NRK Meny
Normal

Knallsterk EM-innsats

Jon Ludvig Hammer gikk gjennom hele EM uten et eneste tap-han presterte bedre enn hele verdenseliten.

Jon Ludvig Hammer under Spice Cup 2009
Foto: Paul Truong

Sjakk-EM i Serbia er over og Norge endte på 24.-plass. Laget avsluttet med nok en pen uavgjort, denne gang mot Georgia.

Frode Elsness tok Norges eneste helpoeng også i denne matchen, og dermed spilte samtlige på laget en helt grei turnering.

Med unntak av Hammer, som spilte en aldeles strålende turnering!

På førstebord tok han 6,5 poeng på 9 runder. Ingen fikk flere poeng. Hans prestasjon målt i rating ble til slutt på 2792, noe som tilsvarer spill helt i verdenstoppen. Med dette ble han den nest beste førstebordspilleren i turneringen.

- Absolutt godkjent

I matchen mot Ukraina slo han Pavel Eljanov, rangert som nummer 24 i verden og han holt remis mot stjernespillerne Michael Adams og Baadur Jobava.

Danmarks beste sjakkspiller, Peter Heine Nielsen, var lagleder for Norge. Han er veldig tilfreds med innsatsen:

- Å bli nummer 24 er absolutt godkjent, sier han til NRK.

- Det er fem plasser høyere enn forhåndsrangeringen, men likevel svært misvisende i forhold til hvor godt resultatet faktisk er. Vi tapte kun to kamper, og det mot topplagene Frankrike og Polen, men vi holdt uavgjort mot bronsevinneren Ukraina. Mot Ukraina manglet det ikke mye på at vi vant!

Imponerende debutant

Nielsen er også godt fornøyd med innsatsen til alle på laget, og trekker selvsagt frem Jon Ludvig Hammer som den store stjernen. Men han er også imponert over EM-debutant Joachim Thomassen.

- Thomassen hadde en uriaspost, men likevel klarte han fire viktige remiser, alle avgjørende for utfallet i de aktuelle kampene, sier han.

Til slutt legger dansken til noen ekstra godord om Norge:

- Norge har ikke bare en av verdens største stjerner i Magnus Carlsen, men også et landslag som har potensiale for verdenstoppen!

Siste nytt

 • Kastrati til Kristiansund

  Flamur Kastrati har signert for Kristiansund, det melder Tidens Krav. Avisa spekulerer i at overgangssummen er på 500 000 kroner. Kastrati kommer fra Sandefjord og har signert en kontrakt fram til sommeren 2021.

  Flamur Kastrati
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • LSK Kvinner henter landslagsspiller

  LSK Kvinner har signert den islandske landslagsspilleren Sigridur Lara Gardarsdottir, det melder klubben på sin hjemmeside. 24-åringen har 13 landskamper for Island og kommer fra den hjemlige storklubben IBV.

  Sigridur Lara Gardarsdottir
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Moses trekker seg

  Chelseas Victor Moses gir seg på Nigerias landslag. Det melder han i en post på instagram. Moses fikk 37 landskamper og 12 mål for landslaget, som kalles «Super Eagles». Nigeria røk ut i gruppespillet av sommerens VM.

  Victor Moses
  Foto: Toru Hanai / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Doping Documentary: IOC og det russiske dopingkomplottet