Keeperlegenden nyter enorm respekt : – Skremt av å se på henne

Superveteranen Katrine Lunde (43) innrømmer at hun var nervøs før skadecomebacket.

Katrine Lunde

SKADECOMEBACK: Katrine Lunde var tilbake etter skade da Norge vant sin tredje strake VM-kamp.

– Det var fantastisk. Det var deilig å få spille litt igjen, sier Katrine Lunde til NRK.

Etter seks uker på sidelinjen var keeperlegenden tilbake mellom stengene da Norge vant sin tredje strake VM-seier, etter å ha vunnet 33-23 mot Sør-Korea søndag kveld.

– Man føler seg litt rusten, men jeg har fått trent godt. Jeg har vært nervøs før kampen, og det kriblet ekstra, men det gir litt ekstra energi, så det var greit, fortsetter 43-åringen.

TILBAKE: Katrine Lunde vartet opp med strafferedning i skadecomebacket.

Keeperveteranen, som har vært skadet siden hun pådro seg en lyskeskade i starten av november, spilte drøye 50 minutter og vartet opp med strafferedning og totalt elleve redninger i skadecomebacket.

Når hun står i mål så er det så mye respekt for henne. Motspillere blir nesten skremt av å se på henne når de hopper inn. Bare det gjør mye for et norsk lag, sier NRKs håndballekspert Amanda Kurtovic

Hun er derimot ikke den eneste som skryter av Lunde, som er tidenes mestvinnende norske landslagsspiller med to OL-gull, to-VM-titler og seks EM-trofeer.

– Kanskje tør ikke motstanderen å prøve det 50 prosent-skuddet, for du vet at hun står der. Sånn er det med rutinen og statusen hun har. Der er vi ganske heldige, sier Camilla Herrem til NRK.

– Hun er veldig viktig. Vi er glade på hennes vegne for at hun er tilbake. Den jobben hun har gjort er jeg stolt av. Hun er veldig viktig for oss og leverte en god kamp i dag etter å ikke ha spilt en kamp siden oktober, sier Nora Mørk til NRK.

– Handler om konsentrasjon

Allerede etter ett minutt i skadecomebacket markerte Lunde seg da hun fant kantspiller Camilla Herrem med en utsøkt langpasning og Norge tok ledelsen.

Etter en scoringsfattig åpning hvor Sør-Korea holdt følge med de regjerende VM-mesterne seilte Norge oppskriftsmessig fra. Halvveis i første omgang ledet Norge, som allerede var klar for hovedrunden før siste gruppespillskamp, med syv mål.

Camilla Herrem

VM-TOPPSCORER: Camilla Herrem ble kåret til banens beste mot Sør-Korea etter syv scoringer.

En god Herrem i scoringsform markerte seg virkelig på hjemmebane og VM-toppscoreren scoret sitt syvende mål for kvelden like før pause.

Norge gikk til pause på stillingen 20-11.

Sør-Korea hevet seg etter sidebytte og Norge scoret kun fem mål de første 20 minuttene i andre omgang.

– Det handler nok litt om konsentrasjonen. Der må vi heve oss. Vi kan ikke ha sånne perioder når vi for eksempel skal møte Frankrike. Da må vi ligge på topp hele tiden, sier Herrem.

På det nærmeste krympet ledelsen til kun fem mål, men Norge økte presisjonen og vant til slutt komfortabelt 33-23.

Dermed er Norge ubeseiret i VM-gruppespillet og tar med seg fire poeng inn i hovedrunden, som starter onsdag.

Nora Mørk

FØRSTE VM-MINUTTER: Nora Mørk fikk sine første VM-minutter mot Sør-Korea og markerte seg med flere målgivende.

I tillegg fikk Nora Mørk sine første VM-minutter etter å ha hvilt i de to første gruppespillskampene mot Grønland og Østerrike.

– Hun har hatt en ekstremt god høstsesong, så hun er allerede i god form. Hun trenger ikke å spille seg god, hun kommer inn og leverer uansett, sier NRK-ekspert Kurtovic.

– Så synes ikke Nora kamper som dette er så gøy, det har hun selv sagt i intervjuer. Det er de tette jevne kampene hvor hun skinner, og de kommer forhåpentligvis snart, fortsetter hun.

Superduo-gjenforent

Keepersituasjonen var en av landslagssjef Thorir Hergeirsson sine største utfordringer før VM-sluttspillet og de regjerende VM-mesterne gikk inn i mesterskapet med keepertrioen Silje Solberg-Østhassel, Marie Davidsen og Olivia Lykke Nygaard.

Lunde ble hentet inn i VM-troppen foran siste gruppespillskamp. Dermed er Norges superduo, Lunde og Solberg-Østhassel, gjenforent.

Katrine Lunde (t.v) og Silje Solberg

GJENFORENT: Superduoen Katrine Lunde (til venstre) og Silje Solberg-Østhassel er gjenforent når Lunde er tilbake etter lyskeskade.

– Har man aldri møtt Lunde, så er hun skummel å ha med å gjøre. På sitt beste så er hun en vegg, sier NRK-ekspert Kurtuivic.

Nå skal Norge møte Frankrike, Slovenia og Angola i hovedrunden, som begynner onsdag, når den norske VM-troppen forflytter seg fra Stavanger til Trondheim.

– Jeg gleder meg til det. Vi har jo tatt steg hele veien vi også, og det må vi ta videre. Det bli godt for oss å komme oss til Trondheim og konsentrere oss om de kampene der, sier Herrem.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)