Hopp til innhold

L'Équipe: Macron møtte Real Madrid-presidenten – snakket om Mbappé og OL

Frankrikes president Emmanuel Macron fortsetter sin utrettelige kamp for å få Kylian Mbappé til å spille OL-fotball for Frankrike.

Mbappé er ferdig som Paris Saint-Germain-spiller 30. juni. Det er ikke offisielt bekreftet hva som blir neste stoppested, men i franske medier tas det for gitt at Mbappé blir Real Madrid-spiller til sommeren. Det er også en dårlig skjult hemmelighet at Real Madrid-president Florentino Pérez beundrer spissen.

I sommer venter OL i Paris, og i den anledning har Frankrikes president Macron flere ganger ytret sitt ønske om å ha Mbappé med i den franske troppen. Tirsdag skrev L'Equipe at Macron og Perez skal ha møttes i Paris. Det skjedde under et Fifa-arrangement i byen.

Avisen skriver at Macron og Perez snakket «et par» minutter på tomannshånd. Samtalen skal ikke ha gitt klare resultater, men i Frankrike mener de at kampen om å få Mbappé OL-klar ikke er tapt.

Skulle Mbappé ende opp med å spille under OL, vil det bli en svært hektisk sommer for ham. I midten av juni er han en del av den franske troppen i EM i Tyskland.

Dessuten skal han ha tid til å bli presentert for sin nye klubb.

(©NTB)

5eQMiIZsu9A
Foto: Reuters

Siste nytt

  • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

    Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

    – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

    Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

    Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

    suayPzrTwnQ
    Foto: NTB
  • PSG signerte russisk landslagskeeper

    Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

    Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

    Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

    25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

    (©NTB)

    LzQafmbYJcU
    Foto: AFP
  • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

    Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

    Det bekrefter klubben på X.

    – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

    Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

    I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

    Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

    (©NTB)

    NfY-j2lbpRU
    Foto: JOHN SIBLEY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal