Knallsterk EM-innsats

Jon Ludvig Hammer gikk gjennom hele EM uten et eneste tap-han presterte bedre enn hele verdenseliten.

Jon Ludvig Hammer under Spice Cup 2009
Foto: Paul Truong

Sjakk-EM i Serbia er over og Norge endte på 24.-plass. Laget avsluttet med nok en pen uavgjort, denne gang mot Georgia.

Frode Elsness tok Norges eneste helpoeng også i denne matchen, og dermed spilte samtlige på laget en helt grei turnering.

Med unntak av Hammer, som spilte en aldeles strålende turnering!

På førstebord tok han 6,5 poeng på 9 runder. Ingen fikk flere poeng. Hans prestasjon målt i rating ble til slutt på 2792, noe som tilsvarer spill helt i verdenstoppen. Med dette ble han den nest beste førstebordspilleren i turneringen.

- Absolutt godkjent

I matchen mot Ukraina slo han Pavel Eljanov, rangert som nummer 24 i verden og han holt remis mot stjernespillerne Michael Adams og Baadur Jobava.

Danmarks beste sjakkspiller, Peter Heine Nielsen, var lagleder for Norge. Han er veldig tilfreds med innsatsen:

- Å bli nummer 24 er absolutt godkjent, sier han til NRK.

- Det er fem plasser høyere enn forhåndsrangeringen, men likevel svært misvisende i forhold til hvor godt resultatet faktisk er. Vi tapte kun to kamper, og det mot topplagene Frankrike og Polen, men vi holdt uavgjort mot bronsevinneren Ukraina. Mot Ukraina manglet det ikke mye på at vi vant!

Imponerende debutant

Nielsen er også godt fornøyd med innsatsen til alle på laget, og trekker selvsagt frem Jon Ludvig Hammer som den store stjernen. Men han er også imponert over EM-debutant Joachim Thomassen.

- Thomassen hadde en uriaspost, men likevel klarte han fire viktige remiser, alle avgjørende for utfallet i de aktuelle kampene, sier han.

Til slutt legger dansken til noen ekstra godord om Norge:

- Norge har ikke bare en av verdens største stjerner i Magnus Carlsen, men også et landslag som har potensiale for verdenstoppen!

Siste nytt

 • Rosenborg ute av Europaligaen

  Til tross for et hederlig uavgjortresultat borte mot tyske Leipzig torsdag var Rosenborg langt unna kvalifisering til sluttspillet i Europaligaen. Med ett poeng på seks kamper i gruppespillet havnet trønderne helt sist i gruppe B. Celtic og Salzburg avanserer til utslagsrundene.

  Foto: Michael Sohn / AP
 • Røthe mister verdenscuprenn

  Sjur Røthe har dessverre blitt forkjølet og reiser ikke til helgens verdenscupkonkurranser i Davos, opplyser Norges Skiforbund i en pressemelding.

  Mathias Rundgreen fra Team Veidekke Midt-Norge kommer inn i det norske laget til søndagens 15 km.

  World Cup i Langrenn på Beitostølen 2018
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Brakseier for ishockeylandslaget

  Petter Thoresens utvalgte slo til med sterke 6-1 over Hviterussland i åpningskampen av firenasjonersturneringen i Lørenskog ishall. Norge møter Ungarn fredag, som tapte 3-0 for Frankrike i dag.

  MECA hockey games Norge-Hviterussland 6-1.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal