NRK Meny
Normal

Kjærgaard får lønn ut året: – Det er uakseptabelt

Norges Cykleforbund risikerer å måtte betale lønn til dopingavslørte Steffen Kjærgård ut året på grunn av avtalen dem imellom. Det vil ikke forbundet ha noe av i fremtiden.

Norges Cykleforbund risikerer å må betale lønn til dopingavslørte Steffen Kjærgård ut året på grunn av en dårlig arbeidsavtale.Nå vil forbundet innføre strengere arbeidskontrakter i fremtiden.

Norges Cykleforbund risikerer å betale lønn til dopingavslørte Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard var avtroppende sjef i sykkelforbundet da han stod fram som doper 23. oktober i år. Han ble fjernet umiddelbart fra stillingen. Likevel risikerer sykkelforbundet å måtte betale Kjærgaard lønn ut 2012.

Det er uakseptabelt, mener forbundet.

– Vi har arbeidsvilkår å forholde oss til, men vi vurderer å se på hva vi kan gjøre med dette ut i fra den avtalen som foreligger, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedeman Hansen, til NRK.

Strammer opp

Arbeidsavtalen til Norges Idrettsforbund (NIF) mangler nemlig sanksjoner for tidligere dopingsmisbruk. Nå varsler NIF innføring av strengere arbeidskontrakter.

– Norges Idrettsforbund har igangsatt et arbeid for å gjennomgå alle kontrakter som de er juridisk ansvarlig for, for å se om det er eventuelle hull der som kan tettes, sier leder av og advokat i juridisk seksjon i idrettsforbundet, Henriette Hillestad Thune.

Og hullene skal tettes med nyutformede kontrakter.

– Vi vil utforme forbedrede kontrakter som vi vil anbefale til bruk i all norsk idrett, sier Hillestad Thune.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard mottar lønn av sykkelforbundet ut året. Det liker ikke sykkelpresidenten.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Vil ikke oppgi pengesum

Noe tidspunkt for når kontraktene skal kunne ligge klare til bruk, kan hun imidlertid ikke si noe om.

– Det er vanskelig å si noe om hvor lang tid det vil ta. Nå har vi satt et trykk på saken, så vi håper at det ikke er om så altfor lenge, sier Hillestad Thune.

Imellomtiden må sykkelpresidenten finne seg i at Steffen Kjærgaard har rett på lønn ut året, uten at han vil oppgi hvor mye penger det er snakk om.

Gjennom sine advokater vil Tiedeman Hansen likevel gjøre et siste forsøk på å hindre lønnsutbetalingen.

– Vi bør bli mye tydeligere på et par punkter. Det gjelder ikke bare i arbeidsforholdet, men også hva man har gjort før, sier sykkelpresidenten, med klar adresse til at Kjærgaard innrømmet tidligere dopingmisbruk.

Siste nytt

 • Kokslien sikret kongepokalen

  Mikko Kokslien fulgte opp lørdagens NM-seier i kombinert da han utmanøvrerte Jørgen Graabak på nytt på søndagens 10 kilometer. Seieren ga også kongepokal. Dette var hans femte NM-tittel.

  NM kombinert
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Eckhoff dropper fellesstarten

  Tiril Eckhoff står over søndagens fellesstart i skiskyting på Sjusjøen. – Hun sparer seg til verdenscupåpningen fordi hun har vært syk i oppladningen til sesongen, og fikk ikke deltatt på den siste samlinga i Trysil, sier idrettssjef Per Arne Botnan.

  Tiril Eckhoff blir filmet av NRK
  Foto: Anders Rove Bentsen / NRK
 • Northug har friskmeldt seg

  Petter Northug har friskmeldt seg selv og er tilbake i lett trening, opplyser trener Stig Rune Kveen til NRK. – Petter føler seg muskulært og kroppslig klar for skirenn, sier Kveen. Det er uklart om Northug blir tatt ut til verdenscuprennene i Ruka.

  Northug
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
Langrenn: 10 km fri teknikk kvinner
Sesongstart langrenn: 10 km fri teknikk, kvinner
V-cup skøyter: 5000 m kvinner
V-cup skøyter
Vinterstudio
Vinterstudio
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: Fellesstart menn
Sesongstart skiskyting: fellesstart menn
V-cup skøyter: 10 000 m menn