Hopp til innhold

Høiland provoserte med flagg da Viking slo LSK: – Må tåle å få litt tilbake

ÅRÅSEN (NRK): Først sørget han for at Sheriff Sinyan ble utvist på kontroversielt vis. Så valgte Tommy Høiland å feire seieren mot Lillestrøm med å løpe rundt på banen med et Viking-flagg.

Laster innhold, vennligst vent..

– De gjorde de sist gang, og må tåle å få litt tilbake, sier Tommy Høiland om det han gjorde etter kampslutt mellom Lillestrøm og Viking.

Tommy Høiland sprang rundt på Åråsen-matta med et Viking-flagg, en klar referanse til det Aleksander Melgalvis gjorde på Intility Arena etter å ha slått Vålerenga.

Høiland fikk flagget fra en supporter.

– Og han sa jeg skulle plante det i midtsirkelen. Jeg løp mot midten, men tok ei fin bue, mest for å kødde med supporteren. Planen var å ta med flagget tilbake til Stavanger, men det ble stjålet fra meg, sier Høiland.

Mannen som stjal flagget var LSKs Arnór Smárason, men stuntet var nok til at flere supportere reagerte. Som da Melgalvis plantet flagget mot Vålerenga måtte vaktmannskapet bryte inn for å roe ned supporterne.

Høiland Flagg

FLAGGSTUNT: Lillestrøms Arnór Smárason måtte rive flagget ut av hendene på Tommy Høiland.

Foto: H�kon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Berntsen: – Slike ting skal vi ikke ha noe av

Også Viking-trener Bjarne Berntsen var irritert på Høiland etter kampslutt.

– Selv om Lillestrøm dreit seg ut med noe lignende mot Vålerenga, så trenger ikke vi gjøre det samme her, sier Berntsen om det hans egen spiller gjorde etter kampslutt.

Du var altså tydelig mot Tommy Høiland?

– Ja, slike ting skal vi ikke ha noe av, avslutter Viking-treneren.

Laster Twitter-innhold

– Deilig rødt kort

Men Høiland provoserte på flere vis, også under kampen. For Lillestrøm måtte spille nesten hele kampen med ti mann etter at Sheriff Sinyan, for kvelden midtstopper, ble utvist etter en duell med nettopp Høiland.

Høiland snappet ballen fra Sinyan, og fikk mer eller mindre klar bane mot mål. Sinyan kom seg derimot tilbake, og løpsduellen endte med at Høiland gikk over ende.

TV-bildene viser derimot at Høiland tydelig lente seg kraftig mot Sinyan før han falt.

– Deilig å få et rødt kort der. Du ser jo at han river meg ned, sa Tommy Høiland om situasjonen til Eurosport Norge i pausen.

Rødt kort LSK Viking

UTVIST: LSKs Sheriff Sinyan fikk rødt kort etter denne løpsduellen.

Foto: H�kon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sinyan: – Urettferdig

Mannen som ble utvist, Sheriff Sinyan, er helt uenig med Høiland.

– Jeg mister ballen, og prøver å vinne den tilbake. Han lener seg såpass mye mot meg at han detter. Det er urettferdig, og det ødelegger hele kampen.

Sinyan, som nylig debuterte for Gambias landslag, sier at han er lei seg.

– Jeg har mye selvtillit, og hadde sett frem til å gi alt for Lillestrøm. Så blir det avbrutt etter bare tretten minutter.

Men etter kampen er Høiland tydelig på at han ble felt.

– Det er et greit frispark. Jeg prøver å komme meg løs, siden han ikke slipper, så faller jeg. Så får andre vurdere om det skulle vært gult eller rødt kort.

Hafsås: – Var ikke i tvil

Dommer Dag Vidar Hafsås velger å støtte Høiland. Han sier etter kampen at han fremdeles står for avgjørelsen.

– Jeg mener fortsatt det er en forseelse. Jeg mener også at ingen kan ta igjen Høiland idet forseelsen skjer, og dermed blir han fratatt en klar scoringssjanse, sier Hafsås.

Med ti mann nesten hele kampen ble det tungt for Lillestrøm å få med seg noe fra Åråsen. Kristian Thorstvedt sendte Viking i ledelsen like før pause da han styrte ballen i mål etter et hjørnespark. Kvarteret før slutt doblet Viljar Vevatne Vikings ledelse, også denne scoringen kom etter et hjørnespark.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal