Hopp til innhold

Krevende værforhold i Vikersund - kvinnenes renn avlyst

Lørdagens skiflygingrenn i Vikersund for kvinnene er avlyst. I Vikersund snør det og blåser mye. Vindflaggene står rett ut over alt.

Kvinnenes renn skulle opprinnelig starte 10.00. Det ble først utsatt i en halvtime, før juryen like etter klokken 10 bestemte seg for å avlyse konkurransen for dagen.

Etter planen skal mennene ha sitt klokken 16, men det er da avhengig av at værforholdene bedrer seg.

Arrangøren skriver i en uttalelse at de vil komme tilbake til hvordan det påvirker resten av helgens program. Helgens renn i Vikersund skal være avslutningen i Raw Air, hvor Eirin Kvandal leder hos kvinnene.

Like før det ble klart at lørdagens renn ble avlyst, lanserte kvinnenes trener Christian Meyer blant annet muligheten for at kvinnene kunne gjennomføre fire hopp søndag.

– Vi ser på mulighetene for å flytte dagens konkurranse til i morgen, sier rennsjef for kvinnehopp i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Chika Yoshida.

Samtidig sier rennsjef for mennene, Sandro Pertile, at de er optimistiske rundt muligheten for å arrangere renn for mennene senere lørdag.

Eirin Maria Kvandal jubler med hendene over huet etter seier i Granåsen
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Solgt 7500 billetter til kampen mot Italia

  Norge leder gruppen på målforskjell etter to kamper. Det ble en stor seier mot Finland i åpningskampen før det ble 0-1-tap mot Nederland.

  Fredag kommer Italia til Oslo, og to dager før kamp er det solgt 7500 billetter, opplyser Norges Fotballforbund. Ullevaal har en kapasitet på om lag 25.000.

  I april var 3106 tilskuere på plass til Norges kamp mot Finland.

  Italia kommer til Ullevaal etter å ha slått Nederland og tapt mot Finland. De to beste i puljen kvalifiserer seg til EM i Sveits neste år.

  Ada Hegerberg Caroline Graham Hansen
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Klopp fyrte mot konkurrentene i avskjeden med supporterne

  Tidligere Liverpool-trener Jürgen Klopp brukte sin avskjed med fansen til å sende noen stikk mot ligarivalene Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Klopp deltok tirsdag foran 10.000 supportere på en spørsmål og svar-seanse i Liverpool og snakket delvis fritt. Han kunne riktignok røpe at han hadde fått en liste over emner som var forbudt å prate om.

  Klopp sa at han hadde fått beskjed om å unngå TV-kanalen TNT, dommere, Manchester City, økonomiske ting og VAR.

  Men på spørsmål om utsiktene til at Liverpool kan tildeles ytterligere to Premier League-titler dersom City skulle bli straffet for de 115 anklagene for økonomiske uregelmessigheter, sa Klopp:

  – Hvis du organiserer en bussparade, er jeg med. Hvor lang tid det tar, bryr jeg meg ikke om.

  Tyskeren ble også spurt om hans berømte man-management-stil.

  – Hvis hele verden mister tillit og tro på en spiller, må manageren være den som står bak ham, sa han og dro en parallell til en av konkurrentene:

  – Jeg kan ikke bare være enig i at «han er ubrukelig», som andre klubber har gjort. Å kjøpe en spiller for 80 millioner pund og deretter sende ham ut på lån! sa Klopp og refererte til Manchester Uniteds kjøp av Jadon Sancho.

  Klopp klarte å holde følelsene i sjakk da han tok farvel med Anfield etter sesongens siste kamp mot Wolves.

  Han ble imidlertid rørt til tårer da arenaen sang i kor «Jeg er så glad for at Jürgen er rød», før han tok farvel en siste gang.

  Klopp
  Foto: AP
 • Viaplay sikret tre nye sesonger med europaligaen og conferenceligaen

  Viaplay fortsetter som rettighetshaver for europaligaen og conferenceligaen i fotball til 2027.

  Det opplyser de i en pressemelding.

  Europaligaen og conferenceligaen regnes som nivå to og tre av de europeiske turneringene. TV 2 har rettighetene til Champions League, som er den gjeveste turneringen.

  Neste sesong er det et nytt format i alle de tre turneringene, hvor gruppespill erstattes med ligaspill. Det betyr enda flere kamper for alle lagene som deltar.

  Håndball-VM kvinner Norge 2023: Pressetreff
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal