NRK Meny
Normal

Katja blir Marits rådgiver

Katja Nyberg får en ny rolle under EM etter skaden. Nå skal hun være rådgiver for trenerteamet.

Nyberg hjelper Breivik på trenersiden
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Katja Nyberg ristet fort av seg den første skuffelsen og smilte på tross av smertene i kneet. En time etter at kampen mot Slovenia var over møtte hun pressen, sittende på en stol med det skadede benet på en annen.

Så kom Marit Breivik og la hendene rundt den uheldige spilleren.

- Her har vi et trenertalent, sa Breivik.

God plass

- Jeg vil gjerne at hun blir her. Katja kan enormt mye håndball og ser mye håndball. Hun er allerede en fin diskusjonspartner for oss i trenerteamet. Vi kan bruke hennes råd når det gjelder taktikk og hun kan være en fin samtalepartner å ha for spillerne, sa landslagstreneren til NRK.

- Det blir opp til legene hva som er best for kneet. Men hvis det lar seg gjøre har vi veldig god plass til henne her i Gøteborg, sa Breivik.

-Ikke verdens undergang

Katja Nyberg var først litt tvilende til om hun skulle bli, men så var hun klar på hva hun ville.

- Jeg blir gjerne. Verden går ikke under av at jeg er skadet, sa Nyberg på spørsmål om hun orket å bli igjen for å følge resten av EM fra tribuneplass.

- Men det er kanskje heller som presseansvarlig jeg burde fortsette mesterskapet, sa hun smilende med et helt pressekorps i flokk rundt henne.

Imponerende sterk

- Jeg er imponert over hvordan hun takler dette, sier assistenttrener Thorir Hergeirsson dagen derpå.

- Hele laget har snakket ut om det som skjedde i går og at Katja har vært sterk. Hun er allerede utrolig flink til å hjelpe de andre jentene med å se framover, sier Hergeirsson

Også han gleder seg til å få Katja med i støtteapparatet.

- Det er få spillere som ser og kan så mye håndball som henne, sier han om sin nye kollega.

Siste nytt

 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal