NRK Meny
Normal

Kjelling førte Norge til seier

Kjelling viste vei mot et hardtkjempende Ungarn.

Kristian Kjelling
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Kjelling scoret syv mål og ble kåret til banens beste da Norge beseiret Ungarn 35-29.

I midten av november måtte Kjelling gjennom en flere ukers lang behandling etter at han slo opp lyskeskaden sin. Men et skreddersydd egentreningsopplegg har ført Portland San Antonio-stjernen tilbake der han ønsker å være: På topp for Norge.

- Jeg har hatt bra støtte rundt meg og tatt steg for steg. Nå føler jeg at jeg har prikket inn formen, sa Kjelling til NTB

Toppet lag

Landslagssjef Gunnar Pettersen stilte toppet lag i helgens viktigste kamp. Ungarn gjorde at Norge ikke kom til hovedrunden i VM i fjor, og ble som Pettersen spådde dagen i forveien: En tøff motstander.

- Det er sterkt å vinne med seks mål når vi sliter store deler av omgangene. I førsteomgangen var det mye dårlige holdninger og flere som ikke løp hjem. oppsummerte Pettersen.

Ubeseiret før EM

Norge var mye mer på hogget i annenomgangen og vartet opp med aggressivt forsvar, hurtige overganger og mange kontringsmål.

 Etter et kvarters spill sto det 24-24. Resten av omgangen hadde Norge kontroll på oppgjøret 

- Det er mye rufs, men når først spillet og kontringene sitter er det strålende. Vi fikk en skikkelig trening i det å ligge under og slite, fortsatte landslagssjefen.

Med nok en seier er Norge ubeseiret i oppkjøringen til EM på hjemmebane.  

 - Det betyr fortsatt ingenting i mesterskap. Der har vi fortsatt ikke vunnet, sa Pettersen til NTB

 

 

Siste nytt

 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • Duell mellom Klæbo og Northug

  Johannes Høsflot Klæbo og Petter Northug fronter en sterkt startfelt under bysprinten i Mosjøen neste lørdag. Også langrennsløpere som Eirik Brandsdal, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen, Håvard Solås Taugbøl og Katrine Harsem er påmeldt.

  NM ski del 2 Alta
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Allsvenskan-spiller dopingtatt

  En Sirius-spiller har avlagt positiv dopingprøve i serieåpningen i Allsvenskan mot Hammarby, skriver Aftonbladet. Klubben fikk beskjed om den positive prøven onsdag formiddag, og torsdag ble spilleren utestengt med umiddelbar virkning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal