NRK Meny
Normal

Kadri vant i Tour de France

Franske Blel Kadri stakk avgårde i fjellene og vant dagens etappe i Tour de France.

Blel Kadri

Blel Kadri viant lørdagens etappe av Tour de France.

Foto: JEFF PACHOUD / Afp

Blel Kadri hadde en stor etappe i dagens Tour de France.

Etter å ha sittet i etappens opprinnelige brudd, som på et tidspunkt hadde over ti minutter på hovedfeltet, vant han etappen.

Utbrytergruppen begynte å sprekke opp da oppoverbakkene startet, og på vei oppover mot Croix des Moinats, stakk han av fra Sylvain Chavanel, og kjørte derfra alene mot mål.

Gratulasjoner før mål

Han hadde så god avstand til alle andre på vei mot mål at han begynte å ta imot gratulasjoner fra sportsdirektøren i Ag2r gjennom bilvinduet en kilometer før målgang.

Det var Kadris første seier i et av de store rittene noensinne, og han ble også belønnet med polkatrøyen for innsatsen.

Om noen av sammenlagtfavorittene skulle forsøke seg var også et stort spenningsmoment mot slutten, og Alberto Contador prøvde desperat å hekte av Vincenzo Nibali som har den gule trøya i øyeblikket.

Mange av de andre favorittene ble kjørt av med flere sekunder, men Nibali klamret seg fast til bakhjulpet til Contador oppover bakken, og dermed klarte ikke Contador å ta mer enn et par sekunder på italieneren.

Contador kom i mål 2 minutter og 17 sekunder bak Kadri.

Dagens etappe gikk fra Tomblaine til Gerardmer la Mauselaine og var 161 kilometer lang, med flere topper mot slutten.

Siste nytt

 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Norge slo Tyskland

  Norge måtte slå Tyskland for å gå videre til semifinalen i EM, og «Team Ulsrud» innfridde forventningene. Tyskland holdt følge med nordmennene hele veien, men Ulsrud og gjengen holdt hodet kaldt, og vant til slutt 6-4.

  Team Ulsrud
  Foto: Georgios Kefalas / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Firenasjonersturnering håndball kvinner: Norge - Sør-Korea
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad