NRK Meny
Normal

– Det var ekstremt vanskelig å kjøre

KITZBÜHEL/OSLO (NRK.no): Henrik Kristoffersen er blant de 10 beste i slalåmrennet i Kitzbühel.

Henrik Kristoffersen hadde et håp om å kjempe i toppen i slalåmrennet i Kitzbühel, men etter første omgang ligger han 1.90 sekunder bak ledende Marcel Hirscher.

VIDEO: Se Henrik Kristoffersens 1. omgang her.

Henrik Kristoffersen kjørte ned til en 9. plass under svært vanskelige forhold i Kitzbühel. Det tette snødrivet gjorde det vanskelig å kjøre.

– Det var ekstremt vanskelig å kjøre. Det var mye snø. Men det var likt for de fleste, og jeg følte at jeg kjørte okey, sa Kristoffersen til NRK etter 1. omgang.

Nordmannen har vært jevn i verdenscupen og har to pallplasseringer, en 3.-plass i Levi og Adelboden, å vise til denne sesongen.

– Jeg får prøve å rette på det til 2. omgang, sier han.

Tre av fire nordmenn til finalen

Sebastian Foss Solevåg fra Spjelkavik kjørte ned til en godkjent 21. plass i fredagens slalåmrenn, og får dermed kjøre finaleomgangen.

Det samme får også Jonathan Nordbotten med knapp margin. Han endte til slutt på 29. plass.

Leif Kristian Haugen gjorde imidlertid flere grove feil, og greide ikke å kjøre inn blant de 30 beste som får kjøre finaleomgangen. Haugen kom på 44. plass.

Marcel Hirscher i ledelse

Marcel Hirscher fra Østerrike leder slalåmrennet etter 1. omgang. Han er 0,38 foran tyske Felix Neureuther. Luca Aerni fra Sveits er på 3. plass - 1,26 bak Hirscher.

Kristoffersen er 1,90 bak lederen, og kan kjøre seg betraktelig opp på resultatlisten med god kjøring i 2. omgang.

Siste nytt

 • Fjorårets toer bryter Touren

  Rigoberto Urán trekker seg fra årets Tour de France etter å ha pådratt seg skader i en velt søndag. På onsdagens etappe rullet colombianeren i mål over 26 minutter bak etappevinner Geraint Thomas. I fjor ble 31-åringen nummer to i sammendraget.

  Uran
  Foto: Christophe Ena / AP
 • OL: Fleire øvingar - færre utøvarar

  Beijing-OL 2022 skal ha 109 øvingar, mot 102 i Pyeongchang i år. Men talet på utøvarar skal ned frå 2933 til 2892. Det betyr 41 færre i skidisiplinane, 26 færre i skøyter og 20 færre i skiskyting.

  Med det nye OL-programmet blir 45,4 prosent av deltakarane i 2022 kvinner, mot 41,1 i år.

  China Beijing Winter Olympics
  Foto: Ng Han Guan / AP
 • Mixed laghopp på OL-programmet

  De norske hopperne får enda en øvelse på OL-programmet i 2022. Mixed laghopp ble offentliggjort som en del av programmet – Med dagens vedtak viser IOC at kvinnene blir mer og mer likestilt innenfor hoppsporten, sier skipresident Erik Røste til NTB.

  Kvinner stor bakke verdenscup Holmenkollen.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk
Tour de France: 12. etappe
Tour de France: 12. etappe
Sport i dag
X Games Minneapolis -- Menn Skateboard Vertical Finale og Menn BMX Halfpipe Finale