Hopp til innhold

Knuste Bø og hysjet på publikum: – Jeg mistet hodet

– Det er stort og betyr mye for motivasjonen videre. Det er kult at du kan være der oppe og matche de store på en god dag, sier en stolt Harald Øygard til NRK etter rennet.

27-åringen var et ubeskrevet blad for de aller fleste før lørdagens fellesstart i NM, men kan nå smykke seg med karrierens første NM-tittel.

Han gikk ut like bak meriterte Tarjei Bø på sisterunden, og sammen skulle de gjøre opp om gullet.

– Jeg merket at han var på bakskiene mine. Det var et solid rykk han kom med, jeg hadde ingenting å stille opp med. Jeg tror alle heiet på han der ute, det var ingen som heiet på meg. Så jeg er litt skuffet, sier Bø med et glimt i øyet.

I det rykket var unnagjort og Øygarden skjønte at det kom til å gå, løftet han fingeren mot leppene og hysjet mot publikum.

– Jeg mistet hodet litt. Det er dumt, vet du, sier han, og frykter at han «får hele Hallingdalen på nakken» etter stuntet.

Bø hyller imidlertid hysjingen.

– Det er deilig. Det må være mer hysjing. Det er akkurat sånn det skal være.

Øygard gikk til slutt alene inn på oppløpet og kunne juble for en fantastisk seier.

– Det var stort å få gå med et av forbildene sine, Tarjei, her i dag, sier han ydmykt.

Langs løypene sto pappa Ottar og heiet.

– Det var moro. Jeg er veldig stolt og veldig rørt, sier pappa til NRK med tårer i øynene

Siste nytt

 • Atalanta stoppet Bayer Leverkusens seiersrekke i europaligafinalen

  Nesten en hel sesong og 51 kamper har den tyske klubben gått ubeseiret, men finalen i europaligaen tok det slutt. Italienske Atalanta ble for sterke.

  Den store helten ble Ademola Lookman, Nigerianeren fant nettmaskene hele tre ganger i 3–0 seieren mot de nylige tyske seriemesterne. Dermed kunne Atalanta feire sin første tittel på 61 år.

  Atalanta er ikke bortskjemte med å innkassere trofeer. På klubbhuset er det kun et cupgull fra 1963 som førstelaget stolt kan vise frem. Nå suppleres den med hittil deres største seier i Bergamo-klubbens 116 år lange eksistens.

  Atalanta dominerte kampen fra første spark og utnyttet slapt forsvarsspill til å skaffe seg to måls ledelse før det var spilt en halv time.

  Atalantas europaligaseier gir laget plass i høstens mesterliga. Det åpner for at også lag nummer seks i Serie A, trolig Roma, får mesterligaplass.

  Europa League
  Foto: AP
 • Kolstad tok første stikk i sluttspillfinalen – slo Elverum 30-28

  Kolstad fikk sterk motstand av Elverum i første finale i håndballsluttspillet, men ledet hele kampen på vei mot seier 30-28 i Trondheim Spektrum.

  Det ligger mesterligaplass i potten i sluttspillfinalen, som avgjøres i best av tre kamper. Kolstad har grepet om CL-billetten etter første kamp.

  Magnus Abelvik Rød (8 mål) og keeper Torbjørn Bergerud (14 redninger) var toneangivende i onsdagens kamp.

  Rød har meldt seg uaktuell til OL etter at han brakk foten under EM i januar. På tribunen satt landslagssjef Jonas Wille og så Rød herje. Han scoret på sine åtte første avslutninger i kampen.

  – Jeg var langt nede mentalt i januar og har ikke spilt så mye den siste tiden, men i dag var det bra. Jeg fikk en god start og fikk til spillet mitt. Det er deilig å levere i en viktig match, sa Rød til TV 2.

  – Han er vanskelig å stoppe. En verdensklassespiller, sa Bergerud om lagkameraten.

  Med tomålsseier kan Kolstad avgjøre finalen lørdag. Da møtes lagene i Elverum, mens en eventuell 3. og avgjørende kamp spilles onsdag 29. mai i Trondheim. (NTB)

  Eliteserien i Håndball 2023/2024: Elverum - Kolstad
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Ingvaldsen med årsbeste

  Håvard Bentdal Ingvaldsen løp inn til årsbeste i Marseille med tiden 45.45 på 400 mester.

  Løpet i Frankrike holdt til en annenplass.

  I fjorårets VM sjokkerte han verden da han løp inn til tiden 44,39 i forsøksheatet. Det var nordisk rekorde og kun seks hundredeler unna den europeiske rekorden.

  Nå venter både EM og OL i sommer.

  – Jeg kjenner meg veldig bra, bedre enn i fjor, sa han til NRK tidligere i år.

  Håvard Bentdal Ingvaldsen under Nordenkampen i Bærum Idrettspark
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal