Høiland provoserte med flagg da Viking slo LSK: – Må tåle å få litt tilbake

ÅRÅSEN (NRK): Først sørget han for at Sheriff Sinyan ble utvist på kontroversielt vis. Så valgte Tommy Høiland å feire seieren mot Lillestrøm med å løpe rundt på banen med et Viking-flagg.

Laster innhold, vennligst vent..

– De gjorde de sist gang, og må tåle å få litt tilbake, sier Tommy Høiland om det han gjorde etter kampslutt mellom Lillestrøm og Viking.

Tommy Høiland sprang rundt på Åråsen-matta med et Viking-flagg, en klar referanse til det Aleksander Melgalvis gjorde på Intility Arena etter å ha slått Vålerenga.

Høiland fikk flagget fra en supporter.

– Og han sa jeg skulle plante det i midtsirkelen. Jeg løp mot midten, men tok ei fin bue, mest for å kødde med supporteren. Planen var å ta med flagget tilbake til Stavanger, men det ble stjålet fra meg, sier Høiland.

Mannen som stjal flagget var LSKs Arnór Smárason, men stuntet var nok til at flere supportere reagerte. Som da Melgalvis plantet flagget mot Vålerenga måtte vaktmannskapet bryte inn for å roe ned supporterne.

Høiland Flagg

FLAGGSTUNT: Lillestrøms Arnór Smárason måtte rive flagget ut av hendene på Tommy Høiland.

Foto: H�kon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Berntsen: – Slike ting skal vi ikke ha noe av

Også Viking-trener Bjarne Berntsen var irritert på Høiland etter kampslutt.

– Selv om Lillestrøm dreit seg ut med noe lignende mot Vålerenga, så trenger ikke vi gjøre det samme her, sier Berntsen om det hans egen spiller gjorde etter kampslutt.

Du var altså tydelig mot Tommy Høiland?

– Ja, slike ting skal vi ikke ha noe av, avslutter Viking-treneren.

Laster Twitter-innhold

– Deilig rødt kort

Men Høiland provoserte på flere vis, også under kampen. For Lillestrøm måtte spille nesten hele kampen med ti mann etter at Sheriff Sinyan, for kvelden midtstopper, ble utvist etter en duell med nettopp Høiland.

Høiland snappet ballen fra Sinyan, og fikk mer eller mindre klar bane mot mål. Sinyan kom seg derimot tilbake, og løpsduellen endte med at Høiland gikk over ende.

TV-bildene viser derimot at Høiland tydelig lente seg kraftig mot Sinyan før han falt.

– Deilig å få et rødt kort der. Du ser jo at han river meg ned, sa Tommy Høiland om situasjonen til Eurosport Norge i pausen.

Rødt kort LSK Viking

UTVIST: LSKs Sheriff Sinyan fikk rødt kort etter denne løpsduellen.

Foto: H�kon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sinyan: – Urettferdig

Mannen som ble utvist, Sheriff Sinyan, er helt uenig med Høiland.

– Jeg mister ballen, og prøver å vinne den tilbake. Han lener seg såpass mye mot meg at han detter. Det er urettferdig, og det ødelegger hele kampen.

Sinyan, som nylig debuterte for Gambias landslag, sier at han er lei seg.

– Jeg har mye selvtillit, og hadde sett frem til å gi alt for Lillestrøm. Så blir det avbrutt etter bare tretten minutter.

Men etter kampen er Høiland tydelig på at han ble felt.

– Det er et greit frispark. Jeg prøver å komme meg løs, siden han ikke slipper, så faller jeg. Så får andre vurdere om det skulle vært gult eller rødt kort.

Hafsås: – Var ikke i tvil

Dommer Dag Vidar Hafsås velger å støtte Høiland. Han sier etter kampen at han fremdeles står for avgjørelsen.

– Jeg mener fortsatt det er en forseelse. Jeg mener også at ingen kan ta igjen Høiland idet forseelsen skjer, og dermed blir han fratatt en klar scoringssjanse, sier Hafsås.

Med ti mann nesten hele kampen ble det tungt for Lillestrøm å få med seg noe fra Åråsen. Kristian Thorstvedt sendte Viking i ledelsen like før pause da han styrte ballen i mål etter et hjørnespark. Kvarteret før slutt doblet Viljar Vevatne Vikings ledelse, også denne scoringen kom etter et hjørnespark.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ber fotballpresidenten gå av

  Den bulgarske statsministeren Bojko Borissov har bedt landets fotballpresident gå av etter mandagens skandalekamp mot England i Sofia, melder TV 2.

  – Fra i dag vil vi kutte alle bånd, inkludert økonomiske, til Det bulgarske fotballforbundet inntil Borislav Mihajlov trekker seg fra stillingen sin, sier sportsminister Krasen Kralev på vegne av statsminister Bojko Borissov, ifølge TV 2.

  – Vi tåler ikke slik oppførsel lenger, sier han. (NTB)

  Bulgaria England Euro 2020 Soccer
  Foto: Vadim Ghirda / AP
 • Carlsen nærmer seg rekord

  Magnus Carlsen nedkjempet indiske Surya Shektar Ganguly og tok en viktig seier i sjakkturneringen på Isle of Man mandag. 28-åringen innledet turneringen på Isle of Man med seier mot ukrainske Jurij Kuzubov. Deretter fulgte remiser mot Aleksej Sarana, Rustam Kasimdzjanov og Vladislav Kovalev.

  Mandagens kamp mot Ganguly var Carlsens 95. på rad i langsjakk uten tap. Dermed nærmer han seg å tangere Ding Lirens internasjonalt anerkjente rekord på 100 strake partier uten tap. Kineseren greide den milepælen mellom august 2017 og november 2018.

  Norway Chess
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Skade stopper Zuccarello

  Mats Zuccarello er ikke aktuell for spill i Minnesota Wilds tre kommende bortekamper som følge av en skade.

  NHL-klubben opplyser selv på sin Twitter-konto at lagets norske profil ble igjen hjemme da spillertroppen satte kursen for Ottawa mandag. Der venter kamp mot Senators natt til tirsdag norsk tid.

  Borteturen til Canada inneholder også kamper mot Toronto Maple Leafs tirsdag og Montreal Canadiens torsdag. Heller ikke i de kampene blir Zuccarello å se, fremgår det av meldingen fra Wild-ledelsen.

  Zuccarello opplyses å ha pådratt seg en skade «i underkroppen».

  Mats Zuccarello
  Foto: Andy Clayton-king / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal