Hopp til innhold

Lægreids drømmerenn ødela for Bø: – Drittlei skytingen din

Med 20 treff vant Sturla Holm Lægreid fredagens normaldistanse i Holmenkollen, på en dag hvor det har vært stor norsk dominans.

Mye av grunnen til det var nettopp den feilfrie skytingen til Lægreid, der de nærmeste utfordrerne alle fikk én bom på siste skyting.

– Det er ingen som fyller så ofte som Sturla gjør. Han er så god i de situasjonene der, sa NRKs ekspertkommentator Synnøve Solemdal etter Lægreids siste skyting.

For Tarjei Bø var det en grov bom på skudd nummer 20 som ødela og som gjorde at det ble en annenplass.

– Når det siste skuddet ryker, så blir det veldig symbolsk på at du ikke sto løpet ut, sier Bø til NRK.

– Det var et kjempebra løp og all ære til Sturla som klarer å skyte 20, sier han videre.

Da Lægreid kom inn til NRK i intervjusonen etter rennet, klarte ikke stryingen å dy seg.

– Jeg er så drittlei skytingen din, sa han med et stort glis.

En skyting Lægreid naturligvis var langt mer fornøyd med.

– Det er ikke jeg. Jeg har vært litt lei, men i dag var det så lett å skyte fullt hus, hvorfor har jeg ikke gjort det tidligere i sesongen? Jeg tenkte det var lenge siden jeg har skutt 20 av 20, så det var på tide, sier Lægreid.

Trøsten for Bø er at han med fredagens annenplass knapper innpå ledelsen til lillebror Johannes Thingnes Bø, som ble nummer fem fredag, i verdenscupen sammenlagt. Det skiller nå 68 poeng mellom brødrene.

Vetle Sjåstad Christiansen ble nummer tre.

Lægreid Bø
Foto: Skjermdump / NRK

Siste nytt

 • Maanum kan gjøre comeback etter kollapsen søndag

  Arsenal-sjef Jonas Eidevall opplyser at Frida Maanum kan bli å se i søndagens kamp mot Leicester etter en lang periode på sidelinjen.

  Maanum falt om og ble liggende på gresset på overtid i ligacupfinalen mot Chelsea for snart tre uker siden. Hendelsen satte en støkk i både lagvenninner og andre.

  Svenske Eidevall forklarer at Maanum overvåkes medisinsk mens hun gradvis gjør seg klar for å komme tilbake på banen.

  – Alt går bra for øyeblikket, men vi må holde oss til protokollen og prosessen. Og så håper vi selvsagt at hun kan være tilgjengelig for å spille søndag, sa Eidevall på fredagens pressekonferanse.

  Søndag tar Arsenal imot Leicester som ligger på 9.-plass på tabellen.

  Arsenal ligger på 3.-plass i serien med seks poeng opp til tittelrivalene Manchester City og Chelsea. (NTB)

  Frida Maanum i aksjon i ligacupfinalen mot Chelsea
  Foto: ADRIAN DENNIS / AFP
 • Gulbrandsen tilbake i Molde-troppen til storkampen

  Molde-trener Erling Moe kan glede seg over å ha spissen Fredrik Gulbrandsen tilbake i troppen til søndagens storkamp mot Bodø/Glimt i Eliteserien.

  – Det blir vel én forandring, og det er at Martin Linnes ikke er med oss oppover. Fredrik Gulbrandsen er tilbake i troppen. Ellers ser det helt likt ut (som sist), sier Moe til TV 2.

  Gulbrandsen ble skadd allerede i serieåpningen mot Strømsgodset og har siden jobbet hardt for å komme tilbake. Det er uklart hvor mye han kan spille av søndagens toppkamp.

  Linnes startet i 1-2-tapet mot Odd onsdag og gikk av etter en time.

  For Glimts del er eneste endring at Ulrik Saltnes er tilbake i troppen. Han sto over mot Lillestrøm (5-0-seier) sist helg på grunn av sykdom.

  Kampstart på Aspmyra søndag kveld er klokken 19.15. (NTB)

  UEFA Europa Conference League 2023/2024: Molde - Club Brugge (2-1)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Stavkongen Duplantis dropper Bislett Games

  Stavhopp for menn er Diamond League-øvelse under årets Bislett Games, men øvelsens store stjerne uteblir fra det tradisjonsrike stevnet i hovedstaden.

  Armand Duplantis har satt verdensrekord flere ganger de siste sesongene, og svenskamerikaneren har også vært fast gjest på Bislett. Slik blir det imidlertid ikke i år.

  Det opplyser Duplantis selv og agenten Stina Funke til nyhetsbyrået TT.

  Årets Bislett Games går av stabelen allerede 30. mai. Agent Funke sier at det påfølgende Diamond League-stevnet i Stockholm er viktigere for Duplantis.

  – Han har valgt å stå over Oslo fordi det stevnet kommer for nær konkurransen i Stockholm. Han vil ha noen flere hviledager, sier hun.

  Lørdag er Duplantis med når Diamond League-sesongen starter i kinesiske Xiamen, et stevne som sendes på NRK1 fra kl. 13:00.

  Han konkurrerer to ganger i Kina før turen går til tsjekkiske Ostrava 28. mai og Diamond League i Stockholm 2. juni. (NTB)

  Armand Duplantis på Bislett Games 2023
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal