Normal

– Hver eneste trening er en liten krig

Landslagskeeper Lars Haugen vrakes i seriestarten til Dinamo Minsk i KHL. 26-åringen tror han må knive med keeperkollega Kevin Lalande gjennom hele sesongen.

Lars Haugen

Landslagskeeper og KHL-proff Lars Haugen er klar for seriestart med Dinamo Minsk torsdag kveld - men målvakten starter ikke kampen.

Foto: Bresciani, Claudio / NTB scanpix

Trener1

Målvakt Lars Haugen med keepertrener Peter Jarosz på trening.

Foto: Anders Engeland / NRK

– Det blir en tøff sesong. Vi har mistet endel rutinerte spillere som er erstattet av juniorer. Det blir tøft å nå et sluttspill, men det er selvsagt noe vi håper å klare, sier Haugen til NRK.no.

Ishockeyproffen og landslagsmålvaken Lars Haugen (26) ser fram til en annerledes sesong i KHL (Kontinental Hockey League). Dinamo Minsk sesongåpner borte mot Dinamo Riga torsdag kveld - men laget har mistet flere sentrale brikker siden forrige sesong.

Starter ikke i serieåpningen

Nordmannen selv får ikke starte som målvakt i åpningskampen.

– Jeg spiller ikke kampen, men gjør meg klar til hjemmekampene, sier Haugen til NRK.no.

Haugen er forberedt på å rullere med canadiske Kevin Lalande på keeperplassen gjennom sesongen.

– Det er en liten krig på trening hver dag. Begge vil vise seg fram foran trenere og spillere. Vi kommer til å rullere og det er den av oss som er best og «hetest» til enhver tid som får starte kampene. Slik er det hvertfall akkurat nå, sier Haugen.

– Jeg får nok et par ekstra skudd mot meg per kamp denne sesongen, ettersom laget trolig er svakere enn forrige sesong. Jeg er spent på hvordan laget vil reagere. Jeg er veldig positiv før sesongen, men jeg må innrømme at klubben har et litt annet utgangspunkt enn foran forrige sesong, sier Haugen.

KHL samler 28 lag fra åtte forskjellige nasjoner. Dinamo Minsk er den eneste klubben fra Hviterussland og hele ligaen preges av de 21 russiske lagene.

I tillegg til Russland og Hviterussland er lag fra Kroatia, Kasakhstan, Latvia, Ukraina, Tsjekkia og Slovakia.

– Dette er den tredje sesongen min her borte og det har jo ikke bare vært oppturer. Det har vært mange motbakker her. Jeg fikk ikke tillit i starten, men nå føler jeg ting er mer på plass, sier Haugen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Norge1

Landslagskeeper Haugen og Norge i forberedelsene til VM-kamp tidligere i år.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Trener-ros

Keepertrener i Dinamo Minsk, Peter Jarosz, mener laget har to talentfulle målvakter som vil presse hverandre gjennom hele sesongen.

– Haugen har jobbet hardt og godt på treningsleiren før sesongen. Vi har ikke det beste laget i serien og derfor blir keeperne våre viktige, sier Peter Jarosz til NRK.no.

– Det beste med keeperne er at de er på samme alder og gode venner. De er begge målbevisste og vi har det fint sammen på trening. Det er to gode og hyggelige karer, sier Peter Jarosz.

Haugen ble hentet til Dinamo Minsk i 2011, men ble senere sendt til Sjakhtar Soligorsk i den hviterussiske ligaen i 2011/12-sesongen.

– Jeg trives veldig godt i Minsk og har funnet meg godt til rette. Det er blitt byen min, sier Haugen.

Keepertreneren vil ikke si om det er Haugen eller Lalande som er lagets førstekeeper - men sier han håper Haugen fortsetter utviklingen.

– Han utvikler seg hele tiden og kan bli en virkelig god keeper for oss, sier Jarosz.

Dinamo Riga - Dinamo Minsk starter torsdag klokka 18.30 norsk tid.

Siste nytt

 • Russland tar friidretten til CAS

  Russlands friidrettsforbund tar utestenginga frå det internasjonale friidrettforbundet (IAAF) til idrettens valdgiftsdomstol CAS, melder AP.

  IAAF utestengde Russland i 2015. No vil Russland inn igjen på bakgrunn av at landet er inne igjen i Wada.

 • Mener Tyrkia fortjener fotball-EM

  Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan forventer at UEFA gir landets søknad en rettferdig sjanse i dragkampen med Tyskland om å få arrangere fotball-EM i 2024. Torsdag blir det klart hvem av dem som blir tildelt mesterskapet.

  Erdogan
  Foto: Kayhan Ozer / AFP
 • «Tutta» usikker på videre satsing

  Suzann Pettersen vet ikke om hun kommer til å satse videre på golfkarrieren. Den nybakte moren sier til VG at hun ikke har slått en golfball siden februar.

  – For å si det sånn, jeg gidder ikke å komme tilbake halvveis, sier hun.

  Tutta
  Foto: Thomas J. Russo / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: kvartfinale Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Start - Bodø/Glimt
Cupen: Kvartfinale, Rosenborg - Vålerenga
Cupen: kvartfinale Rosenborg - Vålerenga
Cupen: Kvartfinale, Rosenborg - Vålerenga
Team Ingebrigtsen