Kenyansk OL-favoritt vant London maraton – slo kvinnefelt-verdensrekord

Peres Jepchirchir fra Kenya kom alene til mål i kvinnenes utgave av London maraton. Tiden 2.16.16 var verdensrekord for et felt med kun kvinner.

Jepchirchir er stor favoritt til å forsvare maratongullet sitt fra Tokyo-lekene i 2021 under sommerens OL i Paris.

Søndag var hun i egen klasse i London. I avslutningen la hun verdensrekordholder Tigst Assefa og to andre rivaler bak seg og kom alene inn på oppløpet foran Buckingham Palace.

Assefa ble nummer to, mens Joyciline Jepkosgei tok tredjeplassen.

Vinnertiden var mer enn fire minutter langsommere enn Assefas verdensrekord satt i Berlin i fjor. Samtidig leverte Jepchirchir den raskeste tiden noensinne i et maratonfelt som kun inneholdt kvinner.

776123742

• Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Stian Solberg ga ishockeylandslaget 1-0-seier over Latvia i forlengning

Stian Solberg vant pucken, gikk fra egen halvdel og ga Norges ishockeylandslag 1-0-seier over Latvia etter 37 sekunder i forlengningen fredag.

Det skjedde etter tre målløse perioder i Riga.

Det norske laget gikk rett i strupen på bronsevinneren fra fjorårets VM og dominerte den første perioden. Norge vant skuddstatistikken i de første 20 minuttene 13-2, og supertalentet Michael Brandsegg-Nygård hadde to stolpetreff.

Solberg er svært ettertraktet og kan i juni bli den første norske spiller som velges i første runde i NHL-draften.

Lagene møtes igjen lørdag i generalprøven før elite-VM. Mandag offentliggjør landslagssjef Tobias Johansson troppen til mesterskapet i Tsjekkia. Norge spiller sin første kamp mot Sveits fredag 10. mai. (NTB)

x0J7YQ1S8hE
  • Gåskjenn imponerte igjen i Vueltaen

Ingvild Gåskjenn imponerte igjen og tråkket inn til 11.-plass på den tøffe etappen i kvinnenes Vuelta a España fredag.

Hun hang med tetgruppen helt til bare et par kilometer gjensto av den siste bratte stigningen. Da ble det for tøft å matche tempoet til de beste, men hun kom i mål ett minutt etter etappevinner Évita Muzic.

Den franske 24-åringen var den eneste som greide å følge nederlandske Demi Vollering i den røde ledertrøya, og hun passerte henne også på de siste metrene.

Vollering økte med sin 2.-plass forspranget til sine nærmeste rivaler i sammendraget. Før de to siste etappene er hun 56 sekunder foran italienske Elisa Longo Borghini.

Gåskjenn er beste norske på 15.-plass, 5.13 minutt bak lederen. (NTB)