Hopp til innhold

Midt under VM innså Røiseland hva hun måtte endre: – Jeg mistet meg selv

Marte Olsbu Røiseland har hatt et litt skuffende VM, men slo tilbake på iskaldt vis da Norge tok gull på VM-stafetten. Det greide hun takket være en aldri så liten selvransakelse.

CY949T13s-Y

ANKERKVINNE: Her blir en totalt utslitt Marte Olsbu Røiseland tatt imot av resten av stafettlaget: Tiril Eckhoff, Ida Lien og Ingrid Landmark Tandrevold.

Foto: JURE MAKOVEC / AFP

– Det er lenge siden en gullmedalje har smakt godt, sier Marte Olsbu Røiseland.

Røiseland fikk det store ansvaret med å være Norges ankerkvinne på stafetten. Og etappen startet hun faktisk på verst tenkelig vis: Røiseland bommet tre ganger på den første skytingen, og gjorde det hele litt mer spennende enn hun hadde håpet.

Slik så det ut:

Det var uansett aldri noen fare. Røiseland gikk til i mål i ensom majestet, og Norge tok gullet.

– Vi har slitt litt på stafett, og folk har snakket om stafettkompleks og bla, bla bla. Vi gjør det ikke perfekt i dag, og bruker mange ekstraskudd. Men jeg syns vi er offensive, ser oss aldri tilbake, og det tror jeg er grunnen til at vi tar gull i dag, sier Røiseland.

Måtte gjøre endringer

Det er i den forbindelse hun åpner opp om at hun selv har gjort grep den siste uken, og disse tror hun kan ha vært direkte medvirkende til at hun greide å prestere da det gjaldt som mest i dag.

– Etter mye frem og tilbake, og evaluering frem og tilbake, føler jeg at jeg har kommet på rett spor, sier Røiseland.

VM skiskyting 2021 Pokljuka

Marte Olsbu Røiseland så ut til å være tilbake til sitt gamle jeg under skiskytterstafetten.

Foto: Primoz Lovric / NTB

På de individuelle VM-øvelsene har nemlig 30-åringen vært som en skygge av seg selv. I fjor tok hun syv medaljer på syv øvelser, mens i år er dette plasseringene hun har tatt på de individuelle øvelsene: 6, 9 og 20. I tillegg var hun med på å ta gull på den blandede stafetten.

Men det var kanskje først under dagens stafett man fikk man se det samme som gjorde henne til VM-dronning i fjor.

– Jeg føler at jeg mistet meg selv i dette mesterskapet ... Ved å prøve å skyte på en annen måte enn jeg har trent på, forteller hun.

Røiseland forklarer at hun skyter best når hun er «offensiv», som hun kaller det, altså at hun er best når hun skyter litt uten å tenke, og uten at det nødvendigvis ser prikkfritt ut rent teknisk.

– Men jeg har ikke gjort det sånn, for jeg har prøvd å stå og være en god skytter. Det passer meg ikke. Jeg må angripe, sier Røiseland.

dbA5Xle3h_I

Marte Røiseland Olsbu, Ida Lien, Tiril Eckhoff og Ingrid Landmark Tandrevold gikk stafetten for Norge, og de greide å ta gull - akkurat slik Norge gjorde i fjor.

Foto: Darko Bandic / AP

Har fått mer støtte i år enn i fjor

Røiseland innrømmer at selvtilliten har det vært så som så med, men at noe som har hjulpet, er den massive støtten som har kommet - både fra kjente og ukjente.

– Det er egentlig i motgang man skjønner man har mye støtte fra folket. Jeg har hatt så mange hyggelige telefonsamtaler og fått så mange koselige meldinger. Jeg setter så pris på alle. Det er så godt når ting går litt stang ut å vite at folk fortsatt har troen. At de fortsatt tror jeg er en god skiskytter. Det hjelper veldig på selvtilliten og jeg kommer meg raskere, forteller hun.

Hun sier hun faktisk har fått flere meldinger i år enn da hun var helt suveren i fjor.

– Jeg får mye mer støtte når jeg gjør det dårlig enn når jeg gjør det bra, sier hun og smiler.

Debutanten leverte

Røiseland gikk stafetten sammen med Tiril Eckhoff, Ingrid Landmark Tandrevold og VM-debutanten Ida Lien. Sistnevnte var overraskelsen på laget, og hun fikk attpåtli det store ansvaret med å gå tredjeetappen.

Det gjorde hun på mesterlig vis, og det var Lien som sendte Røiseland ut i en god ledelse.

– I dag vant vi på at vi tenkte litt annerledes, sier Tiril Eckhoff, og sikter til laguttaket.

7W3OmNhaczU

Ida Lien fikk litt av en oppgave da hun stafettdebuterte med å gå tredjeetappe for Norge i VM. Her får hun seiersklemmen av Ingrid Landmark Tandrevold.

Foto: Primoz Lovric / NTB

Søndag er det klart for VMs siste øvelse, fellesstarten. Røiseland sier hun har slitt med selvtilliten så langt i VM, men hun tror dagens stafettgull gjør vil endre på det.

– Jeg gleder meg. Jeg vil vise hvem jeg er i morgen også, sier hun.

Og slik så det ut da Røiseland holdt hodet så kaldt på den andre, avgjørende skytingen på stafetten:

Siste nytt

  • Dimitrov feide Alcaraz ut av Miami Open

    Grigor Dimitrov sto for kvartfinalenes overraskelse da han slo førsteseedede Carlos Alcaraz i strake sett i Miami Open.

    Den 11.-seedede bulgareren vant 6-2, 6-4 og satte opp et semifinalemøte med den solide tyskeren Alexander Zverev.

    I den andre semifinalen skal Daniil Medvedev og Jannik Sinner opp mot hverandre.

    (NTB)

    YNP63FKdBtg
    Foto: AFP
  • Wrexham skylder kjendiseierne over hundre millioner

    League Two-klubben Wrexham, som eies av skuespillerne Ryan Reynolds og Rob McElhenney, skylder eierne rundt 9 millioner pund, opplyser klubben. Det tilsvarer drøyt 120 millioner kroner.

    Klubben holder til i Wales og ble kjøpt av skuespillerduoen i 2021. Siden fulgte en sportslig opptur, og laget blir fulgt i den Emmy-vinnende dokumentarserien «Welcome to Wrexham».

    Laget tapte semifinalen i opprykkskvalifiseringen i sesongen 2021/22, men rykket opp til League Two året etter. I skrivende stund ligger Wrexham på tredjeplass, med gode muligheter for å nå minst kvalifisering til League One, tredje nivå i engelsk fotball.

    Torsdag la klubben fram regnskapet for budsjettåret som sluttet i juni 2023. Der går det fram at klubbens omsetning har økt med 75 prosent til rundt 10,5 millioner pund fra 6 millioner pund, men at underskuddet samtidig vokste fra 2,9 millioner til 5,1 millioner pund.

    – Klubben er ikke under noe umiddelbart press for å tilbakebetale lånene på bekostning av framgangen vi ønsker å oppnå, skriver klubben.

    Videre opplyses det at det vil hentes inn ytterligere midler for å støtte opp om framtidige prosjekter.

    (NTB)

    QxUVtmMA_7A
    Foto: AP
  • Tøff start for norske golfere

    Golfprofilen Kristoffer Ventura fikk et tungt comeback på PGA-touren og ligger på 113.-plass etter første runde av Houston Open.

    Etter én ferdigspilt runde i Houston ligger han tre slag over par og ni slag bak Taylor Moore og Wilson Furr, som deler førsteplassen.

    Det gikk ikke bedre for Celine Borge i LPGA-turneringen i Arizona. Borge gikk sin åpningsrunde ett slag over par.

    Det gir en foreløpig 123.-plass, nesten 60 plasser bak den forventede cuten.

    (NTB)

    it7lekDvsTU
    Foto: AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal