Hopp til innhold

Landslaget møter Danmark i juni

Norge skal møte Danmark i en landskamp på Brøndby stadion 8. juni, melder Norges Fotballforbund.

Landslagssjef Ståle Solbakken ser fram til oppgjøret mot EM-klare dansker.

– Danmark har kommet dit vi vil, vårt ønske er å bli like stabile og gode som dem. De hadde kanskje en spillemessig humpete vei mot EM, men kvalifiserte seg likevel, på tross av tap borte mot Nord-Irland og Kasakhstan.

– Danskene er mye mer stabile bakover enn oss, med flere gode forsvarsspillere som spiller i de store europeiske toppklubbene. Dette er Danmarks siste test før mesterskapet, som også vil bli en tøff test for oss. Oppgjøret vil gi oss god matching inn mot de tellende kampene på høsten, sier Solbakken til fotball.no.

Norge skal spille ytterligere en kamp i juni. Denne vil kunngjøres innen et par dager.

Erling Braut Haalands drakt nummer 9
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Siste nytt

 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB
 • Sesongbeste av Guttormsen

  Stavhopper Simen Guttormsen leverte til sesongbeste med 5,70 i Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles lørdag. Nordmannen, som har en personlig rekord på 5,72, rev deretter tre ganger på 5,80.

  Den feilfrie rekka frem til 5,80 ga ham en delt andreplass, bak Ernest John Obiena. Stavstjerner som Chris Nilsen og Sam Kendricks var begge bak Guttormsen.

  EM-kravet i stav er på 5,75, mens OL-kravet er 5,82.

  Simen Guttormsen
  Foto: NTB
 • Graham Hansen briljerte i cupfinaletriumf

  Caroline Graham Hansen og resten av Barcelonas stjernegalleri gjorde kort prosess med Synne Jensen og Real Sociedad og vant 8-0 i den spanske cupfinalen lørdag.

  Katalanerne var store favoritter før kampen, og Graham Hansens lag gnistret fra første spark på ballen. Kun seks minutter ut i kampen åpnet Ona Batlle scoringsballet til 1-0. Den ledelsen ble doblet da Salma Paralluelo la på til 2-0 etter tolv minutter.

  Etter 18 minutter sørget den norske landslagsstjernen Graham Hansen for at vondt ble til verre for Real Sociedad da hun la på til 3-0. Sju minutter senere fant 29-åringen veien til nettmaskene igjen, før Batlle sørget for at det sto 5-0 ved sidebytte.

  I løpet av det første kvarteret etter pause la Mariona Caldentey (2) og Claudia Pina på til 6-, 7- og 8-0 for Barcelona. Det ble også resultatet i cupfinalen. Graham Hansen ble byttet ut etter 68 minutter, Real Madrid-angriper Synne Jensen noen minutter senere.

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen i Barcelonas midtforsvar.

  Over 25.000 tilskuere var til stede på kampen.

  Barcelona har for lengst sikret sin femte strake ligatittel i Spania. Neste helg venter franske Lyon i mesterligafinalen i Bilbao.

  (©NTB)

  Caroline Graham Hansen
  Foto: PAU BARRENA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal