Lambert kastet ut av VM: - Det er diskriminering

Da kombinertløperne hoppet i Midtstubakken, var James Lambert (45) eneste brite. Nå får han ikke være med på resten av VM.

James Lambert

James Lambert deltok da kombinertløperne var i Midtstuen. Her fra en av prøveomgangene.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

I dag fikk nemlig Lambert høre at juryen har kaster ham ut dagen før kombinertfolket skal delta i den store bakken – fordi han angivelig skal være en sikkerhetsrisiko.

På trening hoppet han så vidt over 60 meter, men selv mener briten det er langt derfra til å være en sikkerhetsrisiko.

- Jeg har hoppet flere hopp i Holmenkollen i år, og jeg har hoppet i den store Lysgårsbakken. Jeg har hoppet 500 hopp i år uten å falle, sier briten.

Er det riktig å stenge ute Lambert? Diskutér nederst i saken!

Fått mye oppmerksomhet

Lambert er egnetlig spesialhopper, men har ikke fått være med i VM som det. Derfor stilte han i kombinert i stedet.

Assosiasjonene til britenes Eddie ”The Eagle” Edwards som blant annet deltok under OL i Calgary har gjort at blant annet norske medier har kastet seg over ham under VM i Oslo.

Lambert anklager nå juryen for å utestenge ham nettopp fordi han stjeler for mye oppmerksomhet.

- Dette er bare diskriminering. De sier jeg er en sikkerhetsrisiko fordi de frykter det skal blåse mer i morgen, men jeg synes ikke det er logisk. Dette er politikk. De liker ikke at jeg får mer oppmerksomhet enn en del av de andre, sier Lambert.

Video: Lambert lovte å gi alt etter hoppingen i den lille bakken

Video - Jeg skal gi alt

Har levert klage

Lambert har levert en klage på avgjørelsen, men er ikke særlig optimistisk med tanke på deltakelsen.

Han mener at dersom juryen ville stenge ham ute, så burde de arrangert en kvalifisering til rennet. Slik situasjonen er nå, så er det kun en jury som stenger ham ute.

- Jeg har fått over familien min og gjort meg klar. Dette er kvalmende, sier han.

- Basert på sikkerhet

John Heiling, som er tekniske delegat for FIS, mener at Lambert ikke har klart å bevise at han holder det nivået som skal til for at det skal være sikkerhetsmessig forsvarlig å hoppe i Holmenkollen.

Han er imidlertid ikke enig i påstandene fra Lambert om at det dreier seg om politikk.

- Vår avgjørese er utelukkende basert på sikkerheten. Lengden har ingenting å si i den forbindelse, sier Heiling til VG Nett.

Siste nytt

 • Maradonas likvake skapte opptøyer

  Tusenvis av mennesker møtte fram da den avdøde fotballegenden Diego Maradonas kiste torsdag ble kjørt gjennom gatene i Buenos Aires.

  Gjennom dagen hadde Maradona ligget på lit de parade i presidentpalasset i Argentinas hovedstad mens endeløse køer av mennesker som ville vise ham den siste ære sneglet seg i gatene utenfor.

  Maradona døde onsdag av hjertesvikt, 60 år gammel. Det utløste landesorg i Argentina.

  Ifølge flere medier brukte politiet tåregass da det etter hvert oppsto uroligheter i køen av sørgende som ventet på å komme inn til kisten.

  Kaos under likvaken
  Foto: Mario De Fina / AP
 • Stjernesund imponerte i storslalåm

  Thea Louise Stjernesund ble nummer seks i parallellstorslalåmrennet i Lech, mens seieren gikk til slovakiske Petra Vlhová.

  Stjernesund sikret seg 6.-plassen etter å ha tapt duellen mot svenske Sara Hector i kvartfinalen. Den norske jenta måtte nøye seg om å kjempe om en plassering fra fem til åtte.

  Verdenscup i alpint i Levi, Finland
  Foto: Jussi Nukari/lehtikuva / NTB
 • Magnus Carlsen til semifinale

  Magnus Carlsen er semifinaleklar i første turnering i Champions Chess Tour. Etter seier i første match nøyde han seg med fire remis mot Anish Giri torsdag.

  Dermed tok han seg som eneste spiller videre fra kvartfinalen uten å gå veien om omspill. Alle de tre andre kvartfinalene gikk til omspill etter at duellantene vant en match hver.

  Magnus Carlsen med ny turnering
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal