Landslagssjefen og Olimb skværet opp: – Vi er bestekamerater

HERNING/OSLO (NRK): Petter Thoresen har fått pratet ut med Mathis Olimb etter kritikken i pressesonen fredag.

thoresen olimb

TOPP STEMNING: Petter Thoresen og Mathis Olimb har skværet opp og rettet fokuset mot USA-kampen søndag.

Foto: NTB Scanpix

Norges kvartfinaledrøm ble knust etter 0-3-tapet for Danmark fredag. Det førte til høy temperatur i pressesonen etter kamp.

Landslagsveteran Mathis Olimb (32) ble konfrontert med det dårlige overtallsspillet (powerplay) til Norge, og svarte med å kritisere trenerteamet.

– Vi har slitt i hele turneringa. Vi har jo ikke trent noe særlig på det heller, så vi må kanskje begynne å trene på ting, sa Olimb på Viasat 4s sending.

I samme sending fikk Thoresen svare på kritikken:

– Det får han (Olimb) stå for. Vi har jo trent på det, vi har jo spilt fem kamper og åtte treningskamper, sa han til kanalen.

– Vi er hete

Nå skal stemningen, ifølge spilleren og landslagssjefen selv, være på topp etter at de to tok en prat i går kveld.

– Stemningen er bra. Jeg snakket med Mathis om situasjonen i går. Vi er ganske like. Vi liker å vinne, vi liker å konkurrer og vi er hete. Men vi er bestkamerater og ikke noe problem med det, forteller Thoresen til NRK lørdag.

Olimb bekrefter at de to har fått skværet opp.

– Vi kjenner hverandre godt og tok en rolig prat, så det var ikke store dramatikken.

Har ikke scoret på tre kamper

Norge risikerer nå å rykke ned fra A-gruppa i VM om de taper resten av kampene i mesterskapet. De norske gutta møter storfavoritt USA søndag og poengløse Sør-Korea mandag.

Til det håper Thoresen at powerplayet tar seg opp.

– Vi har i alle fall snakket om det (powerplay). Det er jo frustrasjon når vi har muligheten til å score i powerplay og ikke klarer det. Jeg har sagt nesten hele turneringen at vi gjør mye bra, men mangler å score mål. Det må vi prøve å forandre på og sette et par pucker og få den gode opplevelsen.

Norge har ikke scoret et eneste mål de siste tre kampene i VM, og mot USA blir det neppe noe enklere. USA har blant annet stjernerspilleren Patrick Kane og en tropp der samtlige spiller i NHL.

– Kane har enda mer rutine enn McDavid (Canada) og kan avgjøre matcher på egenhånd. Og det er jo ikke bare han, de har et helt lag av superstjerner. Det blir en stor utfordring, innrømmer Olimb.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Elverum videre til NM-finalen

  Sigvaldi Gudjonson scoret 18 mål da Elverum slo Halden 32-29 og tok seg til NM-finalen i håndball for menn. Dermed får Elverum muligheten til å forsvare fjorårets NM-gull når de møter Haslum i Oslo Spektrum 29. desember.

  Sigvaldi Gudjonsson
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Vipers fremdeles ubeseiret

  Vipers Kristiansand er fortsatt ubeseiret i eliteserien etter ti runder. I kveld slo de Fredrikstad 41-29 på hjemmebane og topper nå tabellen med fire poeng ned til Byåsen på andreplass. Heidi Løke ble kampens og hjemmelagets toppscorer med seks mål.

  heidi løke
 • Moi usikker på grunn av skade

  Mohamed Elyounoussi sliter med en skade i foten og måtte gi seg underveis på dagens trening. Det betyr at kantspilleren, som har vært god i Celtic den siste tiden, er usikker foran den kommende landskampen mot Færøyene. – Som dere så var ikke Moi med. Han har vondt i en fot. Om det tar én eller flere dager tør jeg ikke svare på, sa landslagstrener Lars Lagerbäck på dagens pressekonferanse. Om Moi ikke rekker Færøyene-kampen seiler Mats Møller Dæhli og Tarik Elyounoussi opp som de mest aktuelle spillerne til å bekle rollen som høyrekant.

  Elyounoussi
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal