Hopp til innhold

To «Schär-kopier» knuste alt håp om norsk gruppeseier

ULLEVAAL STADION (NRK.no):– Mulighetene for play off er små, men de er der. Dette er ikke kjørt, sier Drillo etter 0-2-tap mot Sveits.

Ruud1

Sveits-spiller Fabian Schär scoret to mål mot Norge. Før begge scoringene knuste han Espen Ruud i duellen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi tapte mot et bedre lag. Det mest skuffende er at dødballmarerittet fortsetter. Det er ikke der vi skal tape kamper, sier landslagssjef Egil Olsen etter kampen.

– Det er lett å skylde på enkeltspillere, men ingen av scoringene til Sveits skal egentlig skje. Det ble en forferdelig start med 0-1 tidlig og det preget resten av kampen, sier Drillo.

To scoringer av Sveits-stopper Fabian Schär sørget for sveitsisk seier på Ullevaal.

Scoringene etter 12 og 51 minutter var nærmest identiske. Hovmesteren Gökhan Inler slo en dødball fra venstre og Schär headet inn både 1-0 og 2-0 etter svakt forsvarsspill.

Fabian Schär

Tomålsscorer Schär feirer scoring og gruppeseier.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Ved begge scoringene var det Espen Ruud som glapp i markeringen.

– Dette er surt og trist, sier Brede Hangeland til TV2.

Trenger VM-hjelp

Etter tapet mot Sveits er Norge sjanseløse på gruppeseier og direktekvalifisering til VM neste sommer. Sveits har 18 poeng, mens Norge står med 11 og to gjenstående kamper.

– Mulighetene for playoff er små, men de er der. Dette er ikke kjørt. Vinner vi begge kampene som gjenstår, ender vi som nummer to i gruppa, sier Drillo.

Island og Albania har begge 10 poeng før lagene møtes klokka 21 tirsdag kveld. Spiller lagene uavgjort er Sveits gruppevinner. En eventuell vinner av oppgjøret går forbi Norge på tabellen og kryper opp til andreplass.

Norges eneste VM-håp er å komme til play off ved å bli blant de åtte beste toerne. Det norske landslaget var den svakeste toeren før kampen, ettersom kampene mot bunnlaget (Kypros) i gruppen strykes. Norge har fem poeng på toer-tabellen og er dermed avhengig av at noen av de andre toerne snubler i de to siste rundene.

Norge har igjen Slovenia (b) og Island (h) i kvalifiseringen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Johansen1

Så nære var Stefan Johansen å utligne til 1-1 i første omgang.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Elendig markering

Drillo gjorde to endringer fra seieren mot Kypros fredag. Adrian Gashi og Moa ble vraket, mens Håvard Nordtveit og Marcus Pedersen fikk tillit fra start.

Pedersen

Marcus Pedersen fikk tillit fra start, men måtte ut med skade etter 20 minutter.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix
Høgli

Tom Høgli måtte ut på båre i andre omgang. Backen forlot gressmatta med nakkekrage.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Norge fikk en kjempesjanse etter fire minutter. Et innlegg ble lagt mot bakre stolpe og både Hangeland og Lædre Bjørdal kom seg løs fra Sveits-forsvarerne. Innlegget var derimot litt for langt for de norske stopperne, og ballen gikk halvmeteren til side for det sveitsiske målet.

Sveitserne våknet etter den store norske sjansen og etter sju minutter banket Sveits-spiss Haris Seferović til fra 16 meter. Ballen gikk via Tom Høgli, som kastet seg ned i et forsøk på å blokkere skuddet, og over målet til Rune A. Jarstein.

På kampens tredje store sjanse tok Sveits ledelsen 1-0.

Gjestene fikk frispark ute på venstresiden. Gökhan Inler svingte et meget presist innlegg inn i feltet - og Norge glapp i markeringen. Fabian Schär fikk nærmest upresset heade inn 1-0 bak en sjanseløs Jarstein i målet.

Dermed tok gruppelederen ledelsen etter sløvt forsvarsspill.

Pedersen skadd

Marcus Pedersen fikk tillit fra start - men det ble en kort kamp for Barnsley-spilleren.

Etter 20 minutter fikk spissen en smell i foten og hadde så store smerter at han ikke klarte å fortsette.

Dermed måtte Hamar-mannen byttes ut og Joshua King kom inn som erstatter.

Seferrovic headet ballen i mål bak Jarstein etter 22 minutter - men dommeren annullerte korrekt for offside. Reprisen viste at spissen var i offside da en medspiller skjøt mot mot.

Bare fire minutter senere fikk Tarik Elyounoussi en kjempesjanse. Han stjal ballen fra en Sveits-forsvarer og kom alene med keeper.

Tarik kom skrått mot Sveits-målet, og skjøt ballen via keeper og en Sveits-forsvarer før ballen havnet hos Joshua King som headet rett utenfor fra kloss hold. En kjempesjanse til Norge.

Til pause ledet Sveits 1-0.

Ny Schär-heading

Sveits doblet ledelsen til 2-0 etter 51 minutter. Igjen var det et innlegg fra Inler som fant Schär inne i det norske feltet. Espen Ruud var igjen på etterskudd i duellen og forsvareren headet inn 2-0 mellom beina på keeper Jarstein.

Drillo byttet inn Ruben Yttergård Jenssen for Magnus Wolff Eikrem etter 63 minutter - men Norge slet med å spille seg til store sjanser.

20 minutter før slutt ble Tom Høgli stygt skadet etter en hard duell. Høgli smalt i bakken og måtte fraktes av banen på båre. Backen forlot gressmatta med nakkekrage.

Norge klarte ikke å kjempe seg inn i kampen i sluttminuttene og Sveits vant 2-0.

Norge - Sveits

Disse elleve startet for Norge.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Siste nytt

 • Tottenham leier Timo Werner en sesong til

  Tottenham er blitt enig med RB Leipzig om å forlenge leieavtalen for Timo Werner med en sesong til.

  Spissen har spilt 14 kamper i ulike turneringer og scoret to mål siden han ble hentet til London-klubben i januar.

  I den opprinnelige leieavtalen hadde Tottenham opsjon på å kjøpe Werner for 15 millioner pund i sommer. I stedet leies han hele kommende sesong, og neste sommer har Tottenham en kjøpsopsjon på 8,5 millioner pund,

  Werner mistet de fem siste seriekampene som følge av en hamstringskade. Han har tidligere vunnet mesterligaen, den europeiske supercupen og klubb-VM med Chelsea.

  Tottenham ble nummer fem i Premier League og skal spille i europaligaen neste sesong.

  (©NTB)

  7ePYnBr9wE8
  Foto: AP
 • Ingebrigtsen-rivaler dropper EM

  Josh Kerr og Jake Wightman har vunnet VM på 1500 meter de to siste årene, men ingen av dem stiller til start i årets EM i friidrett.

  Det ble klart etter at det britiske forbundet presenterte EM-troppen sin tirsdag kveld.

  Istedenfor stiller Storbritannia med Adam Fogg og Neil Gourley på 1500 meter.

  Kerr slo Jakob Ingebrigtsen i nordmannens sesongåpning i Eugene i helgen på én engelsk mil. I den forbindelse uttalte Kerr at han ikke hadde bestemt seg for om han skulle delta i EM eller ikke.

  – Akkurat nå er vi der vi ønsker å være, så det er ikke noe vits å presse på, sa Kerr.

  Samtidig har Jakob Ingebrigtsen kritisert rivalene for å ikke konkurrere mer mot ham før OL i Paris, hvor Ingebrigtsen stiller som regjerende mester på 1500 meter. Kerr tok bronsen på øvelsen i forrige OL.

  EM i friidrett arrangeres i Roma fra 7. til 12. juni. Sommerens OL i Paris starter 26. juli, hvor friidrettsøvelsene arrangeres fra 1. til 11. august.

  VEEr5sOE8VI
  Foto: Reuters
 • Magnus Carlsen slo Nakamura i armageddon – leder Norway Chess

  Magnus Carlsen spilte remis mot Hikaru Nakamura i 2. runde i Norway Chess, men vant i armageddon og leder Norway Chess.

  Langsjakkpartiet endte uavgjort etter 36 trekk og snaut tre og en halv time ved brettet.

  – Det ble en direkte pinlig affære der jeg prøvde å spille noe sikkert ganske tidlig, og så greide jeg å overse ... ikke noe langt uti der, men hans neste trekk. Jeg innså med en gang at jeg var ikke i nærheten av å stå bedre. Senere følte jeg at han satt og utspilte meg litt, men jeg fikk heldigvis omgruppert etter hvert og styrt partiet mot noe mer trygt, sa Carlsen til TV 2.

  Carlsen hadde hvite brikker i armageddon og skaffet seg et avgjørende overtak som resulterte i seier etter 50 trekk. Dermed fikk han et ekstra halvpoeng. (NTB)

  Carlsen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal