerne må opereres igjen – ute i lang tid

  Manchester Uniteds viktige midtstopper Lisandro Martínez må gjennom et nytt inngrep i foten. Klubben vet ikke hvor lenge han blir ute av spill.

  Allerede før helgen varslet Premier League-klubben at Martinez blir ute i lengre tid, og nå er det konkludert med at han må under kniven igjen på grunn av en fotskade han pådro seg i april.

  Martinez ble operert da og ble spilleklar til sesongstart, men nå har han slått skaden opp igjen.

  –Ja, jeg kan bekrefte at «Licha» Martinez må opereres. Det er virkelig triste, skuffende nyheter. Han må gjennom den samme prosessen, og jeg er virkelig lei meg på hans vegne, sier United-manager Erik ten Hag. (NTB)

  martinez
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Solberg fortsetter som svensk landslagssjef

  Glenn Solberg fortsetter som landslagssjef for det svenske håndballandslaget. Det bekrefter landslaget i en pressemelding.

  Nordmannen har signert en ny kontrakt som strekker seg til sommeren 2026.

  – Jeg er ekstremt glad og stolt over å fortsette å jobbe med et av verdens beste landslag, sier han i pressemeldingen.

  Solberg hadde sin første landslagssamling med svenskene i november 2020. Totalt har han ledet Sverige i 57 landskamper.

  Håndball-VM 2023, Sverige - Brasil
  Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
 • Kasper Høgh blir Glimt-spiller

  Den danske spissen Kasper Høgh blir Bodø/Glimt-spiller fra 1. januar 2024. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

  Høgh spiller for tiden på Stabæk, men har den siste tiden slitt med skader.

  Også bærumsklubben melder på sine nettsider at de er enige med Glimt om en overgang. De skriver i en pressemelding at han skal fortsette å behandle skaden før han igjen slutter seg til troppen.

  Dansken kom til Stabæk før inneværende sesong og står med fem mål på 14 kamper.

  Eliteserien i fotball 2023: Molde - Stabæk (2-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste