Kritiserer ny kontroversiell regel: – Føles så feil

Den nye handsregelen skaper reaksjoner etter at Manchester City mistet seieren på overtid etter VAR-annulering.

Innbytter Gabriel Jesus trodde han ble matchvinner da han banket inn 3-2 tre minutter på overtid mot Tottenham. Spissen sendte City-supporterne til himmels, men to minutter senere kom kontrabeskjeden.

Dommer Michael Oliver annullerte målet etter at videodommerteamet i London hadde sett TV-bildene.

De viste nemlig at ballen fikk en retningsforandring etter å ha vært innom Aymeric Laportes arm før Jesus sendte ballen bak Hugo Lloris i Tottenham-buret, og det har skapt reaksjoner.

Henry Winter

IKKE IMPONERT: Henry Winter er en av flere som er kritiske til den nye handsregelen.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

– Det er en korrekt avgjørelse med de nye reglene tatt i betraktning, men det føles så feil for sporten. Det ser mer ut som regelen er skapt for roboter. Det frarøver sporten spontaniteten og glede, skrev Henry Winter på Twitter.

– Regelen er spesiell

Winter er sjefskribent for fotball i den britiske avisen The Times og sikter til den nye handsregelen i fotballverden.

Den sier at det er en forseelse dersom ballen treffer hånden til det angripende laget og det leder til scoring, uavhengig om det er tilsiktet eller ikke, så skal målet underkjennes.

– Det er slik det er. Det er en ny regel og den er litt spesiell. Jeg er egentlig ikke helt enig i regelen, men vi må bare tilpasse oss til den, sa Kevin De Bruyne til Sky Sports etter kampslutt.

Hendelsen får mange til å tenke tilbake til da Manchester City mistet semifinaleplassen til fordel for nettopp Tottenham tidligere i vår.

Den gang trodde var det Raheem Sterling som trodde han ble den store helten da han satte inn 5-3 på overtid, men dommer Cuneyt Cakir annullerte målet etter å ha sett TV-bildene.

– Det er det samme som i Champions League sist sesong. Vi scorer, og dommeren annullerer det. Det er ikke mer å si. Det er andre gang det skjer, så det er tøft, sier Manchester City-sjef Pep Guardiola.

Brøt imponerende seiersrekke

Raheem Sterling headet City oppskriftsmessig i ledelsen etter 20 minutter på bakre stolpe, før Érik Lamela utlignet for gjestene tre minutter senere.

City dominerte banespillet og ti minutter før sidebytte flikket Sergio Aguero City tilbake i ledelsen etter massivt City-press.

Skuddstatistikken viste 30-3 i favør City etter 90 minutter, men det ble likevel poengdeling da Lucas Mouras utligning etter fem sekunder på banen 35 minutter før fulltid sikret Tottenham ett poeng.

Dermed brøt Tottenham fjorårets seriemester imponerende hjemmestatistikk som ikke hadde avgitt poeng hjemme på eget gress siden 2-3 tapet for Crystal Palace 22. desember i fjor.

Siste nytt

 • Thingnes Bø vant i «comebacket»

  Johannes Thingnes Bø skjøt 20 treff og vant torsdagens 20 km i Pokljuka. Rennet var hans første i 2020, og hans første etter at han ble pappa til en gutt. Nordmannen var 11,4 sekunder raskere enn Martin Fourcade og 25,6 raskere enn Fabien Claude.

  Johannes Thingnes Bø under torsdagens normaldistanse i Pokljuka
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Kilde nest best i Kitzbühel

  Bare franskmannen Johan Clarey var raskere enn Aleksander Aamodt Kilde under torsdagens utfortrening i Kitzbühel. Kilde kom inn på 1.56,24 – 55 hundredeler bak Clarey. Kjetil Jansrud endte som nummer 12 med tiden 1.56,93.

  Switzerland Alpine Skiing World Cup
  Foto: Marco Tacca / AP
 • Endrer NM-programmet

  Juryen for Ski-NM har besluttet å endre konkurranseprogrammet etter de siste dagers mildvær, skriver Norges Skiforbund på sine hjemmesider. Fredagens sprint endres til fri teknikk, lørdagens duathlon endres til klassisk teknikk (fellesstart), mens alle etappene i søndagens stafett går i fri teknikk. Ski-NM arrangeres på Konnerud fra 30. januar til 2. februar.

  Konnerud stadion
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal