Hopp til innhold

Kina advarer utenlandske OL-utøvere

Et medlem av Kinas OL-organisasjonskomité advarer utenlandske idrettsutøvere og sier at de kan bli straffet for politiske ytringer som bryter kinesisk lov under vinterlekene i Beijing.

– Alle ytringer som er i tråd med den olympiske ånden vil sikkert bli beskyttet, sa Yang Shu, visedirektør for internasjonale relasjoner i Beijings organisasjonskomité, på en pressekonferanse tirsdag.

Han la likevel til:

– Enhver oppførsel eller tale som er imot den olympiske ånd, spesielt kinesiske lover og regler, er imidlertid også underlagt en viss straff, sa han.

IOC kunngjorde også før fjorårets sommerleker i Tokyo at idrettsutøvere som arrangerte protester der ville få en form for straff.

Regel 50 i IOC-charteret forbyr demonstrasjoner av politisk og religiøs art ved olympiske arenaer.

Yang sa tirsdag at dette kan bli gjenstand for straff, og siterte kinesisk lov, som er langt mer restriktiv på dette området enn mange andre land, skriver Washington Post.

China Olympic Village
Foto: Mark Schiefelbein / AP

Sportsnyheter

Boye Brogeland avdekka juks

Kjenner seg att i Carlsen-dramaet: Slik avslørte spelaren jukset

Ein kan nesten seie at Magnus Carlsen har tatt ein «Boye Brogeland». Bridgespelaren blir kalla sheriff, etter at han sjølv avdekka juks i miljøet.

Siste nytt

 • Zlatan Ibrahimovic klar for ny skuespillerrolle

  Zlatan Ibrahimovic skal være med i den kommende sesongen av den italienske TV-serien «Vita da Carlo». Serien produseres av fotballklubben Napolis eier.

  Aurelio De Laurentiis er en italiensk filmprodusent som gjennom sitt selskap eier Napoli i Serie A og Bari i Serie B. Nå har han fått en av de største stjernene i toppligaen med på sitt neste TV-prosjekt.

  Den svenske superspissen Zlatan Ibrahimovic skal nemlig medvirke i annen sesong av TV-serien «Vita da Carlo», ifølge avisen Gazzetta Dello Sport.

  Ibrahimovic har tidligere medvirket i filmen «Asterix og Obelix: The Middle Kingdom». Den er kinoklar i 2023.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: MASSIMO PINCA / Reuters
 • Nytt tap for Ruud i Asia – røk 0-2 i første runde

  Verdenstreer Casper Ruud fikk store problemer i åpningskampen i ATP500-turneringen i Tokyo tirsdag. Han tapte 3-6, 3-6 mot Jaume Munar, som er rangert nummer 58 i verden.

  – Dette er noe av det dårligere vi har sett av Casper så langt i sesongen, det første settet her, sa Discoverys kommentator Ola Bentzen.

  Ruuds Asia-tur har ikke vært en suksess. Han tapte kvartfinalen i sørkoreanske Seoul sist uke. Tirsdag kom det første nederlaget mot Munar i karrieren. Ruud var førsteseedet i turneringen i Japan.

  – Han er sliten. Han har hatt en lang sesong med mange oppturer, men turen til Asia ble ikke som man hadde håpet. Det er mye reising, jetlag og sånne ting som gjør at kroppen noen ganger ikke funker som den skal. Det var vel litt det som skjedde i dag, sier pappa og trener Christian Ruud til NRK.

  Casper Ruud
  Foto: ANTHONY WALLACE / AFP
 • Ikke-eksisterende resort i Saudi-Arabia tildelt de asiatiske vinterlekene

  Det saudiarabiske stedet Trojena blir vertssted for de asiatiske vinterlekene i 2029. Det skriver den nasjonale olympiske og paralympiske komité som representerer Saudi-Arabia på Twitter.

  Trojena er enn så lenge et ikke-eksisterende vintersportssted og var den eneste kandidaten for lekene i 2029. De asiatiske vinterlekene har ikke vært avholdt siden 2017, fordi det har vært vanskelig å finne steder som ønsker å være vertskap, ifølge nettstedet Inside the Games.

  Vintersportsstedet Trojena skal etter planen stå ferdig i 2026. Det er første gang et vestasiatisk land er vertsnasjon for vinterlekene.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 64 klipp
Sport
Spiller nå
Kjønn og religion er ingen hindring 00:45
Neste