Normal

Kjelling førte Norge til seier

Kjelling viste vei mot et hardtkjempende Ungarn.

Kristian Kjelling
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Kjelling scoret syv mål og ble kåret til banens beste da Norge beseiret Ungarn 35-29.

I midten av november måtte Kjelling gjennom en flere ukers lang behandling etter at han slo opp lyskeskaden sin. Men et skreddersydd egentreningsopplegg har ført Portland San Antonio-stjernen tilbake der han ønsker å være: På topp for Norge.

- Jeg har hatt bra støtte rundt meg og tatt steg for steg. Nå føler jeg at jeg har prikket inn formen, sa Kjelling til NTB

Toppet lag

Landslagssjef Gunnar Pettersen stilte toppet lag i helgens viktigste kamp. Ungarn gjorde at Norge ikke kom til hovedrunden i VM i fjor, og ble som Pettersen spådde dagen i forveien: En tøff motstander.

- Det er sterkt å vinne med seks mål når vi sliter store deler av omgangene. I førsteomgangen var det mye dårlige holdninger og flere som ikke løp hjem. oppsummerte Pettersen.

Ubeseiret før EM

Norge var mye mer på hogget i annenomgangen og vartet opp med aggressivt forsvar, hurtige overganger og mange kontringsmål.

 Etter et kvarters spill sto det 24-24. Resten av omgangen hadde Norge kontroll på oppgjøret 

- Det er mye rufs, men når først spillet og kontringene sitter er det strålende. Vi fikk en skikkelig trening i det å ligge under og slite, fortsatte landslagssjefen.

Med nok en seier er Norge ubeseiret i oppkjøringen til EM på hjemmebane.  

 - Det betyr fortsatt ingenting i mesterskap. Der har vi fortsatt ikke vunnet, sa Pettersen til NTB

 

 

Siste nytt

 • Storhamar-seier i toppkampen

  Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4. Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart.

  Eliteserien ishockey, menn: Storhamar - Stavanger Oilers 1 - 2
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Kalla dropper Tour de Ski

  Charlotte Kalla har VM i Seefeld som sitt naturlige hovedmål til vinteren. Hun dropper derfor Tour de Ski og rene sprinthelger.

  – I de periodene vil jeg heller trene, sier Kalla til TT.

  Charlotte Kalla
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Brann uten førstekeeperen

  Brann-målvakt Samuel Sahin-Radlinger må opereres. Han går dermed glipp av tre viktige seriekamper i gullinnspurten i Eliteserien. Det er noen løse fragmenter i kneet som skal fjernes, ifølge BA. 19 år gamle Markus Olsen Pettersen får sjansen istedet.

  Samuel Sahin-Radlinger
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal