NRK Meny
Normal

– Det var ekstremt vanskelig å kjøre

KITZBÜHEL/OSLO (NRK.no): Henrik Kristoffersen er blant de 10 beste i slalåmrennet i Kitzbühel.

Henrik Kristoffersen hadde et håp om å kjempe i toppen i slalåmrennet i Kitzbühel, men etter første omgang ligger han 1.90 sekunder bak ledende Marcel Hirscher.

VIDEO: Se Henrik Kristoffersens 1. omgang her.

Henrik Kristoffersen kjørte ned til en 9. plass under svært vanskelige forhold i Kitzbühel. Det tette snødrivet gjorde det vanskelig å kjøre.

– Det var ekstremt vanskelig å kjøre. Det var mye snø. Men det var likt for de fleste, og jeg følte at jeg kjørte okey, sa Kristoffersen til NRK etter 1. omgang.

Nordmannen har vært jevn i verdenscupen og har to pallplasseringer, en 3.-plass i Levi og Adelboden, å vise til denne sesongen.

– Jeg får prøve å rette på det til 2. omgang, sier han.

Tre av fire nordmenn til finalen

Sebastian Foss Solevåg fra Spjelkavik kjørte ned til en godkjent 21. plass i fredagens slalåmrenn, og får dermed kjøre finaleomgangen.

Det samme får også Jonathan Nordbotten med knapp margin. Han endte til slutt på 29. plass.

Leif Kristian Haugen gjorde imidlertid flere grove feil, og greide ikke å kjøre inn blant de 30 beste som får kjøre finaleomgangen. Haugen kom på 44. plass.

Marcel Hirscher i ledelse

Marcel Hirscher fra Østerrike leder slalåmrennet etter 1. omgang. Han er 0,38 foran tyske Felix Neureuther. Luca Aerni fra Sveits er på 3. plass - 1,26 bak Hirscher.

Kristoffersen er 1,90 bak lederen, og kan kjøre seg betraktelig opp på resultatlisten med god kjøring i 2. omgang.

Siste nytt

 • Canada slått av Tyskland

  Canadas hockeylag nådde ikke finalen i OL etter et sensasjonelt nederlag for Tyskland i semifinalen fredag. Tyskland vant 4-3 og møter OUR i finalen søndag. Bronsekampen mellom Canada og Tsjekkia spilles lørdag.

  Tyskland hockey
  Foto: Jung Yeon-je / AFP
 • Kristoff nummer åtte etter velt

  Alexander Kristoff fikk en tung fredag i Abu Dhabi Tour. Syklisten endte på åttendeplass på den 3. etappen av rittet etter at han endte i asfalten 45 kilometer før målgang. Tyske Phil Bauhaus knep seieren. Kristoffer Halvorsen ble nummer 13, mens Sven Erik Bystrøm trillet inn som nummer 38.

  Alexander Kristoff
  Foto: Giuseppe Cacace / AFP
 • OUR klare for hockeyfinale

  De russiske hockeyherrene er klar for OL-finalen etter 3-0-seier over Tsjekkia i semifinalen. Nikita Gusev, Vladislav Gavrikov og Ilja Kovaltsjuk scoret målene for OUR.

  I finalen venter Canada eller Tyskland.

  Pyeongchang 2018 Winter Olympics
  Foto: Grigory Dukor / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal