NRK Meny
Normal

Kjærgaard får lønn ut året: – Det er uakseptabelt

Norges Cykleforbund risikerer å måtte betale lønn til dopingavslørte Steffen Kjærgård ut året på grunn av avtalen dem imellom. Det vil ikke forbundet ha noe av i fremtiden.

Norges Cykleforbund risikerer å må betale lønn til dopingavslørte Steffen Kjærgård ut året på grunn av en dårlig arbeidsavtale.Nå vil forbundet innføre strengere arbeidskontrakter i fremtiden.

Norges Cykleforbund risikerer å betale lønn til dopingavslørte Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard var avtroppende sjef i sykkelforbundet da han stod fram som doper 23. oktober i år. Han ble fjernet umiddelbart fra stillingen. Likevel risikerer sykkelforbundet å måtte betale Kjærgaard lønn ut 2012.

Det er uakseptabelt, mener forbundet.

– Vi har arbeidsvilkår å forholde oss til, men vi vurderer å se på hva vi kan gjøre med dette ut i fra den avtalen som foreligger, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedeman Hansen, til NRK.

Strammer opp

Arbeidsavtalen til Norges Idrettsforbund (NIF) mangler nemlig sanksjoner for tidligere dopingsmisbruk. Nå varsler NIF innføring av strengere arbeidskontrakter.

– Norges Idrettsforbund har igangsatt et arbeid for å gjennomgå alle kontrakter som de er juridisk ansvarlig for, for å se om det er eventuelle hull der som kan tettes, sier leder av og advokat i juridisk seksjon i idrettsforbundet, Henriette Hillestad Thune.

Og hullene skal tettes med nyutformede kontrakter.

– Vi vil utforme forbedrede kontrakter som vi vil anbefale til bruk i all norsk idrett, sier Hillestad Thune.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Steffen Kjærgaard

Steffen Kjærgaard mottar lønn av sykkelforbundet ut året. Det liker ikke sykkelpresidenten.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Vil ikke oppgi pengesum

Noe tidspunkt for når kontraktene skal kunne ligge klare til bruk, kan hun imidlertid ikke si noe om.

– Det er vanskelig å si noe om hvor lang tid det vil ta. Nå har vi satt et trykk på saken, så vi håper at det ikke er om så altfor lenge, sier Hillestad Thune.

Imellomtiden må sykkelpresidenten finne seg i at Steffen Kjærgaard har rett på lønn ut året, uten at han vil oppgi hvor mye penger det er snakk om.

Gjennom sine advokater vil Tiedeman Hansen likevel gjøre et siste forsøk på å hindre lønnsutbetalingen.

– Vi bør bli mye tydeligere på et par punkter. Det gjelder ikke bare i arbeidsforholdet, men også hva man har gjort før, sier sykkelpresidenten, med klar adresse til at Kjærgaard innrømmet tidligere dopingmisbruk.

Siste nytt

  • Overtar som tysk landslagssjef

    Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

  • Gerrard kan bli Rangers-manager

    Tidligere Liverpool-kaptein Steven Gerrard kan være på vei mot sin første managerjobb. Han er ifølge britiske medier blant de mest aktuelle kandidatene til å overta Rangers.

    SOCCER-ENGLAND-LIV-WLV/
    Foto: Phil Noble / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal