NRK Meny
Normal

Her leter de etter den mystiske bindingsfeilen

På et laboratorium i Østerrike jobbes det nå på spreng for å finne ut hvorfor Aleksander Aamodt Kilde har mistet skien i to renn denne sesongen.

Binding Aleksander Aamodt Kilde

TESTES: NRK har fått dette bildet av ski- og bindingsprodusenten til Aleksander Aamodt Kilde. Her ser du Kildes binding på testlaben i Østerrikske Innsbruck.

Foto: Atomic

Aleksander Aamodt Kilde

STOLER PÅ PRODUSENTEN: Aleksander Aamodt Kilde hevder han ikke frykter at skien skal forsvinne i neste renn selv om det har skjedd to ganger denne sesongen. – Jeg vet at de gjør en veldig seriøs jobb, sier Kilde om ski- og bindingsprodusenten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi tar selvfølgelig disse to hendelsene veldig, veldig seriøst. Vi har nå hentet bindingene til fabrikken og gjør alle mulige tester på laben, sier Atomic Racing-manager, Christian Höflehner, til NRK.

Hver stein snus for å finne ut av bindingsmysteriet, og onsdag ankom nordmannens skibindinger produsentens testlaboratorium i Innsbruck.

– Jeg vet at de gjør en veldig seriøs jobb og de er ordentlig på ballen for å fikse det, sier Kilde til NRK om skiprodusenten sin.

Aleksander Aamodt Kilde mister den ene skia i fart, men klarer å holde balansen og unngå fall på én ski. Rennet er likevel over for Kilde.

29. DESEMBER: Aleksander Aamodt Kilde mister skien under utforrennet i Santa Catarina i Italia. Se 26 sekunder ut i klippet.

Aleksander Aamodt Kilde mistet skia i fart for andre gang denne sesongen i Jeongseon. Komm.: Andreas Toft og Marius Arnesen.

6. FEBRUAR: Aleksander Aamodt Kilde mister skien under utforrennet i de kommende OL-løypene i sørkoreanske Pyongyang. Se seks sekunder ut i klippet.

100 km/t

Denne vinteren har Aleksander Aamodt Kilde mistet sin venstre ski i to utforrenn i løpet av bare en drøy måned. Først i italienske Santa Catarina i romjula, og så nå igjen i helgen i Sør-Korea.

Begge ganger har han hatt en fart på over 100 km/t.

– Det der skal virkelig ikke skje. Det ser for enkelt ut, kommenterte NRKs alpinekspert Marius Arnesen da Kildes ski forsvant i helgen.

– Det er som å miste et ben når du kjører. Du har jo to ben og stå på, og du har to ski å stå på. Når plutselig én forsvinner, er det ingen god følelse, sier 23-åringen selv.

– Vi tar dette veldig seriøst

For to uker siden tok han sin første verdenscupseier og han spås en lysende fremtid.

Ski- og bindingsprodusenten kan ikke leve med at utstyret hindrer ham i å nå toppen. Derfor går de nå grundig til verks for å finne ut hvorfor skiene til Kilde faller av i fart.

– Selv vet jeg ikke noe om bindinger sånn teknisk sett, det eneste jeg vet er at de skal sitte på når man kjører, sier Kilde.

Christian Höflehner

PRODUSENTEN: Atomic Racing-manager Christian Höflehner sier de tar Kildes bindingsproblem veldig seriøst.

Foto: NTB Scanpix

Stoler på bindingene

Utfordringen er at bindingene skal løse ut når en løper faller, men den skal ikke løse ut for lett. Dét er den vanskelige balansegangen.

Men Kilde frykter ikke fremtidige renn.

– Jeg stoler på bindingene hundre prosent. Det må jeg gjøre, sier han og uttrykker full tillit til skiprodusenten.

23-åringen har uansett bevist at han takler det å stå på én ski i høy fart mesterlig bra - se bare på videoene over.

Siste nytt

 • Storaksjon mot kampfiksing

  Midt i forberedelsene til mesterligafinalen i Kiev rystes ukrainsk fotball av det som kan være en stor kampfiksingsskandale. Topplagene Vorskla Poltava og Zorja Lugansk er på listen over i alt 35 klubber som politiet mener har vært involvert i kampfiksing.

 • Lovren klar for Ronaldo-test

  Dejan Lovren vet han har en tøff oppgave i vente mot Cristiano Ronaldo i mesterligafinalen: – Ronaldo har spilt denne typen kamper i 12-15 år. Han scorer over 30 mål hver sesong. Men vi møter verdens beste spisser i Premier League, så vi vet hvordan vi skal forsvare oss som lag.

  Dejan Lovren
  Foto: Glyn Kirk / AFP
 • Emery klar som ny Arsenal-manager

  Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.

  Arsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager.

  FILES-FBL-ENG-PR-ARSENAL-EMERY
  Foto: FRANCK FIFE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal