Canadisk stjernespiller senket Norge: – Aldri sett en raskere spiller

HERNING/OSLO (NRK): NHLs største poengtyv, Connor McDavid, senket det norske ishockeylandslaget nærmest alene.

VM i ishockey 2018

OVERKJØRING: Norge ble tidvis overkjørt av Connor McDavid og resten av det canadiske ishockeylandslaget.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

De siste to årene har Edmonton Oilers-kapteinen toppet målpoengstatistikken i amerikanske NHL. I VM-kampen mot Norge viste han hvorfor.

Connor McDavid brukte de norske spillerne som rundingsbøyer og satte pucken i mål hele tre ganger, mens Bo Horvat satte inn to til og sørget for 5-0-seier til canadierne. McDavid ble, ikke overraskende, kåret til kampens beste spiller.

– Han er ekstremt rask. Jeg tror aldri jeg har sett en raskere spiller, sa Norges kaptein, Jonas Holøs til NRK etter kampen.

– Gjør alt vi kan

I første periode ble Norge overkjørt og tapte perioden med tre mål. I neste periode var nordmennene mye mer med i kampen, til tross for at målvakt Lars Haugen måtte hente ut én puck fra nettet. Tilsvarende skjedde i den tredje perioden.

Men ishockeysjefen selv, Petter Thoresen, er langt fra skuffet etter femmålstapet.

Vi spiller som mot verdens beste ishockeyspillere, og vi gjør alt vi kan og mer kan vi ikke forlange. Det rakk jo selvfølgelig ikke til, men vi må se på moralen og det vi leverer, og ikke 0-5, sier Thoresen.

Det er den norske kapteinen enig i.

– Jeg synes vi får en tøff start, men kommer mer med i kampen etter hvert. Vi kjemper og sliter, men i dag er Canada for gode for oss, sier Holøs.

Han tviler på at det blir en VM-finale uten McDavid og resten av Canada i år, og får støtte av lagkameraten.

– De er gode og har kvaliteter i alle posisjoner. Og så har de McDavid som er verdens beste hockeyspiller, sier Ken André Olimb.

VM i ishockey 2018

FORVENTET: Det var ingen som trodde på norsk seier før Canada-kampen, og dermed ble 0-5-tapet ingen stor skuffelse for Petter Thoresen og co.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Må vinne mot Danmark

Før kampen hadde Norge liten tro på seier mot ishockeynasjonen Canada, og ishockeysjefen var klar på at han ønsket å gi førsterekka mindre istid for å spare dem til Danmark-kampen dagen etter.

– Vi kommer nok ikke i seng før i 01-tida natt til fredag, og det er helt på grensen. Oppsettet er ikke ideelt, men det får vi ikke gjort noe med, sa Petter Thoresen før kampen.

Hvis Norge taper mot Danmark, henger drømmen om kvartfinalespill i en tynn tråd. Mens Norge har målt seg mot et av verdens beste ishockeylag torsdag, har Danmark hatt en hviledag. Det kan fort bli avgjørende, tror den norske kapteinen.

– Det er klart det betyr noe. Men vi kan ikke klage på det, for sånn er VM. Det er klart at kampen kommer litt ubeleilig for oss, men vi skal gjøre det beste ut av det og skal ikke bruke det som en unnskyldning.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ny norsk opptur i curling

  Det ble en ny norsk seier for Team Ulsrud i curling-EM da laget slo England 9-5 søndag. Det norske EM-laget står nå med to seiere og ett tap etter at tre kamper er spilt. For kvinnene ble det 6-5 over Latvia og 3-7-tap for Danmark i EM søndag.

  AFP_10O3Z4
  Foto: WANG ZHAO
 • Tok sitt første ATP-mesterskap

  Den greske tennisspilleren Stefanos Tsitsipas tok sitt første ATP-mesterskap ved å slå østerrikeren Dominic Thiem med 2-1 i sett søndag. Tsitsipas slo ut veteranen Roger Federer i semifinalen og på veien ble også Nadal stoppet.

  Britain Tennis ATP Finals
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP
 • England med enkel seier mot Kosovo

  England til slutt vant 4-0 mot Kosovo i lagets siste EM-kvalifiseringskamp etter at Harry Winks og Mason Mount fikk sine første landslagsmål. England hadde allerede sikret seg plass i EM, men fikk med seg en siste god opplevelse med 4-0 mot Kosovo.

  Euro 2020 Qualifier - Group A - Kosovo v England
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal