NRK Meny
Normal

Kowalczyk med skremmeskudd - vant mot herrer

Justyna Kowalczyk føler seg i strålende form etter å ha slått også gutta i åpen konkurranse.

Justyna Kowalczyk

FORNØYD: Justyna Kowalczyk vant Marcha Blanca søndag.

Foto: Facebook

Kowalczyk befinner seg for tiden i Argentina hvor hun trener og konkurrerer på snø.

Søndag vant hun sitt andre løp på rad. Den polske langrennsprofilen kom først i mål under søndagens Marcha Blanca i klassisk stil søndag.

– Etter hard kamp mot vind og regn kom vi til mål, skriver Kowalczyk på sin Facebook-side.

– Det var 21 kilometer klassisk, men jeg kjørte hele veien med staking og uten smøring, forteller hun.

Slått med ett sekund

For en uke siden vant hun også sesongens første turrenn på snø, Ushuaia Loppet (hun kom på 2. plass totalt, slått av Carlos Lannes med ett sekund).

Ushuaia Loppet er 42 kilometer langt og gjennomføres i fri teknikk.

Denne sommeren har imidlertid Kowalczyk fortalt polske medier at hun er i mye bedre form enn på samme tid i fjor. Hun har planer om å satse både på langløp og verdenscup denne sesongen.

Hun stilte blant opp i Vasaloppet i mars, der hun vant.

Klar for ny sesong

Hun skulle også gå Birkebeinerrennet, men måtte istedes kneopereres. I sommer uttalte hun også at hun slet med forberedelsene til neste sesong.

– Problemet er at man med det blotte øyet ser at kroppen dessverre ikke henter seg inn så kjapt som for ti år siden, klaget hun.

Etter helgens seier i Argentina, virker det imidlertid som om langrennsstjernen har funnet tilbake til optimismen og lysten til å hevde seg etter en tung sesong.

– En fantastisk konkurranse, skriver hun på Facebook.

Marit Bjørgen er også er også ute av konkurranse denne sesongen på grunn av graviditet, dermed blir det bedre plass på pallen for en revansjesugen Kowalczyk.

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale