Hopp til innhold

Kaldsvettet i timevis før sammenlagtseier: – Kroppen er ganske ødelagt

Søndag trengte Harald Østberg Amundsen kun 19 poeng for å sikre sammenlagtseieren i verdenscupen.

Med 24 poeng på de to bonusspurtene underveis sikret han det, før han gikk inn til en 17. plass på 20-kilometeren i Falun.

– Det føles uvirkelig. Jeg tror jeg må la det synke litt inn. Selvfølgelig ikke det beste rennet i dag, men jeg gjør jobben og tar de poengene jeg skal.

– Jeg visste at jeg måtte ta 19 poeng og 12+12 er vel 24, etter hva jeg har regnet på. Jeg har brukt 24 timer å regne på det. Jeg har tenkt mye på det. Jeg våknet i dag og kaldsvettet frem til start. Man blir uvel når verdens beste skiløper jakter i rygg.

– Lufta gikk helt ut av kroppen etter den siste spurten. Jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg skulle fighte skikkelig til mål, men batteriet var helt flat etter den siste spurten. Det har vært en fryktelig lang sesong og kroppen er ganske ødelagt.

Til slutt var det et lite norsk tog som gjorde opp om seieren. Aller best var, som så mange ganger før, Johannes Høsflot Klæbo.

Trønderen spurtet enkelt inn til sin syvende strake verdenscupseier, foran Gjøran Tefre og Martin Løwstrøm Nyenget.

For Tefre er det karrierens første pallplass i verdenscupen.

Cross-Country Skiing, FIS World Cup, Falun, Men's Sprint
Foto: BILDBYRÅN

Siste nytt

 • Triathlon: Kruttsterk pallplass av Løvseth i Mexico – svært nær seier

  Solveig Løvseth overrasket med tredjeplass under verdenscupkonkurransen i triathlon i mexicanske Huatulco søndag. Hun var med i seierskampen til siste slutt.

  Løvseth kom til mål som del av en trio i teten. På oppløpet tok danske Alberte Kjær Pedersen seieren, mens den norske jenta også måtte se seg marginalt slått av nederlandske Rachel Klamer i kampen om annenplassen.

  Konkurransen ble gjennomført i sterk varme. Vanntemperaturen i Mexico var på rundt 30 grader, mens det i lufta var 34 grader.

  Pallplass for Solveig Løvseth i verdenscup i New Zealand
  Foto: Mikal Iden/Norges Triatlonforbund / NTB
 • Roing: OL-håpet lever for Borch – imponerte i kvalifiseringen i Luzern

  Kjetil Borch har kniven på strupen under den siste OL-kvalifiseringen i roing i Luzern. Søndag hadde han ingen problemer med å avansere fra kvalifiseringen.

  Borch er på jakt etter deltakelse i sine tredje sommerleker. Det krever at han innfrir i Sveits.

  Søndag fikk han en god start på konkurransene i singlesculler. I kvalifiseringen la Borch konkurrentene bak seg og klokket inn til tiden 6.56.22. Det holdt til heatseier foran skarpskodde rivaler fra blant annet Italia og Polen.

  De fire beste gikk direkte til mandagens kvartfinaler.

  Norge har allerede kvaliifsert fire båter til årets OL/Paralympics: Kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singelsculler (Paralympics).

  Ved siden av Borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter OL-billett i Luzern denne helgen. Det er dobbeltfireren for menn med Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig. De ror kvalifisering senere søndag.

  (©NTB)

  Rowing - Men's Single Sculls - Heats
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
 • Mbappé utelatt fra PSG-troppen til serieavslutningen – ingen årsak oppgitt

  Kylian Mbappé er ikke med i Paris Saint-Germain-troppen som søndag besøker Metz til sesongens siste kamp i Ligue 1.

  PSG er allerede blitt kronet til seriemester for 12. gang. Det er rekord.

  Stjernespissen Mbappé, som i sommer forlater PSG etter sju sesonger i den franske klubben, figurerer ikke på listen over 20 spillere som trener Luis Enrique har med seg til kampen mot Metz.

  Nyhetsbyrået AP har bedt PSG om en kommentar til spissens fravær, uten å få noen. Mbappé er ikke på listen over spillere som ikke er tilgjengelige på grunn av skade

  Det er ventet at franskmannen slutter seg til Real Madrid i nærmeste framtid. Mbappé er PSGs toppscorer gjennom tidene med 256 mål, 191 av dem i ligaen.

  Han får en siste mulighet til å spille i PSG-drakten i den franske cupfinalen 25. mai. Der er Lyon motstander.

  Mbappé har vunnet i alt seks ligatitler med PSG. Han blir den franske ligaens toppscorer for sjette gang.

  Ousmane Dembélé, Vitinha, Marquinhos, Fabián Ruiz og Gianluigi Donnarumma er heller ikke med til søndagens kamp mot Metz.

  (©NTB)

  Kylian Mbappé.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal