NRK Meny
Normal

Her leter de etter den mystiske bindingsfeilen

På et laboratorium i Østerrike jobbes det nå på spreng for å finne ut hvorfor Aleksander Aamodt Kilde har mistet skien i to renn denne sesongen.

Binding Aleksander Aamodt Kilde

TESTES: NRK har fått dette bildet av ski- og bindingsprodusenten til Aleksander Aamodt Kilde. Her ser du Kildes binding på testlaben i Østerrikske Innsbruck.

Foto: Atomic

Aleksander Aamodt Kilde

STOLER PÅ PRODUSENTEN: Aleksander Aamodt Kilde hevder han ikke frykter at skien skal forsvinne i neste renn selv om det har skjedd to ganger denne sesongen. – Jeg vet at de gjør en veldig seriøs jobb, sier Kilde om ski- og bindingsprodusenten.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Vi tar selvfølgelig disse to hendelsene veldig, veldig seriøst. Vi har nå hentet bindingene til fabrikken og gjør alle mulige tester på laben, sier Atomic Racing-manager, Christian Höflehner, til NRK.

Hver stein snus for å finne ut av bindingsmysteriet, og onsdag ankom nordmannens skibindinger produsentens testlaboratorium i Innsbruck.

– Jeg vet at de gjør en veldig seriøs jobb og de er ordentlig på ballen for å fikse det, sier Kilde til NRK om skiprodusenten sin.

Aleksander Aamodt Kilde mister den ene skia i fart, men klarer å holde balansen og unngå fall på én ski. Rennet er likevel over for Kilde.

29. DESEMBER: Aleksander Aamodt Kilde mister skien under utforrennet i Santa Catarina i Italia. Se 26 sekunder ut i klippet.

Aleksander Aamodt Kilde mistet skia i fart for andre gang denne sesongen i Jeongseon. Komm.: Andreas Toft og Marius Arnesen.

6. FEBRUAR: Aleksander Aamodt Kilde mister skien under utforrennet i de kommende OL-løypene i sørkoreanske Pyongyang. Se seks sekunder ut i klippet.

100 km/t

Denne vinteren har Aleksander Aamodt Kilde mistet sin venstre ski i to utforrenn i løpet av bare en drøy måned. Først i italienske Santa Catarina i romjula, og så nå igjen i helgen i Sør-Korea.

Begge ganger har han hatt en fart på over 100 km/t.

– Det der skal virkelig ikke skje. Det ser for enkelt ut, kommenterte NRKs alpinekspert Marius Arnesen da Kildes ski forsvant i helgen.

– Det er som å miste et ben når du kjører. Du har jo to ben og stå på, og du har to ski å stå på. Når plutselig én forsvinner, er det ingen god følelse, sier 23-åringen selv.

– Vi tar dette veldig seriøst

For to uker siden tok han sin første verdenscupseier og han spås en lysende fremtid.

Ski- og bindingsprodusenten kan ikke leve med at utstyret hindrer ham i å nå toppen. Derfor går de nå grundig til verks for å finne ut hvorfor skiene til Kilde faller av i fart.

– Selv vet jeg ikke noe om bindinger sånn teknisk sett, det eneste jeg vet er at de skal sitte på når man kjører, sier Kilde.

Christian Höflehner

PRODUSENTEN: Atomic Racing-manager Christian Höflehner sier de tar Kildes bindingsproblem veldig seriøst.

Foto: NTB Scanpix

Stoler på bindingene

Utfordringen er at bindingene skal løse ut når en løper faller, men den skal ikke løse ut for lett. Dét er den vanskelige balansegangen.

Men Kilde frykter ikke fremtidige renn.

– Jeg stoler på bindingene hundre prosent. Det må jeg gjøre, sier han og uttrykker full tillit til skiprodusenten.

23-åringen har uansett bevist at han takler det å stå på én ski i høy fart mesterlig bra - se bare på videoene over.

Siste nytt

 • Siste forsøk på løysing

  Leiinga i spelarforeininga møtte spelarane seint i går kveld, truleg for å gjere eit siste forsøk på å finne ei løysing i den danske spelarkonflikten, melder Danmarks Radio.

  Klokka 12 i dag går den endelege fristen ut for Danmark til å bestemme seg for om dei skal spele VM-kvalifiseringskampen for kvinner mot Sverige fredag.

  Danmark jubler
  Foto: TOBIAS SCHWARZ / AFP
 • Sveits' regjering støttar Sion-OL

  Regjeringa i Sveits vedtok i går å støtte ein søknad frå Sion om å søkje vinter-OL 2026.

  Det er uklart om det blir folkerøysting om søknaden.

  Innsbruck i Austerrike sa sist søndag nei til OL-søknad. Tidlegare har sveitsiske St. Moritz også sagt nei i folkerøysting.

  Vertsby for OL 2026 blir vald i 2019.

  Sveitsisk flagg
  Foto: ARND WIEGMANN / Reuters
 • Messi med mål nummer hundre

  I kveldens 3–1-seier over Olympiakos fikk Lionel Messi æren av å sette inn sitt mesterligamål nummer 100.

  Tre minutter før pause ble Gerard Pique utvist for katalanerne.

  Barcelona leder gruppe D tre poeng foran Juventus som slo Sporting 2-1 i kveld.

  Spain Soccer Champions League
  Foto: Manu Fernandez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Zenit - Rosenborg