Hopp til innhold

Jansrud avslører slutt: – Min siste sesong

Kjetil Jansrud (36) har planen klar. Dette blir mest sannsynlig hans siste sesong som toppalpinist.

VM i alpint 2021, Cortina

KLAR: Etter en lang karriere, er Kjetil Jansruds plan å legge opp etter kommende sesong.

Foto: Torstein Bøe / NTB

– Per nå blir dette min siste sesong.

NRK møter Kjetil Jansrud midt i ærverdige Frognerparken - et steinkast fra der han selv bor på fasjonable Frogner.

Etter en lang karriere, har Jansrud har lagt planen klar. Verdenscuprennet i Kvitfjell i mars neste år, blir etter alle solemerker hans siste som toppalpinist.

– Det er nok litt fornuftig at jeg trekker meg litt tilbake. Nå er det mange kule typer som har kommet inn, så jeg tror Attacking Vikings-kulturen er godt ivaretatt. Jeg kjenner på en utrolig motivasjon mot det som per nå blir min siste sesong. Akkurat nå er jeg veldig komfortabel med at Kvitfjell blir avslutningen, sier Jansrud til NRK.

Kjetil Jansrud

TREKKER SEG TILBAKE: Kjetil Jansrud vil la yngre krefter slippe til.

Foto: Guro L. Grønn / NRK

Dette er definitivt

Ifølge han selv, skal det mye til for at det blir endring i planene.

– Det blir definitivt min siste OL-sesong. Det er jo litt avhengig av man skal gjøre i livet. Hvis sesongen skulle flyte kjempebra, og at jeg skulle vinne som i gode gamle tider, så er det en vurdering jeg må ta midtveis ut i sesongen og bestemme meg da for om jeg skal ta et år til. Så kommer det kanskje et tidspunkt at jeg bare bekrefter at Kvitfjell blir det siste rennet. Alt det der er litt løpende.

Verdenscupen i Kvitfjell skal etter planen gå den 5. og 6. mars. Der er Jansrud på hjemmebane. Vinstra-mannen har tatt sju av sine 23 seirer i verdenscupen akkurat der.

– Jeg veldig klar på å få en anledning til å takke lokale frivillige, venner og kjente som pleier å ta turen til Kvitfjell. Det virker veldig poetisk riktig.

36-åringen åpner likevel opp for å fullføre resten av sesongen hvis han er med å kjempe om en av verdenscupkulene. Kranjska Gora og Courchevel/Meribel er de gjenstående verdenscuprennene etter Kvitfjell.

Ikke satt en dato

Forrige sesong gikk ikke som planlagt for Jansrud. VM ble en nedtur resultatmessig. I super-G ble det 12.-plass, mens i utforkonkurranse ble det 8.-plass. I verdenscupen sammenlagt endte 36-åringen på en 20. plass i utfor og 7.-plass i Super G.

– Det var egentlig masse som gikk galt forrige sesong. Resultatene var jo under det jeg burde forvente av meg selv sånn historisk sett.

Jansrud har ikke bestemt seg for en dato for når avgjørelsen om å legge skiene på hylla skal bli tatt.

– Men jeg tenker at avgjørelsen blir tatt før OL. Når vi drar til OL har man sett nok av sesongen til å vite hvor du er. Da tro jeg vet om det blir min siste sesong eller ikke. Per nå er jeg veldig komfortabel med at Kvitfjell blir det siste rennet, sier Jansrud nok en gang.

Familiefar

Avgjørelsen om å legge opp blir nok litt enklere nå som alpinesset har blitt familiefar. I fjor fikk Kjetil Jansrud og samboeren Benedicte Isabel Mortensen datteren Frøya.

Alpinlanslaget holder pressetreff

SAVN: Kjetil Jansrud er spent på hvordan det blir å reise fra datteren denne sesongen.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Også denne sesongen må Jansrud forberede seg på å være mye borte fra familien.

– Det å suse rundt til syvende og åttendeplasser gjennom en hel vinter og ikke se datter og samboer, er ikke like gøy, sier Jansrud, før han fortsetter.

– Nå er Frøya gammel nok til at hun skjønner at jeg er borte, i motsetning til i fjor hvor hun var veldig tett på mamma. Nå er hun i en helt annen fase. Jeg er spent på nå, som jeg er borte i fem uker, hvordan det kommer til å slå ut på henne.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal