Hopp til innhold

Landslagssjefen advarer Reiten mot profflivet før VM

HELSINGBORG/OSLO (NRK): Guro Reiten (24) drømmer om profftilværelse i utlandet, men landslagssjef Martin Sjögren er forsiktig med å råde LSK-profilen til å dra nå.

VM-kvalifisering kvinner, gruppe 3: Norge - Nord-Irland på Fredrikstad Stadion 4-1

PROFF ELLER IKKE? Guro Reiten leverer scoringer på rekke og rad for både LSK Kvinner og Norge. Etter sesongen avgjør hun fremtiden.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Utlandet har alltid vært en drøm for meg, det å få leve profflivet, sier Reiten til NRK.

Det norske landslaget er for tiden i Sverige, der de skal spille privatkamp mot våre naboer som en del av VM-oppkjøringen.

I troppen er Guro Reiten, LSK Kvinners og Toppseriens desiderte toppscorer, som for tiden er i tenkeboksen på om hun skal fortsette i norsk fotball eller satse på profftilværelsen i utlandet.

Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

GULLDAME: Guro Reiten har bidratt sterkt til nytt seriegull for LSK Kvinner.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Allerede etter forrige sesong ble hun koplet til klubber som Arsenal, Manchester City og Chelsea – om hun ville. Nå varsler LSK-spilleren at hun tar en avgjørelse etter årets sesong.

– Finnes en risiko

– Det er mange ting som må vurderes. Det er VM, og jeg vil ha en best mulig oppkjøring til mesterskapet. Sesongen er heller ikke ferdig, så jeg får se hva som skjer etterpå. Jeg skal ta en evaluering da, forteller Reiten, som ikke vil si noe om hvilke klubber som har vist interesse for henne.

Sjögren er ikke overbevist om at en utenlandstilværelse er det beste valget for Guro Reiten før VM starter til sommeren.

– Hun er i det absolutt beste miljøet som vi har i Norge. Hun må avgjøre selv hva som er best for henne, men det finnes en risiko ved å bytte til klubber som spiller i den engelske eller den tyske ligaen, midt i deres sesong, noe som ikke er så fordelaktig, påpeker han.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

KOMMER MED RÅD: Landslagssjef Martin Sjögren vil la Guro Reiten avgjøre selv.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

24-åringen må avgjøre hva som er viktigst for henne: Tryggheten i LSK eller det å utvikle seg i et nytt miljø, men risikere lite spilletid.

– Vi har hatt en diskusjon om det, og hun må ta den avgjørelsen selv. Jeg har sagt hva jeg tror er best for henne, og det får bli mellom meg og Guro, sier han og smiler lurt.

–Hatt en fin utvikling

Norges kaptein, Maren Mjelde, kjenner seg igjen i situasjonen Reiten er i akkurat nå. Hun sier at et utenlandsopphold kan gå utover plassen på landslaget.

– Jeg dro til Tyskland vel vitende om at jeg satte ting litt på prøve, sier Chelsea-spilleren.

– Jeg deltok ikke på de første landslagssamlingene fordi klubben ikke ville la meg dra og jeg brukte en stund på å spille meg inn på Even Pelleruds startellever.

Hun legger likevel til:

– Hun har hatt en veldig fin utvikling de siste to årene i Lillestrøm, og hvis hun kjenner seg klar ser jeg ingen grunn til at hun ikke skal dra, forteller Mjelde.

Siste nytt

  • Windingstad avslutter samarbeid

    Alpinist Rasmus Windingstad avslutter samarbeidet med skimerket Stöckli. Det bekrefter han selv på Instagram.

    30-åringen skriver at han er takknemlig for samarbeidet over de siste fire årene.

    – Det var på tide å gå videre og prøve noe nytt, spent på de kommende sesongene, skriver Windingstad.

    Han bekrefter dermed at han ikke er helt ferdig med alpinkarrieren enda, men røper ikke hvilket skimerke han kjører på kommende sesong.

    Stöckli har blant annet stjernen Marco Odermatt blant sine utøvere.

    Audi FIS Alpine Ski World Cup - Men's Giant Slalom
    Foto: SEAN M. HAFFEY / AFP
  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal