Kampsport

 • Slo UFC-profil etter 13 sekunder

  Den norske MMA-profilen Marthin Hamlet møtte i utgangspunktet tøff motstand i Cezar Ferreira, som har blant annet 15 UFC-kamper på CV-en. Dette var i semifinalen i turneringen PFL, som har en pengepremie på én million dollar.

  Men da det hadde gått få sekunder, fikk Ferreira trøbbel med hamstringen etter et høyt spark. Da måtte Hamlet bare gripe muligheten og gi slag etter slag til dommeren avbrøt kampen.

  – Det er så mye forberedelser og så mye som står på spill før disse kampene. Det er deilig å få betalt for jobben, men det var ikke en slik avslutning jeg så for meg, sier Hamlet til NRK.

  Nå venter en finale mot en annen med UFC-erfaring, Antonio Carlos Jr. Dersom han går seirende ut av finalen, vil han bli én million dollar rikere. Det tilsvarer rundt 8,7 millioner kroner.

  – Det som er deiligst, er at jeg klarte å hente inn denne seieren når jeg tapte den forrige. Det har vært masse nerver, og jeg har tenkt mange ganger at jeg ikke hadde lyst til å gå kampen. Men det er utrolig deilig, sier MMA-utøveren.

  Åpen trening med MMA-utøver Marthin Hamlet
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • McGregor brakk ankelen

  Conor McGregor og Dustin Poirier møttes for tredje gang natt til søndag. I sluttsekundene av den første runden brakk McGregor ankelen og tapte.

  Tapet var McGregors tredje på de siste fire kampene, og hans andre på rad mot Poirier, etter at iren slo Poirier i deres første møte i 2014.

  Avgjørelsen falt like før den første runden var ferdig. Etter at Poirier hadde hatt overtaket i store deler av den første runden med god bryting og flere harde slag, kom de to kamphanene tilbake på beina like før slutt i den første runden.

  Begge bommet på et slag, men McGregor så ut til å ødelegge ankelen i landingen, så man på reprisene.

  Dommer Herb Dean stoppet kampen etter å ha sett foten til McGregor, til stor misnøye blant de 20.000 tilskuerne som hadde fått billetter til stevnet i Las Vegas.

  UFC 264 Mixed Martial Arts
  Foto: John Locher / AP
 • Ingen norske OL-deltakere i karate

  Norge reiser til OL i Tokyo uten karateutøvere. Ingen av de norske nådde opp i helgens globale kvalifisering i Paris.

  Andrine Hilton fikk en fin start i kumite +61-kilosklassen. Hun vant sine to første kamper søndag, men kom til kort mot Melissa Bratic. Canadieren vant 3-0.

  Siste mulighet via en rekvalifisering forsvant da Bratic selv røk ut i semifinalen.

  OL-drømmen brast for Adrian Lopez Salas i første runde i +75-kilosklassen. Nordmannen tapte 0-2 for Aliaksej Vodtsjyts fra Hviterussland. I likhet med Hilton fikk han ingen ny sjanse via rekvalifiseringen.

  Lørdag tapte Bettina Alstadsæther knepent 2-3 for ungarske Aleksandra Ilankovic i en rekvalifiseringsrunde. Før det både tapte og vant hun en kamp i kumite 61-kilosklassen.

  Team Tokyo OL 2020
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Alstadsæther ute av OL-kampen

  Bettina Alstadsæther tapte sin kamp i OL-kvalifiseringen i karate i Paris lørdag. Claudymar Garcés Sequera fra Venezuela vant 8-0.

  Kampen gikk i kumite 61-kilosklassen. Alstadsæther måtte inn blant de tre beste i Paris for å komme med i Tokyo-OL. Det gikk ikke. (NTB)

  Karate junior-VM
  Foto: Norges Kampsportforbund / NTB

Siste nytt

 • Scoring og karantene på Thorsby

  Morten Thorsby topper gule kort-listen i Serie A etter at han havnet i dommerboka for femte gang i høst. Han scoret for Sampdoria i 1-3-tapet mot Cagliari.

  Advarselen fra dommeren betyr at han må stå over neste kamp. Nordmannen er en terrier på midtbanen. Han ligger også øverst på listen over spillere med flest frispark mot seg i den italienske eliteserien.

  Thorsby er oppe i 23 gule kort i Serie A siden han kom til Italia fra nederlandske Heerenveen i 2019, skriver NTB.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Setfano Nicoli / AP
 • Solberg på sjuendeplass

  Oliver Solberg avsluttet Rally Catalonia og sitt første VM-rally på asfalt med sjuendeplass. Lagkameraten Thierry Neuville vant totalt.

  Det er 20-åringens debut-VM-rally i den største klassen på asfalt. Derfor brukte han mange av prøvene til å tilvenne seg bilen og forholdene og til å lære mer om kjøring på asfalt, skriver NTB.

  VM-lederen Sebastian Ogier ble nummer fire i sammendraget. Han leder med 17 poeng på Evans foran den avsluttende VM-runden i Monza i Italia i slutten av november.

  Oliver Solberg i sin Hyundai
  Foto: Pau Barrena / AFP
 • Simulert høyde skal rapporteres

  Norske toppidrettsutøvere som ønsker å benytte simulert høydetrening, må melde det inn til Antidoping Norge. Dette selv om simulert høyde ikke står på WADAs forbudsliste. Det besluttet det ekstraordinære Idrettstinget søndag, melder VG. Samtidig kom det frem at det ikke er noen sanksjonsmuligheter mot dem som ikke bruker høydehus i tråd med retningslinjene som idrettstinget vedtar.

  Løp
  Foto: Vidar Ruud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal