Hopp til innhold

Klopp fyrte mot konkurrentene i avskjeden med supporterne

Tidligere Liverpool-trener Jürgen Klopp brukte sin avskjed med fansen til å sende noen stikk mot ligarivalene Manchester City, Manchester United og Chelsea.

Klopp deltok tirsdag foran 10.000 supportere på en spørsmål og svar-seanse i Liverpool og snakket delvis fritt. Han kunne riktignok røpe at han hadde fått en liste over emner som var forbudt å prate om.

Klopp sa at han hadde fått beskjed om å unngå TV-kanalen TNT, dommere, Manchester City, økonomiske ting og VAR.

Men på spørsmål om utsiktene til at Liverpool kan tildeles ytterligere to Premier League-titler dersom City skulle bli straffet for de 115 anklagene for økonomiske uregelmessigheter, sa Klopp:

– Hvis du organiserer en bussparade, er jeg med. Hvor lang tid det tar, bryr jeg meg ikke om.

Tyskeren ble også spurt om hans berømte man-management-stil.

– Hvis hele verden mister tillit og tro på en spiller, må manageren være den som står bak ham, sa han og dro en parallell til en av konkurrentene:

– Jeg kan ikke bare være enig i at «han er ubrukelig», som andre klubber har gjort. Å kjøpe en spiller for 80 millioner pund og deretter sende ham ut på lån! sa Klopp og refererte til Manchester Uniteds kjøp av Jadon Sancho.

Klopp klarte å holde følelsene i sjakk da han tok farvel med Anfield etter sesongens siste kamp mot Wolves.

Han ble imidlertid rørt til tårer da arenaen sang i kor «Jeg er så glad for at Jürgen er rød», før han tok farvel en siste gang.

Klopp
Foto: AP

Siste nytt

 • Ny sjef for Ryerson

  Fredag ettermiddag kunne Borussia Dortmund bekrefte at Nuri Sahin overtar som ny trener, kort tid etter at Edin Terzic trakk seg.

  Saken oppdateres!

 • Kaos i EM-klare München – folk bes om å forlate torget

  Fotballsupportere har fått beskjed om å forlate Marienplatz i München. Skotter og andre fans har samlet seg i hopetall og varmer opp til EM-fest.

  – Marienplatz er overbefolket. Det blir ingen offentlig kampvisning der. Vær snille og spre dere til andre steder i byen, skriver Münchens offisielle konto på X.

  Marienplatz ligger i gamlebyen i München og er byens største torg. Bymyndighetene oppfordrer også folk til ikke å dra til olympiaparken i byen.

  EM sparkes i gang fredag kveld med vertsnasjon Tyskland mot Skottland i München.

  sHTsF8G68hs
  Foto: AP
 • Får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball

  Frelsesarmeens Rusomsorg får 20 millioner kroner for å arrangere VM i gatefotball i 2025.

  Nyheten kom i forbindelse med at landslaget i gatefotball er samlet i Oslo. Til stede var også Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og Lubna Jaffery (Ap) som sto for overraskelsen.

  – Frelsesarmeen har hatt et ønske om å arrangere verdensmesterskapet i gatefotball i Oslo neste år. For å gjøre det trengte Frelsesarmeen 20 millioner kroner. Det har regjeringen besluttet at vi ønsker å bidra til, sier Jaffery til NRK og fortsetter:

  – Det er fordi dette handler om fotball og også om så mye mer. Det handler om idrettsglede og fellesskap. Og også det å gi mennesker, som folk kanskje vanligvis ikke har troen på, at de også kan være med og oppleve mestring.

  Overraskelsen ble sluppet hos Frelsesarmeen på Sagene i Oslo fredag til stor jubel hos de fremmøtte.

  – Det kommer til å bli en folkefest i Oslo neste år. De skal kjempe for landet og for verdighet. Det norske herrelandslaget har heller ikke klart å komme seg til EM eller VM, men her kommer det norske landslaget til å være til stede, sier Vedum til NRK med sitt sedvanlige smil om munnen.

  Norge får VM i gatefotball i 2025
  Foto: Anna Stensrud / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal