Hopp til innhold

– De har jo ikke så veldig mye til felles

Måten Marit Bjørgen gratulerte sine konkurrenter på i målområdet etter sprintseieren sier det meste om hvor kjølig hennes forhold til Justyna Kowalczyk er.

Video Klemmen og håndtrykket som sier alt

Klemmen og håndtrykket som sier alt: Marit Bjørgen omfavner Kikkan Randall fra USA etter sprintseieren, mens erkerival Justyna Kowalczyk bare får et raskt håndtrykk.

I langrennssporet kjemper de om å være verdens beste. Utenfor har Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk så lite med hverandre å gjøre som overhodet mulig.

Det kom veldig godt til syne i målområdet i sekundene etter at Marit Bjørgen tok sin tredje strake etappeseier i Tour de Ski i Toblach onsdag.

For da løperne sto utslitte sammen i målområdet, ga Bjørgen toer Kikkan Randall fra USA en skikkelig bamseklem – mens Kowalczyk så på.

Like etterpå var det Kowalczyks tur, men hun fikk bare et enkelt håndtrykk fra den norske langrennsdronninga.

– Kikkan ga jo meg en klem, men jeg takket henne selvsagt for at hun ble nummer to, sier Bjørgen til NRK.no.

NRK forsøkte å få en kommentar fra Kowalczyk om dette i målområdet etterpå, men da gikk hun sin vei.

Vil samarbeide

Paradoksalt nok må de to samarbeide på torsdagens 15 kilometer jaktstart, ifølge Bjørgen. De to går ut så å si samtidig, med Johaug omtrent to og et halvt minutt bak.

– Kommer dere til å snakke sammen underveis i morgen?

– Det blir nok til det. Jeg kommer til å spørre om hun er villig til å være med å hjelpe og dra. Jeg vil at det skal gås fort, sier Bjørgen til NRK.no.

– Skuler på hverandre

Landslagstrener Egil Kristiansen vil ikke si så veldig mye om forholdet mellom Bjørgen og Kowalczyk, men bekrefter at de to ikke er på talefot.

– De er litt sånn at de gratulerer hverandre, og det er på en måte det. De har jo ikke så veldig mye annet til felles. Det er liksom sånn det er, sier han til NRK.no.

– De er jo konkurrenter, og nå ser det kanskje ut som at det er de to det skal stå mellom. Og da blir det vel kanskje litt sånn at de skuler litt på hverandre.

Video: Isfront mellom Bjørgen og Kowalczyk (saken fortsetter)

Video Isfront mellom Bjørgen og Kowalczyk

Tirsdagens reportasje om isfronten mellom Marit Bjørgen og Justyna Kowalczyk.

Dro parallell til doping

Løperne i verdenstoppen reiser til mange av de samme stedene vinter som sommer, og veldig mange kjenner hverandre godt og er gode venner. Likevel - forholdet mellom de største stjernene i kvinnelangrenn har vært svært kjølig lenge.

Det har med Kowalczyks uttalelser om Bjørgens bruk av astmamedisinen Symbicort å gjøre, et middel som tidligere sto på forbudslisten. Bjørgen hadde da tillatelse fra FIS til å bruke astmamedisinen fordi hun slet med luftveiene.

– Jeg forbereder meg i løypene og ikke på apoteket, sa Kowalczyk til den polske avisen Gazeta for et drøyt år siden.

Da gjentok hun bare kritikken fra tidligere, blant annet Vancouver-OL, der hun mer eller mindre sidestilte bruk av astmamedisinen med doping.

– Nordmennene har mye de skulle ha sagt når det gjelder doping i Russland, og så godtar de dette. Hvor er logikken? sa hun da.

– Hun har pratet dritt om meg

NRK tok en prat med Bjørgen om det svært kjølige forholdet til Kowalczyk tirsdag.

– Hun har ikke såret meg, men så klart liker jeg ikke å være sammen med noen som har snakket dritt om meg, sa Bjørgen til NRK.

Bjørgen er klinkende klar på at hun ikke vil ta noe initiativ til å få et bedre forhold til Kowalczyk.

– Jeg syns hun skal komme til meg og fortelle hva hun har ment med det hun har gjort mot meg, ikke til noen andre, er Bjørgens melding.

Video: Bjørgen vant sprinten

Video Bjørgen nummer 1

Se hele innspurten på sprinten her.

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal