Hopp til innhold

Landslagssjefen advarer Reiten mot profflivet før VM

HELSINGBORG/OSLO (NRK): Guro Reiten (24) drømmer om profftilværelse i utlandet, men landslagssjef Martin Sjögren er forsiktig med å råde LSK-profilen til å dra nå.

VM-kvalifisering kvinner, gruppe 3: Norge - Nord-Irland på Fredrikstad Stadion 4-1

PROFF ELLER IKKE? Guro Reiten leverer scoringer på rekke og rad for både LSK Kvinner og Norge. Etter sesongen avgjør hun fremtiden.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Utlandet har alltid vært en drøm for meg, det å få leve profflivet, sier Reiten til NRK.

Det norske landslaget er for tiden i Sverige, der de skal spille privatkamp mot våre naboer som en del av VM-oppkjøringen.

I troppen er Guro Reiten, LSK Kvinners og Toppseriens desiderte toppscorer, som for tiden er i tenkeboksen på om hun skal fortsette i norsk fotball eller satse på profftilværelsen i utlandet.

Fotball: Toppserien VIF-LSK (0-5)

GULLDAME: Guro Reiten har bidratt sterkt til nytt seriegull for LSK Kvinner.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Allerede etter forrige sesong ble hun koplet til klubber som Arsenal, Manchester City og Chelsea – om hun ville. Nå varsler LSK-spilleren at hun tar en avgjørelse etter årets sesong.

– Finnes en risiko

– Det er mange ting som må vurderes. Det er VM, og jeg vil ha en best mulig oppkjøring til mesterskapet. Sesongen er heller ikke ferdig, så jeg får se hva som skjer etterpå. Jeg skal ta en evaluering da, forteller Reiten, som ikke vil si noe om hvilke klubber som har vist interesse for henne.

Sjögren er ikke overbevist om at en utenlandstilværelse er det beste valget for Guro Reiten før VM starter til sommeren.

– Hun er i det absolutt beste miljøet som vi har i Norge. Hun må avgjøre selv hva som er best for henne, men det finnes en risiko ved å bytte til klubber som spiller i den engelske eller den tyske ligaen, midt i deres sesong, noe som ikke er så fordelaktig, påpeker han.

Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.

KOMMER MED RÅD: Landslagssjef Martin Sjögren vil la Guro Reiten avgjøre selv.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

24-åringen må avgjøre hva som er viktigst for henne: Tryggheten i LSK eller det å utvikle seg i et nytt miljø, men risikere lite spilletid.

– Vi har hatt en diskusjon om det, og hun må ta den avgjørelsen selv. Jeg har sagt hva jeg tror er best for henne, og det får bli mellom meg og Guro, sier han og smiler lurt.

–Hatt en fin utvikling

Norges kaptein, Maren Mjelde, kjenner seg igjen i situasjonen Reiten er i akkurat nå. Hun sier at et utenlandsopphold kan gå utover plassen på landslaget.

– Jeg dro til Tyskland vel vitende om at jeg satte ting litt på prøve, sier Chelsea-spilleren.

– Jeg deltok ikke på de første landslagssamlingene fordi klubben ikke ville la meg dra og jeg brukte en stund på å spille meg inn på Even Pelleruds startellever.

Hun legger likevel til:

– Hun har hatt en veldig fin utvikling de siste to årene i Lillestrøm, og hvis hun kjenner seg klar ser jeg ingen grunn til at hun ikke skal dra, forteller Mjelde.

Siste nytt

  • Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

    Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

    Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

    I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

    «Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

    Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

    I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

    «Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

    Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

    Aryna Sabalenka
    Foto: AP
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal