Hopp til innhold

Kaller Northugs rulleskimølle «40-årskrisa»: – Ikke noe godt tegn

ALTA (NRK): Finn-Hågen Krogh fleiper nedsettende om Petter Northugs siste anskaffelse. Men både han og Johannes Høsflot Klæbo vil ha Northug med seg på sprintlandslaget.

Finn-Hågen Krogh og Johannes Høsflot Klæbo

SAMLES: Finn-Hågen Krogh og Johannes Høsflot Klæbo skal være på sprintlaget kommende sesong, og tar gjerne med seg Petter Northug.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Johannes Høsflot Klæbo har bestemt seg for å bli værende på sprintlandslaget. Finn-Hågen Krogh har bestemt seg for å gå tilbake til sprintlandslaget.

I kulissene åpner Petter Northug for et comeback på landslaget, og da helst sprintlandslaget.

Dermed kan Norges ankermenn fra VM-stafetten i Falun (2015), VM-stafetten i Lahti (2017) og OL-stafetten i Pyeongchang samles på ett lag under Arild Monsens ledelse.

Landslagssjef Vidar Løfshus bestemmer. Han ønsker ennå ikke å kommentere Northugs kandidatur ut over at han har hatt samtaler med Northug.

– Hjertelig velkommen

Finn-Hågen Krogh er derimot ikke i tvil om at det bør være plass for Northug

– Ja, jeg håper det, sier han til NRK.

Og utdyper:

– Jeg har forstått at det er litt forhandlinger på gang, så jeg håper det. Jeg tror det er den beste muligheten for Petter for å komme tilbake. Hvis han sliter med motivasjonen, så er det å bli dratt litt med av et lag det beste. Han er hjertelig velkommen, sier Krogh.

Han har fått med seg at Northug, som fortsatt skal være i tenkeboksen rundt videre satsing, har skaffet seg egen rulleskimølle hjemme på Byåsen.

– Ser du på det som et tegn på at han fortsetter?

– Det er vel 40-årskrisetegn, egentlig. Det var ikke noe godt tegn. Man skal helst være ute og trene i mine øyne, sier Krogh med et smil.

northug mølle

NYTT ARBEIDSREDSKAP: Fra sin nye rulleskimølle, verdt over en halv million, kan Petter Northug trene og se fotball samtidig.

Foto: Scanpix/Petter Northug

– En fyr jeg kan lære masse av

– Han er vel ikke helt 40 ennå, men kanskje det er 30-årskrisa, som det ser ut nå, sier Johannes Høsflot Klæbo om 32-åringen Northug.

Han utelukker riktig nok ikke muligheten for selv å skaffe seg lignende utstyr.

– Jeg har vel vurdert litt forskjellig, men det er ikke plass til alt i huset til mamma og pappa ennå. Jeg tror jeg måtte byttet bort Playstation og TV, og det er uaktuelt ennå, konstaterer han overfor NRK.

Men i likhet med Krogh, er Klæbo – som stilte med «Make Northug Great Again» på capsen under idrettsgallaen – positiv til Northug på landslaget.

– Hvis han ønsker å komme tilbake, spør om hjelp eller vil være med og bidra, så selvfølgelig. Han er en fyr jeg kan lære masse av, og forhåpentligvis kan ha lære noe av meg. Jeg skal være åpen for det, sier Klæbo

Torsdag møtes alle tre til kamp om NM-gull i lagsprint. I NM, som i resten av sesongen, har Klæbo de sterkeste kortene på hånda.

Siste nytt

 • Henrik Ingebrigtsen imponerte – slo egen bestetid

  Henrik Ingebrigtsen løp inn til personlig bestenotering på 5000 meter i belgiske Oordegem lørdag. Tiden var på 13.13,99.

  Hans tidligere personlige beste på distansen var 13:15,38.

  32-åringens prestasjon er imponerende etter en lang skadehistorikk over flere år. Ingebrigtsen løp også inn til solide 7.51,09 på 3000 meteren i Moelv forrige søndag.

  Narve Gilje Nordås imponerte også i belgiske Oordegem på 1500-meteren. 3.34,70 lød tiden.

  Pressekonferanse Bislett Games
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Aursnes og Benfica sikret seriegullet i Portugal

  Fredrik Aursnes og Benfica tok sitt 38. ligagull da de slo Santa Clara 3-0 lørdag. Tittelen var deres første siden 2019.

  Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget. Nordmannen har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet.

  Andreas Schjelderup satt også på benken for Benfica.

  Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

  Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.

  Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk. (NTB)

  Portugal Soccer Portuguese League
  Foto: Armando Franca / AP
 • Storspill fra Hovland

  Viktor Hovland storspilte på dag tre av PGA-turneringen i Texas. Etter en tung start på turneringen, slo han virkelig tilbake med seks birdier. Det ble også to bogeys på nordmannen, blant annet på nest siste hull, men han klatret likevel fra 29. til en delt 10.-plass da han var ferdig med nest siste runde.

  I skrivende stund er det argentinske Emiliano Grillo som leder, 10 under par. Den tredje runden er ikke ferdigspilt.

  Viktor Hovland
  Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste