Kaller Northugs rulleskimølle «40-årskrisa»: – Ikke noe godt tegn

ALTA (NRK): Finn-Hågen Krogh fleiper nedsettende om Petter Northugs siste anskaffelse. Men både han og Johannes Høsflot Klæbo vil ha Northug med seg på sprintlandslaget.

Finn-Hågen Krogh og Johannes Høsflot Klæbo

SAMLES: Finn-Hågen Krogh og Johannes Høsflot Klæbo skal være på sprintlaget kommende sesong, og tar gjerne med seg Petter Northug.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Johannes Høsflot Klæbo har bestemt seg for å bli værende på sprintlandslaget. Finn-Hågen Krogh har bestemt seg for å gå tilbake til sprintlandslaget.

I kulissene åpner Petter Northug for et comeback på landslaget, og da helst sprintlandslaget.

Dermed kan Norges ankermenn fra VM-stafetten i Falun (2015), VM-stafetten i Lahti (2017) og OL-stafetten i Pyeongchang samles på ett lag under Arild Monsens ledelse.

Landslagssjef Vidar Løfshus bestemmer. Han ønsker ennå ikke å kommentere Northugs kandidatur ut over at han har hatt samtaler med Northug.

– Hjertelig velkommen

Finn-Hågen Krogh er derimot ikke i tvil om at det bør være plass for Northug

– Ja, jeg håper det, sier han til NRK.

Og utdyper:

– Jeg har forstått at det er litt forhandlinger på gang, så jeg håper det. Jeg tror det er den beste muligheten for Petter for å komme tilbake. Hvis han sliter med motivasjonen, så er det å bli dratt litt med av et lag det beste. Han er hjertelig velkommen, sier Krogh.

Han har fått med seg at Northug, som fortsatt skal være i tenkeboksen rundt videre satsing, har skaffet seg egen rulleskimølle hjemme på Byåsen.

– Ser du på det som et tegn på at han fortsetter?

– Det er vel 40-årskrisetegn, egentlig. Det var ikke noe godt tegn. Man skal helst være ute og trene i mine øyne, sier Krogh med et smil.

northug mølle

NYTT ARBEIDSREDSKAP: Fra sin nye rulleskimølle, verdt over en halv million, kan Petter Northug trene og se fotball samtidig.

Foto: Scanpix/Petter Northug

– En fyr jeg kan lære masse av

– Han er vel ikke helt 40 ennå, men kanskje det er 30-årskrisa, som det ser ut nå, sier Johannes Høsflot Klæbo om 32-åringen Northug.

Han utelukker riktig nok ikke muligheten for selv å skaffe seg lignende utstyr.

– Jeg har vel vurdert litt forskjellig, men det er ikke plass til alt i huset til mamma og pappa ennå. Jeg tror jeg måtte byttet bort Playstation og TV, og det er uaktuelt ennå, konstaterer han overfor NRK.

Men i likhet med Krogh, er Klæbo – som stilte med «Make Northug Great Again» på capsen under idrettsgallaen – positiv til Northug på landslaget.

– Hvis han ønsker å komme tilbake, spør om hjelp eller vil være med og bidra, så selvfølgelig. Han er en fyr jeg kan lære masse av, og forhåpentligvis kan ha lære noe av meg. Jeg skal være åpen for det, sier Klæbo

Torsdag møtes alle tre til kamp om NM-gull i lagsprint. I NM, som i resten av sesongen, har Klæbo de sterkeste kortene på hånda.

Siste nytt

 • Skistad får gå sprint i Davos

  Kristine Stavås Skistad og Thomas Helland Larsen får begge muligheten i sprinten under verdenscupen i Davos kommende helg.

  Skistad slo gjennom med et brak og fikk gå VM-sprinten i Seefel som junior i 2019. I etterkant har det derimot gått tyngre for drammenseren, men hun viste oppløfte takter på Lillehammer fredag der hun endte på 16.-plass etter å ha blitt nummer 9 i prologen.

  Helland Larsen overrasket stort da han ble nummer to i sprinten, kun slått av Johannes Høsflot Klæbo. Løperen som står utenfor forbundsstyrte lag gikk seg dermed inn i OL-diskusjonen.

  Disse går i Davos:

  Sprint, kvinner: Maiken Caspersen Falla, Mathilde Myhrvold, Kristine Stavås Skistad, Ane Appelkvist Stenseth, Lotta Udnes Weng, Tiril Udnes Weng.

  10 kilometer fri, kvinner: Helene Marie Fossesholm, Ragnhild Haga, Therese Johaug, Anne Kjersti Kalvå, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg.

  Sprint, menn: Pål Golberg, Thomas Helland Larsen, Johannes Høsflot Klæbo, Sindre Bjørnestad Skar, Håvard Solås Taugbøl, Erik Valnes.

  15 kilometer fri, menn: Harald Østberg Amundsen, Hans Christer Holund, Johannes Høsflot Klæbo, Simen Hegstad Krüger, Martin Løwstrøm Nyenget, Sjur Røthe.

  Verdenscup i langrenn på Lillehammer
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ti hoppere til felles verdenscup

  Sju menn og tre kvinner er tatt ut til helgens verdenscuprenn i hopp i tyske Klingenthal.

  For herrene er det samme mannskap som konkurrerte i Wisla i helgen, der Marius Lindvik fikk en opptur med 2.-plass søndag.

  Han får med seg Halvor Egner Granerud, som har slitt den siste tiden, samt Anders Fannemel, Johann Forfang, Robert Johansson, Daniel-André Tande og Fredrik Villumstad.

  For kvinnene fikk Silje Opseth med seg 4.- og 3.-plass på Lillehammer sist helg. Hun reiser til Klingenthal med Thea Minyan Bjørseth og Anna Odine Strøm.

  Marius Lindvik
  Foto: AGENCJA WYBORCZA.PL / Reuters
 • Rangert som nummer 7

  Viktor Hovland er 7.-mann på den siste verdensrankingen i golf. Det er bestenotering for nordmannen.

  Hovland har holdt 9.-plassen de to siste ukene, men med helgens triumf i Tiger Woods-turneringen på Bahamas hopper han altså to plasser opp.

  Hovland har nå kun den spanske verdenseneren Jon Rahm og fem amerikanere foran seg.

  Seieren i turneringen var Hovlands tredje for sesongen. For fire uker siden forsvarte han fjorårets seier på Mayakoba i Mexico.

  Helgens turnering, der kun 20 spillere deltok, var en del av PGAs terminliste, men Hovlands seier blir likevel ikke tatt med i PGA-statistikken.

  Espen Kofstad er nest beste nordmann på 318.-plass. Kristian Krogh Johannessen følger like bak på 325.-plass.

  Hero World Challenge - Final Round
  Foto: Mike Ehrmann / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal