Klæbo forventer null Bolsjunov-hjelp fra Iversen før jaktstartdrama

RUKA/OSLO (NRK): Etter å ha tapt en sprintfinale for første gang på to år på fredag, gikk Johannes Høsflot Klæbo respektløst til verks i dag. Han smadret regelrett hele distanseeliten på imponerende vis.

Klæbo og Bolsjunov

RIVALER: Johannes Høsflot Klæbo og Aleksandr Bolsjunov skal ut i jaktstartduell søndag.

Foto: NTB Scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Med seieren går Klæbo ut snaue halvminuttet foran Aleksandr Bolsjunov på søndagens 15 kilometer jaktstart i fristil. Emil Iversen går ut bare fem sekunder bak russeren igjen.

Nå tror Klæbo han kommer til å bli tatt igjen i løpet av rennet søndag. Det er en for stor fordel å komme i en gruppe bak ham, mener 24-åringen. Dermed ligger det an til et ordentlig spurtdrama i Ruka.

Vr3XEeBB26U

SEIERSGLISET: Det synes ikke så godt, men Johannes Høsflot Klæbo understreket at han gliste under munnbindet i Ruka. Her under premieutdelingen etter rennet.

Foto: EMMI KORHONEN / AFP

– Kommer til å mose til

Klæbo svarer «selvfølgelig ikke» på NRKs spørsmål om Iversen kommer til å dra den jaktende duoen og sørge for at Bolsjunov sparer krefter i jakten på Klæbo.

– Men kjenner jeg ham rett så blir det nok lagt en grei plan på det der. Bolsjunov er nok ikke fornøyd med en andreplass, han kommer til å mose til og så får Emil bare prøve å henge på, sier Klæbo.

– Vi får ha en diskusjon om det i kveld. Kanskje Emil kan få osten (som vinneren får i premie) i dag, og hjelpe meg i morgen.

Allroundtrener Eirik Myhr Nossum er klar på at dette er taktikken:

– Bolsjunov er i nærheten av de beste fristilsløperne i verden. Målet til Emil må være å komme seg opp i ryggen på ham og prøve å være der lengst mulig. Og så får Johannes gå sitt eget løp. Både Emil og Johannes er ikke så verst i avslutninga om det skulle ende opp med det.

Fotn3mWIRB8

SEIERSPALLEN: Johannes Høsflot Klæbo gliser bredest i midten, som her sammen med Aleksej Tsjervotkin (venstre) og Aleksandr Bolsjunov poserer for fotografene i målområdet i Ruka.

Foto: EMMI KORHONEN / AFP

– Det var hardt der ute

Nossum var som eksperter og andre lagkamerater dypt imponert over Klæbos prestasjon lørdag.

Det var nemlig litt av en måte han vant 15 kilometeren i klassisk intervallstart på. 24-åringen tok kommandoen allerede fra første passeringspunkt.

Flere trodde nok på en annerledes stigning gjennom løpet. For der alt skulle avgjøres, på den siste runden på fem kilometer, ledet Byåsen-gutten med rundt ti sekunder på Tsjervotkin, Niskanen, Iversen og Bolsjunov – hans fire nærmeste utfordrere.

Skulle han miste piffen og tape jevnt til slutt?

wLVhB-zUD-Y

IMPONERTE STORT: Johannes Høsflot Klæbo, her under dagens 15 kilometer i Ruka.

Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva / NTB

I stedet skjedde det motsatte. Klæbo økte ledelsen til distanseeliten. Det ble egentlig aldri spennende og sekundstrid. En råsterk og overlegen seier. Faktisk på hele 15,2 sekunder foran russiske Aleksej Tsjervotkin og 18 sekunder foran Aleksander Bolsjunov.

– Jeg prøvde å åpne jevnt og gå godt på ski. Det jeg er mest fornøyd med er at jeg ikke hadde noen i ryggen. Jeg gikk mutters alene og kriget. De jeg tok igjen prøvde jeg å gå rett forbi. Deilig å få en seier på intervallstart igjen, oppsummerer Klæbo.

– En av Klæbos beste prestasjoner noensinne, mente NRK-kommentator Jann Post.

– Dette er typisk for en ener. Han får en liten en i ansiktet i går, og så slår han tilbake i dag med et kanonløp, supplerte kollega Torgeir Bjørn.

Misfornøyd Iversen

Emil Iversen så lenge ut til å ha kontroll på den siste pallplassen. Men Bolsjunov avsluttet råsterkt og snappet tredjeplassen da han gikk i mål 1,8 sekunder foran trønderen.

– Jeg trodde ikke jeg skulle rote bort den. Jeg er ikke fornøyd med fjerde, men fornøyd med hvordan jeg ligger an i sammendraget. Det blir smått opp i bakkene, jeg må for tidlig ut av sporet. Men det er et bra skirenn, jeg kjemper. Men det er skuffende i dag selv om jeg ikke skal grave meg ned, sier Iversen.

Siste nytt

 • Førte laget til historisk Superbowl

  Quarterbacklegenden Tom Brady førte Tampa Bay Buccaneers til 31-26-seier over Green Bay Packers og er klar for Superbowl om to uker.

  Det blir 43-årige Bradys 10. finale i NFL-sluttspillet, men alle de tidligere har vært med New England Patriots, som han førte til seks titler. I sin første sesong som Bucs-spiller gjorde han laget til det aller første som får spille Superbowl på sin egen arena.

  – Hvem ville trodd at vi kunne greie dette? Men vi gjorde det, sa Brady etter kampnen.

  Motstander i Superbowl i Tampa 7. februar blir tittelforsvarer Kansas City Chiefs. Om Brady vinner, vil han alene ha flere NFL-titler enn noen av ligaens klubber.

  Tom Brady
  Foto: Matt Ludtke / AP
 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal