Hopp til innhold

Bakke-advarsel etter VIF-smell: – Skumleste man kan gjøre i fotball

Den tunge jobben Geir Bakke har foran seg som Vålerenga-trener ble tydeliggjort da Molde ydmyket oslolaget med 4-0-seier lørdag kveld.

Geir Bakke i debut-kampen som VIF--trener

KALDDUSJ: Det ble ingen opptur for Vålerenga med ny trener på plass.

Foto: NTB

– Molde straffer oss så fort vi gir dem lillefingeren. Vi er ikke gode nok til å håndtere de situasjonene som oppstår når de er på det skarpeste. Vi får stor strekk i laget vårt i perioder og klarer ikke å omsette store sjanser i periodene vi er gode med ball, sier Bakke til NRK etter fiaskoen.

For etter kun ett minutts spill satte Eric Kitolano tonen for resten av eliteseriekampen mellom Vålerenga og Molde.

Onsdag denne uken kom sjokknyheten om at Geir Bakke gikk fra trenerrollen i Lillestrøm til erkerivalen i Oslo.

I hans trenerdebut i blått ble han bokstavelig talt servert en kalddusj av de sjeldne.

– Banespillet er gutta gode i. Det er masse teknikk og gode tyngdeoverføringer. Men du blir straffa hardt noen ganger hvis du har ballen mye med mange spillere på motstanderens halvdel. Da må man passe seg litt for det som skjer andre veien, spesielt med så gode lag som Molde er, mener Bakke, som har mye han vil rydde opp i:

– Det skumleste man kan gjøre i fotball er å si som mange klubber har sagt før, at vi er for gode til å gå ned. Samtidig skal vi ikke skape for mye frykt heller. Vi må finne den nøkkelen som gjør at vi blir vanskeligere å spille mot.

Eric Kitolano. VIF-MOLDE

PANGSTART: Eric Kitolano sendte Molde til himmels etter ett minutts spill.

Foto: NTB

Verre og verre

For det var klasseforskjell da regjerende seriemester Molde gjestet hovedstaden lørdag kveld.

Før hvilen ledet bortelaget hele 3–0 på Intility Arena.

Kristoffer Haugen doblet Moldes ledelse etter 41 minutter og Kristian Eriksen satte 3–0 etter vakkert lagspill få minutter senere.

En klønete Petter Strand forårsaket straffe til Molde ti minutter ut i andre omgang da ballen gikk opp i armen hans.

Emil Breivik var sikker i sin sak og sendte bortelaget i en firemåls ledelse.

En fortvilet Bakke forsøkte noen spillerbytter knappe kvarteret før slutt, men til ingen nytte.

Det burde stått 5–0 da det gjensto fem minutter av ordinær spilletid, men Veton Berisha presterte å bomme på åpent mål. Kampen endte derfor 4-0, og Vålerenga er farlig nær bunnsjiktet av tabellen på en 13.-plass.

Geir Bakke

SKUFFA: Geir Bakke var ikke fornøyd etter lørdagens møte mot Molde.

Foto: NTB

Molde har etablert seg på motsatt side av tabellen og ligger på tredjeplass, ett poeng bak tabelltoer Tromsø.

Lørdagens lille trøst for hjemmefansen ble Christian Dahle Borchgrevinks comeback på banen etter et 18 måneders skademareritt. Eirik Ulland Andersen, som har slitt med skade siden i fjor, var også tilbake for Molde.

Gikk for høyt ut

Stemninga i Vålerenga-leiren var forståelig nok ikke på topp etter Moldes overkjøring.

– Det ble alt annet enn positivt. Alt annet enn vi hadde sett for oss. Vi ønsket å gå ut høyt og være tøffe i trynet, det fikk vi svi for, sier en skuffa Vegar Eggen Hedenstad til NRK etter kampen.

– Stemningen sier seg litt selv. Det er ikke akkurat hæla i taket, konstaterer han.

Henrik Bjørdal legger heller ikke skjul på at laget er skuffa:

– Man blir selvfølgelig deppa etter en sånn kamp. Mange prestasjoner har vært gode her ute, men vi har ikke fått poeng. Man blir selvfølgelig litt lei av det også.

Han har håp om at Bakke kan føre dem på rett spor.

– Jeg har kjempetrua på Geir, som en bra person og ikke minst en god trener. Nå hadde han kun et par dager før dagens kamp, så det var ikke mye tid han fikk til å justere oss, sier han til NRK.

– Det er ikke noe hyggelig å tape fotballkamper og det blir selvfølgelig ikke noe god stemning av det heller. Men spillerne er klare for å jobbe med de tingene som skal til for å bli mer effektive, sier Bakke til NRK.

Molde-trener Erling Moe er derimot meget fornøyd med dagens kamp, men vil ikke kritisere motstanderens kjempesmell.

– Jeg vil ikke legge noen dom over dem i dag, de møtte en meget god motstander og kommer sikkert sterkt tilbake, sier han til NRK.

Christian Dahle Borchgrevink tilbake for vif

TILBAKE: Christian Dahle Borchgrevink var tilbake i spill for Vålerenga for første gang siden 2021.

Foto: NTB

Siste nytt

  • Alexander Bonsaksen med sjokkovergang til Vålerenga

    Den tidligere Frisk Asker-spilleren Alexander Bonsaksen (37) har meldt overgang til rivalen Vålerenga på en ettårskontrakt. Overgangen kommer etter to år i Asker.

    – Jeg merket etter hvert at uansett hvor bra tilbudet eller opplegget var i Asker, så var det hit jeg ønsket meg innerst inne, sier Bonsaksen til NRK.

    Bonsaksen har tidligere vunnet sluttspillet tre ganger med Vålerenga. Overgangen kommer to år etter at han valgte bort Vålerenga ved forrige hjemkomst fra et utenlandsopphold på syv år. Han står med to gull i den finske ligaen.

    – Akkurat nå føles det jævlig bra, men det er ikke et lett valg. Jeg hadde det jo bra der jeg var. Det var to fine år, sier Bonsaksen.

    37-åringen er forberedt på reaksjoner som måtte komme når han har valgt å gå over til Frisk Asker-rivalen.

    – Reaksjonene blir helt sikkert blandet. Det får man bare tåle, sier Bonsaksen.

    Dette er Vålerengas tredje nysignering på én uke. Tidligere har Stian Kaltrud Nystuen og Mikkel Christiansen blitt presentert for sølvvinneren i årets sluttspill.

    vK6Xw-Zn8JI
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • Idrettsforbundet reagerer på nytt lovforslag: – Det er en del utfordringer

    Norges idrettsforbund har konkludert med at et nytt lovforslag knyttet til kampen mot trakassering og seksuelle overgrep mot barn ikke «fullt ut dekker idrettens behov».

    Lovforslaget, som konkret omhandler idrettens mulighet til å oppbevare og dele personopplysninger om personer som bryter norsk lov, ble sendt på høring i februar. Fristen for å komme med innspill er 1. juni.

    Styret i Norges idrettsforbund behandlet saken på sitt møte denne uken og berømmer Kulturdepartementet for å se og imøtekomme behovet idretten har for en lovregulering.

    – Like fullt er det en del utfordringer med det som nå ligger på bordet. Lovforslaget har et virkeområde som ikke fullt ut dekker idretten behov, sier generalsekretær Nils Einar Aas.

    Han kommenterte forbundets arbeid med saken på et pressemøte onsdag. NIF peker blant annet på at lovforslaget burde hatt et enda videre virkeområde.

    – For eksempel er ikke økonomiske misligheter tatt med, og det er avgrensninger knyttet til tilskuere på idrettsarrangementer. Vi mener lovforslaget er veldig komplisert i sin oppbygning, og dette er ting vi vil spille inn i høringen, sa Aas.

    (NTB)

    L2bHzx6h56Q
    Foto: NTB
  • Bessebergs advokat reagerer kraftig på NIF-vedtak

    Anders Besseberg får ikke beholde æresmedlemskapet i Norges idrettsforbund som følge av korrupsjonsdommen i Buskerud tingrett, det opplyser Norges idrettsforbund.

    – På bakgrunn av erkjente kritikkverdige forhold som fremkommer i tingrettens dom av 12. april 2024 mot Anders Besseberg anser idrettsstyret at han har skadet idrettens anseelse, konkluderer de.

    Besseberg fratas æresmedlemskapet i NIF med umiddelbar virkning.

    78-åringens advokat Mikkel Toft Gimse reagerer sterkt på beskjeden om at Besseberg ikke får beholde hedersbevisningen sin.

    – Anders Besseberg er ikke kjent med dette. Vi reagerer på at han ikke ble kontaktet av NIF i forkant, men får vite om dette fra media, skriver Toft Gimse til NRK og utdyper:

    – Besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg.

    Besseberg ble tildelt æresmedlemskapet i NIF allerede i 2013.

    Besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

    Han har anket straffen.

    (NTB/NRK)

    ga8x3mpGGZk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal