NRK Meny
Normal

Katja blir Marits rådgiver

Katja Nyberg får en ny rolle under EM etter skaden. Nå skal hun være rådgiver for trenerteamet.

Nyberg hjelper Breivik på trenersiden
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Katja Nyberg ristet fort av seg den første skuffelsen og smilte på tross av smertene i kneet. En time etter at kampen mot Slovenia var over møtte hun pressen, sittende på en stol med det skadede benet på en annen.

Så kom Marit Breivik og la hendene rundt den uheldige spilleren.

- Her har vi et trenertalent, sa Breivik.

God plass

- Jeg vil gjerne at hun blir her. Katja kan enormt mye håndball og ser mye håndball. Hun er allerede en fin diskusjonspartner for oss i trenerteamet. Vi kan bruke hennes råd når det gjelder taktikk og hun kan være en fin samtalepartner å ha for spillerne, sa landslagstreneren til NRK.

- Det blir opp til legene hva som er best for kneet. Men hvis det lar seg gjøre har vi veldig god plass til henne her i Gøteborg, sa Breivik.

-Ikke verdens undergang

Katja Nyberg var først litt tvilende til om hun skulle bli, men så var hun klar på hva hun ville.

- Jeg blir gjerne. Verden går ikke under av at jeg er skadet, sa Nyberg på spørsmål om hun orket å bli igjen for å følge resten av EM fra tribuneplass.

- Men det er kanskje heller som presseansvarlig jeg burde fortsette mesterskapet, sa hun smilende med et helt pressekorps i flokk rundt henne.

Imponerende sterk

- Jeg er imponert over hvordan hun takler dette, sier assistenttrener Thorir Hergeirsson dagen derpå.

- Hele laget har snakket ut om det som skjedde i går og at Katja har vært sterk. Hun er allerede utrolig flink til å hjelpe de andre jentene med å se framover, sier Hergeirsson

Også han gleder seg til å få Katja med i støtteapparatet.

- Det er få spillere som ser og kan så mye håndball som henne, sier han om sin nye kollega.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal