NRK Meny
Normal

Bronsejentene ladet opp med Flatland-grovis

– Det var ikke planen at de skulle lese den høyt, ler lagvenninne Ann Kristin Aafedt Flatland hjemme i Norge.

Flatland

Ann Kristin Flatland (bildet t.v.) skal bli mor og står derfor over denne sesongen. Søndag ble hun rørt av lagvenninnenes VM-bronse.

– Vi fikk en vits av Ann Kristin før stafetten, sier Tora Berger lurt etter VM-bronsen.

Tora Berger, Synnøve Solemdal, Fanny Welle-Strand Horn og Elise Ringen ble bare slått av Tyskland (gull) og Frankrike i Ruhpolding søndag.

Etter stafetten hoppet de av glede blant journalistene.

Ville løse opp

Hjemme på Ålgård i Norge satt den vordende mor og lagvenninne Ann Kristin Aafedt Flatland med tårer i øynene og fulgte jentenes gledesdans.

Kvelden i forveien hadde hun selv gjort sitt for å løse opp stemningen i laget.

– Jeg sendte dem en vits så de skulle få noe annet å tenke på enn skiskyting, men det var ikke helt planlagt at de skulle lese den høyt foran journalistene, ler Flatland når NRK.no ringer henne fra VM-byen Ruhpolding.

Graviditeten er årsaken til at hun står over denne sesongen og følger VM fra sofaen.

Leste vitsen

– Skal vi lese vitsen hun sendte?, spør Berger lagvenninnene da NRK.no spør om de hadde har hatt kontakt med Flatland de siste dagene.

De andre jentene er ikke vanskelige å overtale og VM-debutant Fanny Welle-Strand Horn fisker opp mobilen fra drikkebeltet og leser meldingen fra Flatland høyt.

Grovisen egner seg best som avkobling for skiskytterne og ikke på trykk. Men etter latteren å dømme var det tydelig at den tjente sitt formål med å få jentene på andre tanker enn skiskyting.

– De er alltid grove

– Ann-Kristin sender sånne fine snutter innimellom. De er alltid grove, gliser Welle-Srand Horn som i likhet med Elise Ringen tok sin første VM-medalje søndag.

– Jeg sendte også en vits til dem før stafetten i Hochfilzen da de vant. Jeg håper det hjelper dem med å senke skuldrene og slå av bryteren før de skal på stadion, sier Flatland.

Imponert

I store deler av sesongen har hun vært en del av støtteapparatet rundt jentene. Da de gikk til topps i Hochfilzen før jul ble hun rørt til tårer. Også søndagens innsats imponerte henne.

– Jeg er stolt av jentene i dag. Elise, Fanny og Synnøve har hatt en imponerende utvikling og det er stort å se hvordan Tora viser veg. Dessuten har trenerne en stor del av æren, de gir jentene trygghet, sier Flatland.

Hun har termin i april, men utelukker ikke comeback neste sesong.

– VM har inspirert meg, innrømmer hun.

VIDEO: Se Berger sikre bronsemedalje på VM-stafetten!

Tora Berger skaffet norsk bronse

Tora Berger skaffet norsk bronse

Siste nytt

 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Norsk duo hjalp AZ til seier

  Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø spilte samtlige minutter da AZ Alkmaar snudde 0-1 til 2-1 hjemme mot Sparta Rotterdam i nederlandske æresdivisjon. Den tidligere Rosenborg-duoen fikk som vanlig tillit fra start, men ingen av dem scoret, melder NTB.

  Jonas Svensson er klar for AZ Alkmaar
  Foto: @AZAlkmaar på Twitter

Sendeplan

Kl. Program Kanal