Hinket gråtende av banen: – Kjenner at det napper til

ULLEVAAL (NRK): Det norske landslaget står fortsatt med full pott i EM-kvalifiseringen, men fikk svært tøff motstand mot et tøftspillende Wales-lag.

Caroline Graham Hansen måtte ut med skade, etter å ha blitt taklet bakfra i EM-kvalifiseringskampen mot Wales.

Caroline Graham Hansen måtte ut med skade, etter å ha blitt taklet bakfra i EM-kvalifiseringskampen mot Wales.

Laster innhold, vennligst vent..

Norge hadde scoret åtte mål i snitt på sine fire første kamper i EM-kvalifiseringen og sto med 32-1 i målforskjell, men mot Wales fikk Norge det langt tøffere.

Takket være en stor keeperfeil av den walisiske målvakten Laura O'Sullivan gjorde at Norge stakk av med 1-0-seier mot laget som ligger på andreplass i Norges EM-kvalifiseringsgruppe. Dermed er Norge bare en seier unna å være direkte kvalifisert til EM-sluttspillet.

Guro Reiten scoret kampens eneste mål, men det store spørsmålstegnet etter oppgjøret var skaden til Graham Hansen som gråtende måtte forlate banen og hinket inn i garderoben halvveis i andre omgang, etter en sen takling fra en walisisk forsvarer.

Etter kampen var Graham Hansen forsiktig optimist om skadeutfallet.

– Det er selvfølgelig kjipt å måtte gå ut med skade, men jeg håper at det skal gå bra, så får vi se. Jeg blir taklet der etter en situasjon og når jeg skal akselerere neste gang så jeg kjenner jeg at det napper til, så jeg håper at det ikke er noe.

– Er du redd det er alvorlig?

– Vi får vente og se. Fysioene var ikke så bekymret, så da trenger ikke jeg å bekymre meg før jeg eventuelt vet noe mer, sier Graham Hansen.

Ingen stor kamp

Etter seieren var Norges landslagssjef mest fornøyd med at det faktisk ble en seier hjemme på Ullevaal.

– Jeg er mest fornøyd med at vi har vunnet. Jeg synes vi er upresise og for stillestående. Det er ulikt oss for vi har ikke gjort det på lenge. Vi snakket om at de er bedre enn de vi har møtt før i gruppespillet, men jeg synes ikke kampen blir spilt på våre premiss, for vi gjør for enkle feil. Det er godt å vinne på dårlige dager, sier landslagssjef Martin Sjögren til NRK.

Også Caroline Graham Hansen var mest fornøyd med tre poeng.

– Vi merket at det var en stund siden vi hadde spilt sammen og det merket vi. Jeg synes vi spilte bedre etter pause og kunne scoret ett mål eller to, sier Graham Hansen til NRK.

Guro Reiten skal egentlig slå et innlegg, men den skrur såpass at ballen går i retning mål. Den skulle nok kanskje den walisiske keeperen tatt, men det står 1-0 til Norge over Wales.

RETT I MÅL: Guro Reitens innlegg, går rett i mål etter svakt keeperspill.

Norge ledet etter svak omgang

Norge slet med å få et grep om kampen i åpningsminuttene og kom aldri til skikkelig gode avslutningsmuligheter. Pasningsfeil og brudd på midtbanen gjorde at waliserne fikk muligheten til å kontre, samtidig som det brøt rytmen i det norske angrepsspillet.

Norge var farlige på dødballer og det var der de tok ledelsen etter 29 minutter.

En cornervariant av Norge ble ikke forsvart godt av Wales og Guro Reiten fikk slå innlegg fra farlig hold. Hennes innlegg endte rett i mål etter en svak inngripen av Wales-målvakt Laura O'Sullivan.

Keepertabbe

Laura O'Sullivan får ikke hånden på innlegget til Guro Reiten.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Wales var ikke ufarlige, særlig da de brøt høyt og forsøkte å skyte fra langt hold mot Cecilie Fiskerstrand som ofte befant seg langt utenfor egen 16 meter for å være et spillepunkt for lagvenninnene.

Selv om Norge ledet til pause var ikke ekspertkommentator Carl-Erik Torp imponert.

– Vi leder og det er det mest positive vi skal ta med til pause. Det har vært noe positivt, så vi skal ikke svartmale helt, men det slurves for mye spesielt i den avsluttende fasen, sa Torp etter første omgang.

Vonde minutter for Graham Hansen

Den andre omgangen startet relativt likt som den første, men etter en snau time våknet det norske laget. Caroline Graham Hansen og Guro Reiten kombinerte vakkert, men Barcelona-stjernen avsluttet rett på keeper.

Bare to minutter seinere hadde Norges store stjerne satt ballen i nettet bak O'Sullivan, men scoringen ble annullert for offside da dommerteamet mente en offsideplassert Lisa Marie Utland hindret keeper i å se skuddet utgang.

– Det er veldig rart. Jeg kan ikke forstå hvordan Lisa påvirker den situasjonen. Jeg så keeperen og hun så meg hele veien. Det er synd at man blir bortdømt på den måten. Det var et fint mål og hadde gitt oss ro til å fortsette, sier Graham Hansen etter kampen.

De dårlige nyhetene bare fortsatte for Graham Hansen og Norge da hun etter halvspilt omgang gikk i bakken med en vond venstre ankel og måtte bli byttet ut.

Graham skadet

Caroline Graham Hansen måtte ut etter en skade i den venstre foten.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Ropte på straffe

Wales presset Norge bakover i sluttminuttene og skapte et trøkk mot det norske målet med flere cornere og høye baller inn i feltet.

De walisiske kvinnene ropte på straffe da en corner spratt opp i armen på Maren Mjelde tre minutter før full tid, men dommeren vinket spillet videre.

Bare minuttet etter fikk Jess Fishlock bortelagets største sjanse da hun headet rett utenfor det norske målet etter å ha vunnet en duell med Ingrid Moe Wold på bakerste stolpe.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Europa conference leauge 2021: Bodø/Glimt - Roma

Mourinho-slakt: – Jeg overvurderte spillerne mine

Avisene i Italia er ikke nådige i sin dom over Roma i kveld. Jose Mourinhos første 6-1-tap i karrieren beskrives som pinlig og skammelig.

Siste nytt

 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Supporter bortvist fra Aspmyra

  En italiensk supporter er bortvist fra kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Roma for rasistiske tilrop.

  Det melder politiet i Nordland på Twitter.

  Glimt mot Roma på Aspmyra
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Flertall for kvinnelag i Brann

  Torsdag stemte 42 av de 45 stemmeberettige på Årsmøtet for forslaget om at Brann skal ha kvinnelag i 2022. Det skriver Brann på sin nettside.

  Brann har godkjent vedtaket om at IL Sandviken Toppfotball kan skifte navn til SK Brann Kvinner.

  Nå er det opp til IL Sandviken Toppfotball og IL Sandviken om de vil gjennomføre sammenslåingen.

  Rungane ja til kvinnefotball i Brann.
  Foto: Andrea A Krüger / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal