Kritiserer ny kontroversiell regel: – Føles så feil

Den nye handsregelen skaper reaksjoner etter at Manchester City mistet seieren på overtid etter VAR-annulering.

Innbytter Gabriel Jesus trodde han ble matchvinner da han banket inn 3-2 tre minutter på overtid mot Tottenham. Spissen sendte City-supporterne til himmels, men to minutter senere kom kontrabeskjeden.

Dommer Michael Oliver annullerte målet etter at videodommerteamet i London hadde sett TV-bildene.

De viste nemlig at ballen fikk en retningsforandring etter å ha vært innom Aymeric Laportes arm før Jesus sendte ballen bak Hugo Lloris i Tottenham-buret, og det har skapt reaksjoner.

Henry Winter

IKKE IMPONERT: Henry Winter er en av flere som er kritiske til den nye handsregelen.

Foto: Sindre Murtnes / NRK

– Det er en korrekt avgjørelse med de nye reglene tatt i betraktning, men det føles så feil for sporten. Det ser mer ut som regelen er skapt for roboter. Det frarøver sporten spontaniteten og glede, skrev Henry Winter på Twitter.

– Regelen er spesiell

Winter er sjefskribent for fotball i den britiske avisen The Times og sikter til den nye handsregelen i fotballverden.

Den sier at det er en forseelse dersom ballen treffer hånden til det angripende laget og det leder til scoring, uavhengig om det er tilsiktet eller ikke, så skal målet underkjennes.

– Det er slik det er. Det er en ny regel og den er litt spesiell. Jeg er egentlig ikke helt enig i regelen, men vi må bare tilpasse oss til den, sa Kevin De Bruyne til Sky Sports etter kampslutt.

Hendelsen får mange til å tenke tilbake til da Manchester City mistet semifinaleplassen til fordel for nettopp Tottenham tidligere i vår.

Den gang trodde var det Raheem Sterling som trodde han ble den store helten da han satte inn 5-3 på overtid, men dommer Cuneyt Cakir annullerte målet etter å ha sett TV-bildene.

– Det er det samme som i Champions League sist sesong. Vi scorer, og dommeren annullerer det. Det er ikke mer å si. Det er andre gang det skjer, så det er tøft, sier Manchester City-sjef Pep Guardiola.

Brøt imponerende seiersrekke

Raheem Sterling headet City oppskriftsmessig i ledelsen etter 20 minutter på bakre stolpe, før Érik Lamela utlignet for gjestene tre minutter senere.

City dominerte banespillet og ti minutter før sidebytte flikket Sergio Aguero City tilbake i ledelsen etter massivt City-press.

Skuddstatistikken viste 30-3 i favør City etter 90 minutter, men det ble likevel poengdeling da Lucas Mouras utligning etter fem sekunder på banen 35 minutter før fulltid sikret Tottenham ett poeng.

Dermed brøt Tottenham fjorårets seriemester imponerende hjemmestatistikk som ikke hadde avgitt poeng hjemme på eget gress siden 2-3 tapet for Crystal Palace 22. desember i fjor.

Siste nytt

 • Ruuds overmann tapte finalen

  Borna Coric, som slo Casper Ruud i fredagens kvartfinale, måtte se seg slått av Daniil Medvedev i finalen i ATP-turneringen i St. Petersburg. Kroaten, som er nummer 15 på ATP-rankingen, nedkjempet Ruud i tre sett etter å ha tapt det første. Søndag kom han til kort mot den russiske hjemmefavoritten og verdensfireren Medvedev, som noterte sin sjette turneringsseier i karrieren med 6-3, 6-1.

  Russia Tennis Open
  Foto: Elena Ignatyeva / AP
 • Neymars søte hemn

  Fleire gonger i andre omgang kasta Lyon-publikummet flasker og andre gjenstandar mot PSGs superstjerne Neymar ved hjørneflagget. Vaktene prøvde å verne brasilianaren, og speakeren måtte be publikum om å slutte.

  Men det var Neymar og PSG som lo sist og best. Tre minutter før full tid sette han inn sigersmålet, og PSG vann 1-0 og trygga tabelleiinga.

  Neymar
  Foto: Emmanuel Foudrot / Reuters
 • Benzema redda Real

  Karim Benzema scora kampens einaste mål etter 64 minutt og berga sigeren for Real Madrid i bortekampen mot Sevilla.

  Real er dermed på andreplass etter seks serierunder, berre på målskilnaden bak Athletic Bilbao. Berre eitt poeng skil dei seks beste på tabellen.

  Karim Benzema
  Foto: Miguel Morenatti / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal