Klar for Tottenham

Midtbanespilleren Yves Bissouma er klar for Tottenham, det bekrefter klubben selv på sine hjemmesider.

Landslagsspilleren fra Mali hentes fra Brighton, og har signert en kontrakt med London-klubben som strekker seg frem til 2026.

25-åringen fikk tilsammen fire sesongen i Brighton, hvor han noterte seg for seks mål på 124 kamper i alle turneringer.

Bissouma

• Ipswich tilbake i Premier League for første gang siden 2002

Ipswich Town sikret opprykket til Premier League i siste serierunde av mesterskapsserien. Det er andre år på rad at Ipswich rykker opp i divisjonssystemet.

Wes Burns og Omari Hutchinson scoret målene i 2-0-seieren over Huddersfield. Dermed er Ipswich tilbake på det høyeste nivået i engelsk fotball for første gang siden 2002.

For fem år siden rykket laget ned til League One, og dermed var klubben utenfor de to øverste divisjonene i engelsk fotball for første gang på 63 år.

Forrige sesong rykket «Tractor Boys» opp igjen fra League One med 2.-plass og brukte bare en sesong på nivå to før de tok seg opp i Premier League.

Tittelvinner Leicester hadde allerede sikret opprykket i mesterskapsserien før siste serierunde og brukte dermed bare en sesong på nivå to før comebacket i Premier League var en realitet.

Leeds United, Southampton, West Bromwich Albion og Norwich City skal spille kvalifisering om den siste opprykksplassen. (NTB)

Ipswich
  • Straus' Bayern München vant sjette strake seriegull

Bayern München vant 2-1 borte mot Leverkusen og forlenget dermed rekken med seriegull i kvinnenes Bundesliga til seks.

Seieren betyr nemlig at laget til den norske treneren Alexander Straus ikke lenger kan tas igjen foran sesongens to siste kamper. Det skiller sju poeng ned til Wolfsburg på 2.-plass.

Bayerns kvinnelag er ubeseiret i 37 ligakamper, og de er også klare for den tyske cupfinalen, hvor de møter Wolfsburg på torsdag.

Wolfsburg har vunnet cupen ni ganger på rad, mens Bayern kun har vunnet tittelen én gang tidligere (2012).

Forrige sesong holdt Leverkusen Bayern til 0-0 og hindret dem da i å feire mesterskapet før sesongslutt. Denne gangen ble det raskt klart at dette ikke ville skje igjen.

For etter bare 17 minutter sendte Georgia Stanway gjestene i ledelsen, før Linda Dallmann doblet ti minutter senere. I andre omgang reduserte imidlertid Nikola Karczewska for vertene.

Norske Tuva Hansen startet kampen på benken, men ble byttet inn etter 71 minutter. Emilie Bragstad og Julie Jorde startet for Leverkusen, mens Synne Skinnes Hansen kom inn etter en snau times spill. (NTB)

Bayern München trening
  • Svensk stjerne hjalp Ull/Kisa til seier i Holmenkollstafetten - Tjalve-seier for kvinnene

Med strålende sol og over 20 grader var det duket for folkefest i årets utgave av Holmenkollstafetten, som har en løype på 18.425 meter fordelt på 15 etapper.

Arrangørklubb Tjalve meldte på forhånd om deltakerrekord med over 70.000 til start.

Tjalve leverte også varene selv i kvinneklassen, hvor de blant annet stilte med sterke løpere som Ingeborg Østgård og Malin Edland. Vidar var også lenge med i seierskampen, men Tjalve fikk en avgjørende luke på den tiende etappen ved Edland og holdt unna til mål. Dermed forsvarte de seieren fra i fjor.

Det gjorde også Ullensaker/Kisa på herresiden, som tok over ledelsen på den fjerde etappen.

Der løp Andreas Kramer, 800 meter-spesialisten som representerer Sverige, men som har norsk mor. Kramer tok blant annet sølv på 800 meter i EM i 2018 og sølv på 800 meter i innendørs-VM i år.

Kramer har også tidligere løpt Holmenkollstafetten for Ullensaker/Kisa og leverte en ny strålende etappe i år.

Med blant andre Awet Kibrab, Senay Fissehatsion og Fredrik Sandvik på laget på senere etapper, holdt Ullensaker/Kisa på ledelsen og Markus Einan fikk æren av å løpe klubben inn til en ny seier i Holmenkollstafetten.