Kowalczyk: – Johaug burde blitt straffet

Justyna Kowalczyk mener at Therese Johaug burde fått tre minutter tidsstraff under sprinten i Tour de Ski tidligere denne uken. Det hadde gjort henne sjanseløs på sammenlagtseier.

Kowalczyk

KRITISK: Justyna Kowalczyk mener Johaug burde fått hard straff for skøyting.

Foto: VINCENZO PINTO / Afp

Johaug og Dyrhaug

LIKT? Både Therese Johaug (t.v.) og Niklas Dyrhaug (t.h.) havnet i trøbbel på grunn av snikskøyting under gårsdagens sprint. Men det var bare Dyrhaug som ble deplassert i heatet sitt.

Foto: NRK

Det er i et intervju med den polske TV-kanalen TVP den polske skistjernen er klar på hva hun mener om saken med Johaug.

– Hvis Johaug skulle fått sin fullt fortjente straff på tre minutter, kunne Østberg avgjort Touren for lenge siden og blitt en sterk vinner, sier Kowalczyk i intervjuet som ble sendt lørdag på polsk TV.

Hun vil at Johaug skulle fått den straffen for eksempel Niklas Dyrhaug fikk under sprinten.

– Jeg og mange andre skiløpere mener at hun burde blitt straffet, sier Kowalczyk og mener for øvrig at ett minutt skulle vært nok forsprang for å vinne sammenlagt for Østberg.

 • Klar for Tour de Ski-finale? Se kvinnenes jaktstart opp monsterbakken her og på NRK1 fra klokken 13.55.
Therese Johaug ble kalt inn til jurien for skøytetak i starten av sprintfinalen - døm selv

Johaug: –Synd det som skjedde

Therese Johaug mente dagen etter hendelsen at hun hadde lagt saken bak seg, men innrømmet at hun var nervøs da hun skulle forklare seg for juryen.

– Det var synd det som skjedde og at det ble slik. Men det er som i fotball og dommeren dømmer, sa Johaug til NRK.

Hun kunne blitt ilagt tre minutters tidsstraff da hun har fått såkalt gult kort tidligere i sesongen. Man straffes hardt ved andre gangs regelbrudd mot teknikkbestemmelsene, som er ment å verne klassisk stil.

Reagerer på stjernebehandling

Men også franske Maurice Manificat som selv ble straffet av juryen under sprinten, mener at Johaug skulle blitt straffet etter å ha studert bildene av sin kvinnelige langrennskollega.

– Hun burde også blitt straffet, sier Manificat til Aftonbladet.

Han etterlyser at samme regler gjelder for alle også Petter Northug og Johaug.

– Det er vanskelig for oss andre om man ikke dømmmer likt for alle. Det er samme sak med Petter iblant når han har gjort ting. Det har ikke blitt tatt opp, sier Manificat.

Therese Johaug fikk prisen som årets kvinnelige utøver på Idrettsgallaen og mottok prisen i italienske Cavalese der hun nå forbereder seg til den siste etappen i Tour de Ski

– Jeg skal gå til syra tar meg i morgen, så dere får feire på Lillehammer, så får ta igjen feiringen senere, sier Johaug.

– Ingvild er i superform, og hun er god i å gå i motbakker, selv om hun ikke sier det selv , sa Johaug til NRK, etter å ha blitt nummer tre på dagens 10 kilometer.

Heidi Weng vinner dagens etappe av Tour de Ski

Siste nytt

 • Snowboardstjerne har fått kreft

  Den canadiske snowboardstjernen Max Parrot har fått diagnosen hodgkins lymfom. Det er en type lymfekreft. 24-åringen mister resten av sesongen mens han får behandling. Parrot vant sølv i slopestyle i OL i fjor, og er femdobbel gullvinner i X-Games.

  Den canadiske snowboardstjernen Max Parrot
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Graham Hansen best da Norge vant

  Caroline Graham Hansen strålte og scoret to mål da Norges kvinnelandslag i fotball vant 3-1 over Skottland i VM-oppkjøringskampen i La Manga. Det var Norges første seier siden VM-billetten ble sikret i september. Tirsdag er det kamp mot VM-klare Canada.

  Fotball VM-kvalifiseringskamp kvinner: Norge - Nederland.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • WADA får dopingdataene fra Moskva

  WADA melder på sin hjemmeside at de nå har fått tilgang til analyser og data fra det stengte dopinglaboratoriet i Moskva. Dette kan styrke sjansene for at russisk idrett blir tatt inn i varmen igjen og får delta i internasjonale mesterskap i fremtiden.

  Dopinglaboratoriet i Moskva
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal