NRK Meny
Normal

– Heidi er smart, så jeg går for den oppskriften

VAL DI FIEMME (NRK): Tour de Ski-kometen Ragnhild Haga har fått VM-råd av Heidi Weng.

Ragnhild Haga

PANGDEBUT: Ragnhild Haga slo alle utenlandske konkurreter i Tour de Ski-debuten og ble nummer fire.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Jeg må tenke litt mindre, sa Ragnhild Haga til NRK før sin debut i Tour de Ski.

Det må hun åpenbart ha lyktes med. For i skyggen av superstjernene Marit Bjørgen, Therese Johaug og Heidi Weng gikk Haga inn til en fjerdeplass sammenlagt i sin første Tour de Ski. En aldri så liten sensajon.

– Det er så surrealistisk som det går an, egentlig. Det er helt vilt, sier Haga til NRK.

Hun var nummer seks i minitouren på Lillehammer i desember. I Davos før jul klatret hun til en fjerdeplass i verdenscupen i Davos, og på prologen i Tour de Ski kom den første pallplassen i verdenscupsammenheng.

Høyaktuell for VM

Nå er Haga åpenbart en brennhet kandidat til en plass på laget til 10 km fristil under VM i Falun. Der har Therese Johaug friplass som tittelforsvarer. Marit Bjørgen og Heidi Weng er også bankers på laget.

Ut fra det som har skjedd nå, vil det være merkelig om ikke Haga får en av de to siste plassene. Landslagstrener Egil Kristiansen bekrefter det åpenbare, at hun har lagt inn en god søknad.

– Det hadde vært veldig morsomt å få gå det løpet, erkjenner Haga.

Samtidig er hun tydelig på at hun i så fall må bevare formen.

– Det er ikke noe gøy å gå i VM og ikke være i form. Så det blir hovedprioriteten nå. Tour de Ski kan slå litt forskjellig ut på formen, påpeker Haga - som altså ikke har noen erfaring med hvordan hennes kropp reagerer på kjøret.

Rådet: – Legg deg på sofaen

Derfor har hun søkt råd hos Heidi Weng.

– Jeg har hørt litt med Heidi for å lære litt av henne. Hun pleier å legge seg på sofaen dager. Hun er smart, så jeg tror jeg skal gå for den oppskriften, sier Haga til NRK.

– Er du god til det?

– Jeg er ganske god til å gjøre ingenting, smiler hun.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live