Kjærgaard får lønn ut året: – Det er uakseptabelt

Norges Cykleforbund risikerer å måtte betale lønn til dopingavslørte Steffen Kjærgård ut året på grunn av avtalen dem imellom. Det vil ikke forbundet ha noe av i fremtiden.

Norges Cykleforbund risikerer å må betale lønn til dopingavslørte Steffen Kjærgård ut året på grunn av en dårlig arbeidsavtale.Nå vil forbundet innføre strengere arbeidskontrakter i fremtiden.

Norges Cykleforbund risikerer å betale lønn til dopingavslørte Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard var avtroppende sjef i sykkelforbundet da han stod fram som doper 23. oktober i år. Han ble fjernet umiddelbart fra stillingen. Likevel risikerer sykkelforbundet å måtte betale Kjærgaard lønn ut 2012.

Det er uakseptabelt, mener forbundet.

– Vi har arbeidsvilkår å forholde oss til, men vi vurderer å se på hva vi kan gjøre med dette ut i fra den avtalen som foreligger, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedeman Hansen, til NRK.

Strammer opp

Arbeidsavtalen til Norges Idrettsforbund (NIF) mangler nemlig sanksjoner for tidligere dopingsmisbruk. Nå varsler NIF innføring av strengere arbeidskontrakter.

– Norges Idrettsforbund har igangsatt et arbeid for å gjennomgå alle kontrakter som de er juridisk ansvarlig for, for å se om det er eventuelle hull der som kan tettes, sier leder av og advokat i juridisk seksjon i idrettsforbundet, Henriette Hillestad Thune.

Og hullene skal tettes med nyutformede kontrakter.

– Vi vil utforme forbedrede kontrakter som vi vil anbefale til bruk i all norsk idrett, sier Hillestad Thune.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard mottar lønn av sykkelforbundet ut året. Det liker ikke sykkelpresidenten.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Vil ikke oppgi pengesum

Noe tidspunkt for når kontraktene skal kunne ligge klare til bruk, kan hun imidlertid ikke si noe om.

– Det er vanskelig å si noe om hvor lang tid det vil ta. Nå har vi satt et trykk på saken, så vi håper at det ikke er om så altfor lenge, sier Hillestad Thune.

Imellomtiden må sykkelpresidenten finne seg i at Steffen Kjærgaard har rett på lønn ut året, uten at han vil oppgi hvor mye penger det er snakk om.

Gjennom sine advokater vil Tiedeman Hansen likevel gjøre et siste forsøk på å hindre lønnsutbetalingen.

– Vi bør bli mye tydeligere på et par punkter. Det gjelder ikke bare i arbeidsforholdet, men også hva man har gjort før, sier sykkelpresidenten, med klar adresse til at Kjærgaard innrømmet tidligere dopingmisbruk.

Siste nytt

 • Kalassiger for Molde

  Molde stoppa ikkje før dei hadde scora fem gongar i onsdagens eliteseriekamp mot Start, som til slutt enda 5–0. To mål kvar frå Ohi Omoijuanfo og Ola Brynhildsen, samt ein scoring frå Magnus Wolff Eikrem sørga for ein kalassiger på Aker Stadion. 5-0 sigeren gjer at Molde er tilbake på vinnarsporet etter tapet mot Sandefjord førre helg.

  Eliteserien fotball 2020, Molde - Start.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg
 • Går mot norsk trener duell

  Det går mot en norsk trener duell mellom Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær i europaligaens kvartfinale. Det er klart etter at FC København vant sin åttendedelsfinale 3-1 sammenlagt.

  Det skjer så lenge ikke Manchester United roter bort femmålsledelsen de har skaffet når de spiller mot LASK senere i kveld.

  København tapte første åttendedelsfinale og måtte vinne på eget gress mot den tyrkiske seriemesteren Istanbul Basaksehir. Laget til Solbakken vant kampen 3-0 etter to scoringer av Jonas Wind og en av Rasmus Falk.

  Ståle Solbakken
  Foto: Str / AP
 • Verdscupopninga i alpint framskutt

  Verdscupopninga i alpint i Sölden i oktober har blitt framskutt i ei veke for å sørge for at alpinistane har breen for seg sjølve, utan å måtte menge seg med turistar, skriv NTB.

  – Renna vil bli avvikla utan mange tilskodarar for å sikre optimalt smittevern, skriv Austerrike sitt skiforbund i ei pressemelding.

  Det er framleis stor usikkerheit til korleis komande verdscupsesong vil bli. Reiserestriksjonar kan skape store problem for avvikling av renn både i Europa, Nord-Amerika og Kina.

  Marcus Monsen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal