Hopp til innhold

Katrine Lunde inn i Norges VM-tropp

Håndballveteranen Katrine Lunde (43) er inne i den norske VM-troppen.

Lunde har vært utilgjengelig for spill etter at hun pådro seg en lyskeskade, men nå er hun klar for spill igjen.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson bekrefter overfor NRK at Lunde kommer til å vokte buret i søndagens VM-kamp mot Sør-Korea.

– Formen til Lunde er stigende. Så får vi se hvordan det blir når vi spiller kamp. Det er jo seks uker siden hun spilte kamp, sier Hergeirsson til NRK.

Marie Davidsen forlater for øvrig den norske VM-troppen. Hun reiser hjem til Bergen.

Hergeirsson opplyser også om at Vilde Ingstad også er inne og at Kari Brattset står over dagens kamp på grunn av en irritasjon i ankelen.

Norge har startet mesterskapet med storseirer mot Grønland og Østerrike.

Katrine Lunde
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sportsnyheter

Nordås Glasgow

Nordås overrasket over konkurrentene: – Show når de andre er statister

Både Narve Gilje Nordås og Karsten Warholm tok seg enkelt til finale i innendørs-VM. Like bra gikk det ikke for Henriette Jæger, som var fire hundredeler fra finaleplass.

Siste nytt

 • Bayern rotet bort poeng igjen

  Bayern München halter videre i Bundesliga etter 2-2 borte mot formsvake Freiburg. Seieren glapp i sluttminuttene.

  Etter elleve strake serietitler ser Bayerns rekke ut til å ryke. Søndag kan Leverkusen få en ti poengs luke på tabelltoppen om laget vinner borte mot nedrykkstruede Köln.

  Jamal Musiala lå an til å bli Bayern Münchens matchvinner etter en klassescoring i det 75. minutt, men på tampen ordnet Lucas Höler en fortjent Freiburg-utligning.

  Bayern har kun vunnet én av sine fire siste Bundesliga-kamper, og de svake resultater har allerede fått konsekvenser. Nylig ble det klart at trener Thomas Tuchel forlater klubben etter sesongen. (NTB)

  Tuchel Kane Bayern
  Foto: AP
 • Atle Lie McGrath på pallen i Aspen

  Alt lå til rette for en knallsterk norsk dag i storslalåmrennet i Aspen, da Norge hadde tre kjørere blant de sju beste etter første omgang.

  Men det ble Atle Lie McGrath, som var nummer sju halvveis i rennet, som kunne ta steget opp på pallen etter en intens 2. omgang. Nordmannen ble til slutt nummer tre etter en forrykende omgang.

  Alexander Steen Olsen var best av de norske etter første omgang. Da lå han på 2. plass bare tolv hundredeler bak lederen Marco Odermatt.

  Men han klarte ikke å følge opp den sterke kjøringen i 2. omgang. Steen Olsen falt tilbake til 7. plass. Henrik Kristoffersen ble nummer åtte.

  Samtidig var det historisk sving over rennet da Marco Odermatt vant rennet.

  Dette var sveitserens 11. seier på rad i storslalåm. Han har derfor vunnet åtte av åtte renn i storslalåm denne sesongen.

  Samtidig avgjorde han kampen om storslalåmcupen flere uker før sesongen er over.

  – Det var trolig den hardeste dagen denne sesongen, sier Odermatt i intervjuet med Det internasjonale Skiforbundet etter seieren.

  Svetsiske Loic Meillard ble nummer to i rennet.

  Atle Lie Mcgrath
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Luftrifle: Norge med unik gulldobbel i EM

  For første gang vant Norge begge lagkonkurransene på 10 meter i EM luftrifle. På herresiden var triumfen den første på 28 år.

  Skytingen til Jeanette Hegg Duestad, Jenny Stene og den 17-årige debutanten Pernille Nor-Woll holdt til lagseier foran Ungarn og Polen. Norge stilte til start som tittelforsvarer.

  Senere sikret Jon-Hermann Hegg, Henrik Larsen og Ole Martin Halvorsen at det også ble norsk EM-gull i herreklassen for første gang siden 1995.

  – En stor dag for skytterlandslaget. To laggull i en OL-øvelse i en OL-sesong viser bredden og kvaliteten i troppen vår, og utøverne får igjen noe for alt arbeidet de legger ned. Det er vel fortjent, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund i en uttalelse. (NTB)

  10 meter rifle lagkonkurranse
  Foto: Norges Sportsskytterforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal